Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAKIR, ‘MESAJLARINI’ STK ZİYARETLERİNDE VERDİ

ÇAKIR, ‘MESAJLARINI’ STK ZİYARETLERİNDE VERDİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, “6 ayın altına düştük, artık aday adaylıkları adayların belirlenmesi EreÄŸli’mize en güzel hizmet edecek adayı belirleme çalışmalarımız sürecek” dedi.

 

Çakır ve ekibi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ä°lk olarak Kooperatife giderek BaÅŸkan Hikmet Tezel ile görüşen Çakır, Milletvekili aday adaylığı sürecinde ilçe baÅŸkanlığı görevine bir süre ara verdiÄŸini ve seçimlerin ardından tekrar görevinin başına döndüğünü hatırlattı. Çakır, ÅŸunları söyledi:
“Biz artık ustalık yapmaya geldik. Görevimiz itibariyle 3. dönem olunca çıraklık, kalfalık döneminden sonra bugün yeni oluÅŸturduÄŸumuz ekibimizle birlikte EreÄŸli’de proje üretenden ziyade, projeyi hayata geçiren teÅŸkilat olma yolunda mücadele ediyoruz. Yerel yönetim seçimleri yaklaşıyor, bu hem partimiz hem de EreÄŸli açısından çok önemli. Tabi bu anlamda bizim ÅŸehre vermek istediklerimiz var, geçtiÄŸimiz dönemden baÅŸlayıp yetiÅŸmeyen projelerimiz var. Ama en başında yollarla alakalı, EreÄŸli, Devrek ve EreÄŸli, Zonguldak yoluyla alakalı bakanlıktan talepte bulunduk, oralara ilave ödenek çıkartmak suretiyle bu yollardan artık sıyrılmamız lazım, Tabi ki ülkemizde ekonomik daralmalar yaÅŸansa da elimizdeki imkânlarla biz buraları aÅŸabileceÄŸimiz kanaatindeyiz.”

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ KONUSU
İlçede yılan hikayesine dönen üniversite kampüs alanı ile ilgili de konuşan Çakır, şu ifadeleri kullandı:
“Sizin de destek verdiÄŸi üniversite kampüs alanıyla ilgili yaÅŸadığımız süreci biliyorsunuz, bizler basın yoluyla da söyledik, yine söylüyoruz. Noktadan farklı yolda deÄŸiliz aynı yoldayız. Bugün oranın güvenlik bölge ilan edilmeye çalışılıyor olmasının amacı oraya yapılabilecek bir kampüsün engellenmesi deÄŸil, sadece 3-5 metre geriye çektirilebilir ya da duvar kanalı deÄŸiÅŸtirilebilir. Kendine göre askeriyenin Türkiye’nin geneliyle ilgili çıkarttığı bir durum var. Askeri kurumların daha güvenli hale gelebilmesi için etrafının artılarını eksilerini deÄŸerlendirebilmek için yoksa askeriye çok kez bu yeri talep etti. Ama bizler ÅŸehrin önüne vizyon projesi koyduÄŸumuzu hem çarşı esnafının hareketlenmesi anlamında hem o eÄŸitim vadisi dediÄŸimiz bölgeyi hareketlendirmesi anlamında o civardaki hareketliliÄŸi canlandırmak anlamında yine dediÄŸimiz yerdeyiz. Bu yıl orası için Kalkınma Bakanlığından ayrılmış ödenek için gecikme olabilir ama seneye 2019 yılında kaldığımız yerden devam edeceÄŸiz.”

-EĞİTİM-
Çakır, eÄŸitim konusu ile ilgili ise “bugün inÅŸaatı devam eden 5 tane okulumuz var, ikili öğretim yapan 5 tane okulumuz kaldı. Yani bu okullar bittiÄŸi zaman sadece Gülüç Vesile Dikmen’de kalacak planlamaya göre ikili öğretim onu da en kısa sürede yıkıp yerine yapmak kaydıyla o sorunu da çözeceÄŸiz” ifadelerini kullandı.

-SAÄžLIK-
SaÄŸlık konusunda da aktarımda bulunan Çakır, “diÄŸer yerlere baktığımda yatırımı geciken saÄŸlık konusunda yerler var, EreÄŸli’de şükürler olsun, Yeni gelen ilave doktorlarımızın gelmesiyle, EreÄŸli Devlet Hastanesine yeni atanan BaÅŸhekimimizle, her ÅŸey yolunda gidiyor” dedi.

2019 SONRASINI Ä°ÅžARET ETTÄ°
Bölgenin sorunlarını ilgililere taşımaya gayret gösterdiklerini aktaran Çakır, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Önümüzdeki haftalarda belki Ankara’da Ä°lçe BaÅŸkanları toplantısı olacak. Belki Sayın CumhurbaÅŸkanımızı da görme imkanımız olacak, biz bu konuları ileteceÄŸiz. Doların bir nebze düşme ihtimali var, bizim öngörümüze göre Dolar biraz daha geriye gelecek, Bakalım doları bahane edip zam yapan fırsatçıları onlarda bu fiyatları geri alıp vatandaşı rahatlatma anlamında maliyetleri düşünce geriye çekme yolunda bakalım nasıl davranacaklar. Onları da bakanlığımız aracılığıyla denetliyoruz ve denetlemeye devam edeceÄŸiz. Tabi 2-3 yıldır esnafın gelirinde biraz daralma olunca böyle bir sıkışmanın sonunda da piyasalar ciddi anlamda olumsuz etkilendi. Ä°nÅŸallah Türkiye 2019 yılından sonra çok daha rahat olacak.”

EN Ä°YÄ° ADAYI VURGUSU
Önümüzdeki yerel seçimlere de deÄŸinen Çakır, “ekibimizle birlikte yerel seçimlere bugünden itibaren start verilmiÅŸtir. 6 ayın altına düştük, artık aday adaylıkları adayların belirlenmesi EreÄŸli’mize en güzel hizmet edecek adayı belirleme çalışmalarımız sürecek. Bunu da Ä°l BaÅŸkanlarımız, Milletvekillerimizle ve Genel Merkezimizle istiÅŸare edip, EreÄŸli’nin önüne Ä°lçelerimizde ve Beldelerimizde en iyi adayı koymak istiyoruz. Bakalım milletimizin kararı ne olacak, milletimizin kararına saygı duymuÅŸuzdur, duymaya da devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

TEZEL: “KATKI VERMEYE HAZIRIZ”
Kooperatif BaÅŸkanı Hikmet Tezel de ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti belirterek, “EreÄŸli’den AK Parti Zonguldak Milletvekili aday adayı oldunuz, AK Parti’yi onurlandırdınız. BaÅŸarılı çalışmalarınızdan dolayı tekrar ilçe baÅŸkanlığı görevine layık görüldünüz. Sizleri ve ekip arkadaÅŸlarınızı tebrik ediyor, BaÅŸarılar diliyorum. EreÄŸli’nin sorunlarında bizlerin bir katkısı olacaksa her zaman sizlerin yanında olmaya hazırız. EreÄŸli’de yapılmak istenen çok proje var ama hayata geçmedi, beklenti var. Ä°nÅŸallah o beklenti en kısa zamanda karşılanır. Ãœniversite Kampüsü, Kent Meydanı, Tersaneler, birçok konuda yapılması gereken projeler var, inÅŸallah bunlar da neticelenir” ifadelerini kullandı.

TSO ZÄ°YARETÄ°
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, beraberindekiler ile birlikte daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş ve yönetimini de ziyaret etti.
Burada da konuÅŸan Çakır, EreÄŸli’nin asli sorunlarının belli olduÄŸunu, bu sorunlarla ilgili çalışmalara devam ettiklerini anlatarak ÅŸunları kaydetti:
“Tersaneler sorunu da Sayın CumhurbaÅŸkanımızı yakından takip ettiÄŸi konular arasında. EreÄŸli’ye gelmesi de bizim için ayrıca bir ÅŸerefti. Önümüzdeki hafta biz de tersanalere bir ziyaret gerçekleÅŸtirip yapabileceklerimizi anlatacağız ve katkı koymamız gereken yerde elimizden geleni onlarla beraber çözüm odaklı olacağımızı söyleyeceÄŸiz. Onun dışında AlacaaÄŸzı’ndaki maden ocağını önemsiyoruz. Orası bir iki ay içerisinde bakanlıkta düzenlenecek bir imza töreniyle birlikte hem Zonguldak’taki hem AlacaaÄŸzı’ndaki madenin teslimi yapılacak. Tabi bir hazırlık dönemi olur, kısa vadede hemen bir anda yüksek bir istihdam olmasa bile bir yerden artık baÅŸlamak lazım. Hazırlık dönemidir, orta vadede biz bin kiÅŸi, uzun vadede de binin üzerinde bir sayı bekliyoruz istihdamda. Erdemir’in harcadığı kömür oranı belli. Bunun yüzde üçünü, beÅŸini dahi biz burada yerelde üretebilirsek ve yerelden satın alabilirsek çok ciddi bir istihdam olanağı saÄŸlayacak…
EreÄŸli’de icraat yapmamız lazım. Bu anlamda EreÄŸli’ye yeni gelen bir kaymakamımız var çok memnunuz kendisinden ona da baÅŸarılar diliyoruz. DiÄŸer bürokratlarla da birlikte bu ÅŸehre en güzel hizmeti sunmak zorundayız. Bu anlamda biz Odayı aynı resim, aynı gözle baktığımız bir Oda anlamında görüyoruz. Eksikliklerimiz olacak, yanlışlarımız olacak hep birlikte bunları düzeltip sonuca gideceÄŸiz.”

TURÄ°ZM VURGUSU!
EreÄŸli ekonomisinin sadece sanayi ve madene baÄŸlı kalmamasına; Turizm konusunda da gerekli çalışmaların bir an önce baÅŸlaması gerektiÄŸine dikkat çeken Çakır, “Bu konuda TSO baÅŸkanlığında turizm ile ilgili bir komisyon kurmakla baÅŸlayalım. Her siyasi parti ve kamu kurumları bir kiÅŸi önersin ama artık turizmi konuÅŸalım. Yani geciken her gün bizim kaybımız var. Hepimiz dünyada ve ülkemizde çeÅŸitli bölgelere gidiyoruz. EreÄŸli’nin onda bir olmayacak yerler turizmden daha fazla payını alıyor” dedi.

KELEÅž: “ÇÖZÃœM ÃœRETEBÄ°LÄ°RÄ°Z”
Oda Başkanı Arslan Keleş ise siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının hep bir araya gelerek yeni projeler ve çözümler üretebileceğini, Oda olarak Ereğli için her konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
KeleÅŸ, üniversite kampüs yeri konusunda eski devlet hastanelerinin olduÄŸu yerde ısrarcı olunması gerektiÄŸini savundu ve yeni bir öneri de sunarak Fen Lisesi’nin yanında hangarların bulunduÄŸu alanda da fakülte binası yapılması için bir çalışma yürütülebileceÄŸini belirtti.
Ayrıca KeleÅŸ, tersanelerdeki sorunla ilgili de en acil çözümün tersaneleri tamir ve bakıma açmak olduÄŸunu ileri sürerek, “bununla ilgili olarak gümrükten gerekli müsaadeler alındı ve ÅŸuanda yapılabiliyor. Fakat bunun sayısını arttırmak gerekiyor. EreÄŸli’nin haritada tamir bakım yapılabilecek bölge olarak iÅŸaretlenmesi gerekiyor” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük8
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo