Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAKIR’A, “1000 İŞÇİ SÖZÜ” ve “BELEDİYEDEN ATILAN İŞÇİLER” SORULDU!

ÇAKIR’A, “1000 İŞÇİ SÖZÜ” ve “BELEDİYEDEN ATILAN İŞÇİLER” SORULDU!

Çakır, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Çakır:

* 2019 yılında bitecek bir yatırım değildir. Bunlar tamamlandığı zaman 1000 kişilik ilave istihdam doğacak. Bunu takip ediyoruz.
* Bu sene, tasarruf tedbirleri çerçevesinde Bakanlık ve Rektörlük bütçeleri yeterliği değil. Tasarruf kapsamında üniversitelerin ilave yatırım yapma durumları yok.
* Ereğli Devlet Hastanemiz’deki doktor talepleri ve açıklarıyla alakalı taleplerde bulunduk.
* Ekim ayına kadar Çaylıoğlu yolunu açabilirsek ondan sonraki senede Çaylıoğlu-Devrek arasını yeniden ihaleye çıkartmak sureti ile…
*Asgari ücret ile çalışan bir adamın siyasi partisi olamaz, partiden dolayı işten çıkartılamaz.

Zonguldak ili Ereğli ilçesine yapılması istenen üniversite ya da fakülte konusunda konuşan AK Parti Teşkilat Başkanı Fatih Çakır, “Hükümet bütçesi ile yaparız ama beklemeye tahammülümüz ve zamanımız yok. Hayırseverlerimiz var” dedi.
Çakır, partide kurmayları ile birlikte düzenlediği aylık bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada; biten, süren ve proje halinde olan faaliyetlere ilişkin bilgiler aktardı. Gazetecilerin Ereğli Belediyesi’nde yaşanan ‘işten çıkarmalar’ konusunda da söz eden Çakır’a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ereğli mitinginde müjde olarak verdiği “1000 işçi alınacak” sözleri de hatırlatıldı.
Çakır, özetle şu sözlerle konuştu:

DEVLET’TE TASARRUF VAR; ÜNİVERSETİ KONUSU HAYIRSEVERLERDE!!
“Üniversite konusunda bir proje çalışması var. Hayırseverler ve Ereğli’mizin yerel imkanları üzerinden yürüyen bir süreç var. Gelecek aylarda somut bir netice alacağımız kanaatindeyiz. Hayırseverlerimiz ile görüşmelerimiz devam ediyor.
Bu sene, tasarruf tedbirleri çerçevesinde Bakanlık ve Rektörlük bütçeleri yeterliği değil. Tasarruf kapsamında üniversitelerin ilave yatırım yapma durumları yok. Bu yüzden, biz de bir iki yıl sonrası beklediğimiz zaman Hükümet bütçesi ile yaparız ama beklemeye tahammülümüz ve zamanımız yok. Hayırseverlerimiz var. Bu anlamda yaptıracağı fakülteye kendisinin ya da büyüğünün adını vermek isteyen hayırseverlerimiz var. Böyle imkan da varken Devlet’in bürokrasisini beklemeden bir an önce Kaymakamımız önderliğinde hizmete dönüştürmek istiyoruz.
DEVLET HASTANESİNDEKİ DOKTOR ESKİKLİKLERİ!
Ereğli Devlet Hastanemiz’deki doktor talepleri ve açıklarıyla alakala taleplerde bulunduk. Hastanemizin acil ihtiyaçlarını Başhekimimiz önderliğinde hem milletvekillerimize hem de Bakanlığımıza ilettik.  

ULAŞIM!!
2002 AK Parti iktidarı öncesinde, o günün ilahe şartları ile 15 yıllığına verilmesinden dolayı bugüne kadar bir gecikme yaşanmış oldu. 2017 yılında ihalesini yaptık, şuan yolu tamamlayan müteahhit firmasını ihaleye aldık. Hamdolsun, Ereğli-Zonguldak karayolunu bölünmüş duble yol olarak açmış olduk. Yılların ‘bitirilemez’ denilen, Türkiye’de ‘şu yollar-bu yollar bitti. Bizim Ereğli-Zonguldak yolu bitmiyor’ diye halkımızın haklı serzenişleri vardı. Bununla bu yol tamamlanmış oldu.
“BİTMEYEN AŞK” TA SON DURUM!
Ereğli-Çaylıoğlu arasını Ekim ayı gibi bitirmeyi planlıyoruz. Asfalta hazır hale getireceğiz, sonrası karayolları yapacak. Ekim ayına kadar Çaylıoğlu yolunu açabilirsek ondan sonraki senede Çaylıoğlu-Devrek arasını yeniden ihaleye çıkartmak sureti ile hizmete açmak istiyoruz.”

ERDOĞAN’IN 1000 İŞÇİ SÖZÜ!
“İstihdamla ilgiyi projelerimiz devam ediyor. Orta ölçekli sanayi yapmaya çalışıyoruz” sözleri üzerine Erdoğan’ın verdiği “işçi” sözü hatırlatılan Fatih Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Erdemir’in yapacağı 1 milyar Dolarlık yatırım sonrası ortaya çıkacak istihdam sayısıdır. Buda 2019 yılında bitecek bir yatırım değildir. Bunlar tamamlandığı zaman 1000 kişilik ilave istihdam doğacak. Bunu takip ediyoruz. 1 milyar Dolar çok büyük bir rakam. Ağır sanayide kısa vadede olabilecek bir olay değil.

BELEDİYEDEN ATILAN İŞÇİLER
Ben bizzat Belediye Başkanı ile görüşmedim. Kamuya basın yoluyla verdiğimiz demeçler ile sözümüzü söyledik. Asgari ücret ile çalışan bir adamın siyasi partisi olamaz, partiden dolayı işten çıkartılamaz. Eğer fazlalıktan dolayı çıkartılıyorsa bugüne kadar alınan ilave personel, ilave danışmanlar alımı da birer maliyettir.
Söylemden öteye gidecek bir yaptırım gücümüz söz konusu değil. Ama biz bunun defaatle üstünde duruyoruz.
İşten çıkarılanlara sahip çıkacağız. Kamu ve ya taşeron; farklı alımlar olduğunda biz bu arkadaşlara öncelik vereceğiz. Şunu yapmamız lazım: Bu Ereğli hepimizin. Asgari ücret ile çalışan bir adamın siyasi düşüncesinden ya da kendi alacağın adamlara ön açmak için bu insanları zor yerlere vermeyi, işten çıkartmayı doğru bulmuyorum.”    

     

ÇAKIR’A, “1000 İŞÇİ SÖZÜ” ve “BELEDİYEDEN ATILAN İŞÇİLER” SORULDU!

Çakır, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
kızgın4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo