Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAKIR, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ!.

ÇAKIR, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ!.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek ilçede devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Çakır, partisinin 22 Mayıs Pazar günü gerçekleÅŸtirdiÄŸi olaÄŸanüstü kongresine deÄŸindiÄŸi açıklamasında “2. OlaÄŸanüstü Kongremizi yapan partimiz, Genel BaÅŸkanımızı ve akabinde BaÅŸbakanımızı belirlemiÅŸtir. Bu kongremizin ve Sayın BaÅŸbakanımızın, Bakanlarımızın baÅŸta partimize, ülkemize, tüm dünya insanlarına hayırlar getirmesini diliyorum. Yine bu kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu’na seçilen Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır Zonguldak’ın gururu olmuÅŸtur. Kendisine de yeni görevinde baÅŸarılar diliyorum. Zonguldak’a çok ÅŸey katacağını, partinin en üst düzey yönetim organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda Zonguldak’tan da bir temsilcimizin olması teÅŸkilat mensupları olarak bizleri ayrıca mutlu etmiÅŸtir.”ifadelerine yer verdi.

ULAÅžIM VE YOL: “EREÄžLÄ°-ZONGULDAK YOLU 2 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK”

Her ay düzenlemiÅŸ olduÄŸumuz basın toplantılarında yapılanları sizlerle paylaşıyoruz. Önce ulaşım ve yollardan bahsedecek olursak. EreÄŸli Zonguldak yolu bizim yıllardır, bizden önceki iktidarın 15 yıllığına bu ihaleyi yapmış olmasından dolayı bugüne kadar bitirilememiÅŸ bir yol. O dönemde ihaleyi 15 yıllığına verme ufkuna sahip olanlar bizden diÄŸer projeleri çok daha kısa sürede bitirme beklentisi içindeler. Bu da bizim ne kadar büyük projeleri kısa zamanda EreÄŸli ve Zonguldak’a kazandırdığımızın bir göstergesi olmuÅŸtur. Ä°halesi tamamlandı, önümüzdeki hafta sonucu açıklanacak. Yaklaşık 20 kilometre civarı Kandilli Tepesi-Kozlu arası sıcak asfaltın bu sene yarısı bitirilip, önümüzdeki sene de yarısı tamamlandıktan sonra bu yol artık tamamen hizmete girmiÅŸ olacak. Onun yanında Kandilli Tepesi ile Kepez arasındaki yolu bu sene sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Orada bir Hastane Köprülü KavÅŸağı da birlikte ÅŸuan çalışmalar yoÄŸun bir ÅŸekilde devam ediyor.

EREÄžLÄ°’DE YAPI MALZEMELERÄ° LÄ°SESÄ° KURULACAK

Bunun yanında EreÄŸli’ye vasıflı öğrenciler yetiÅŸtirmek adına, okuldan mezun olduÄŸu zaman istihdama daha kolay ulaÅŸabilmesi adına bir Lise kazandırmayı düşünüyoruz. Bu Lise; Yapı Malzemeleri Lisesi.. Yani burada yapı denetim elamanlarından tutun inÅŸaat bölümü ile alakalı bu sektörün iÅŸine yarayacak ara eleman yetiÅŸtirme Lisesi’ni EreÄŸli’de açmayı planlıyoruz. Bugünden sonra bunu programa alacağız. Bunun için ne gerekiyorsan yapacağız.

KABASAKAL DERESÄ°’NÄ°N ISLAH ÇALIÅžMALARI

Kavaklık ve Kepez’de sıkıntıya yol açan Kabasakal Deresi’nin ıslah çalışmaları birkaç güne kadar baÅŸlıyor. Bu sene sonunda ciddi anlamda bitmiÅŸ olup artık Kepez’i ve Kavaklık’ı bu dere taÅŸma riskinden kurtarmış olacağız. Bunun yanında Armutlu Cuma bölgesi için Ä°skenderli Köprüsü demiÅŸtik. Onun da ÅŸuan çalışmaları baÅŸladı. En kısa sürede tamamlanıp o bölgeyi yol olarak da rahatlatmak istiyoruz.

ÃœNÄ°VERSÄ°TE KAMPÃœSÃœ: “Ä°HALE AÅžAMASINA GEÇMEK Ä°STÄ°YORUZ”

Üniversite projemiz biliyorsunuz eski devlet hastanesinin yerin tahsis ettikten sonra şuan çizim aşamasındaydı. İnşaat ihale aşamasına getirebilmek için gayret sarf ediyoruz. Bakanlarımız yeni değişti, bir iki hafta sonra Kalkınma Bakanlığı nezdinde bunu takip edeceğiz ve sizlerle paylaşacağız. Kamuoyunda bazı değerlendirmeler oluyor; yani bir an önce olsun diye. Ben bunu olumlu karşılıyorum. Bizim de isteğimiz bu. Ama hiç yapılamayacak denilen bir şeyi oranın değeri yaklaşık 50-55 Trilyon civarındaki bir yeri bugün üniversiteye kazandırmak kolay değildi. Burada emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Üniversiteyi de süratli bir şekilde ihale aşamasına taşımak istiyoruz.

TERSANELER: “500 CÄ°VARINDA Ä°STÄ°HDAM SAÄžLANDI”

Tersaneler; Sayın BaÅŸbakanımız ve Genel BaÅŸbakanımız Binali Yıldırım Beyin bu sektörden geliyor olması bizim bir avantajımız. Åžuan EreÄŸlimizde belki biliniyor belki bilinmiyor ama 500 civarında tersanelerimizde işçi çalışmaya baÅŸladı. Bunu 700’lere kısa vadede taşımak istiyoruz. Bununla ilgili Milli Savunma Bakanlığına bir ziyaretimiz olmuÅŸtu, gerekli çalışmalar yapılacaktı. Åžimdi Bakanların deÄŸiÅŸmesinden dolayı tekrar yenileyeceÄŸiz. Az öncede ifade ettiÄŸim gibi Binali Yıldırım Beyin bu alandan gelmesi EreÄŸli’deki tersanelerimiz için çok büyük bir önem taşıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo