Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇATUROĞLU, ’ARAZİ İSTEDİNİZ DE ENGELLEYEN Mİ OLDU’

ÇATUROÄžLU, ’ARAZÄ° Ä°STEDÄ°NÄ°Z DE ENGELLEYEN MÄ° OLDU’

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Redevanslı saha iÅŸletmeleri ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın Zonguldak ile ilgili söylemlerine iliÅŸkin yazılı bir açıklama yaptı. Mehmet Haberal’ın Zonguldak’a verdiÄŸi hastane sözünü kasteden ÇaturoÄŸlu, “Zonguldak’ın bir takım gerçeklerinin Haberal tarafından yok sayılması ve itibarsızlaÅŸtırmaya çalışılması iyi niyetli ve hakkaniyetli bir davranış deÄŸildir.” DeÄŸildir.” diyen ÇaturoÄŸlu, “ValiliÄŸe veya SaÄŸlık Bakanlığına müracaat ettiniz de sizi engelleyen mi oldu? Siz istediniz de size arazi tahsis edilmedi mi? Rest çekiyormuÅŸ. EÄŸer samimiyseniz alın size istediÄŸiniz yerden hastane yeri ve haydi tutun sözünüzü. Hodri Meydan. “ dedi.

Çaturoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Hükümetimiz, Soma faciasından sonra, “Linyit” ve “TaÅŸkömürü” çıkaran ve özel hukuk tüzel kiÅŸilerinin ruhsat sahibi olarak iÅŸlettikleri yer altı maden iÅŸletmelerine, fazla çalışma ücreti, yıllık ücretli izin süreleri, çalışma süreleri ve maden iÅŸletmelerinde 2 kat asgari ücret uygulaması nedeniyle oluÅŸan maliyet artışlarının karşılanmasına iliÅŸkin destek verecektir.

 

•Söz konusu destekler Bakanlık bütçesine konulan ödeneklerden karşılanacaktır. Maliyet artışlarının karşılanmasına iliÅŸkin usul ve esaslar ile bu usul ve esasların uygulanma süresi Bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenecektir.

 

-60 sıra sayılı kanun tasarısının içerisinde bulunan bu kanun 14 Ocak 2016 tarihinde genel kurulda kabul edilmiş ve Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmuştur. Bundan sonra bakanlar kurulu toplanarak bu desteğin ne şekil ve hangi oranda verileceğine karar verecektir.

-Bu düzenleme 01.01.2016 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecektir.

-Esasen rödovanslı saha işleticileri için geçen yıl bir düzenleme yapılmıştı. Ancak bu düzenleme ile verilen destekleme miktarının rödovans rakamını geçemeyeceği hükme bağlanmış olduğundan maliyet artışlarının karşılanması oldukça yetersiz kalmıştı. Şimdi ise bu kanun sonrası bakanlar kurulunca formül değiştirilecek ve mağduriyetler giderilecektir. Buradan tüm rödovanslı saha işletmelerine bu düzenlemenin yapılmasının garanti olduğunu ve bir an evvel işçi alımı yapıp üretime başlamalarını salık verebilirim.

Bu düzenlemenin hayata geçirilebilmesi için şahsen üç değişik Enerji Bakanımız ile tam yedi kez, Bakan Yardımcısı ile iki kez ve Müsteşar ile iki kez olmak üzere toplam on bir üst düzey görüşme yaptığını ifade eden Çaturoğlu; bu görüşmelerin birçoğunda diğer iki milletvekilimiz Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar, İl Başkanımız Zeki Tosun, Zonguldak TSO Başkanımız Metin Demir ve diğer rödovans saha işletmecileri ile ilçe başkanlarımız hazır bulunmuşlardır. Bu konudaki gayretlerimizin en yakın şahitleri rödovanslı saha işletmecileri ve Zonguldak kamuoyudur.

 

Plan ve Bütçe Komisyonunda bu kanunun çıkarılabilmesi için oldukça büyük çaba sarf ettim. Ayrıca Genel Kurulda da 60 sıra sayılı temel kanunun ilk bölümünü oluÅŸturan muhtelif 10 maddenin üzerine ve özellikle bu düzenlemeyi içeren 6. Madde ile ilgili olarak AK Parti Grubu adına konuÅŸtum. Zonguldak için çalışan en ufak bir katkısı bulunan herkesin hakkını teslim etmek boynumuzun borcudur, ancak kendi hakkımızı da kimseye yedirmeye niyetimiz yoktur. Bizim bu meseleye ve Zonguldak meselelerinin çözümüne verdiÄŸimiz katkıların MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal tarafından yok sayılması ve itibarsızlaÅŸtırmaya çalışılması iyi niyetli ve hakkaniyetli bir davranış deÄŸildir. Ayrıca ayda yılda bir ilimize şöyle bir uÄŸrayıp ahkam kesmekle bu iÅŸler olmaz. Sizi önce hastane konusunda verdiÄŸiniz sözü tutmaya davet ediyorum. Arsayı ya da baÅŸka bir ÅŸeyi bahane ederek bundan kurtulamazsınız. Önce arsa konusunu açıklığa kavuÅŸturalım. EÄŸer bu hastane özel bir hastane olacaksa devletin özel bir yatırıma arsa tahsis etme mecburiyeti yoktur. Ancak kastedilen bir devlet hastanesinin yapılması ve SaÄŸlık Bakanlığına devredilmesi ise (ki son konuÅŸmalardan böyle olduÄŸu anlaşılıyor) siz hastane yapmak için resmen ValiliÄŸe veya SaÄŸlık Bakanlığına müracaat ettiniz de sizi engelleyen mi oldu? Siz istediniz de size arazi tahsis edilmedi mi? Rest çekiyormuÅŸ. EÄŸer samimiyseniz alın size istediÄŸiniz yerden hastane yeri ve haydi tutun sözünüzü. Hodri Meydan. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo