Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAKIR, GÖREVDEN ALINIR MI?

ÇAKIR, GÖREVDEN ALINIR MI?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Yerel seçimde Karadeniz Ereğli Belediyesini ‘farkla’ kaybeden AK Parti’de, yaşananın kayıp olmadığını öne süren partinin İlçe Başkanı Fatih Çakır, “kaybetmenin faturasını”, bin önceki seçimde aday göstererek seçimi alan Hüseyin Uysal’a kesti. “Seçimi neden kaybettiniz” sorusunu da yanıtlayan Çakır, “ ‘biz AK Partiyiz yapacağız’ diyoruz ama ‘5 yıl öncede AK Partiydiniz niye yapmadınız?’ diyorlar” dedi.
Mahalli İdari Seçimlerinin ardından AK Parti’de değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, Kandilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Güldalı ve AK Parti SKM Başkanı Adem Öztürk katıldı.
ŞAHİN: BİZ BAGAJIMIZDA YÜK TAŞIDIK
Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, 31 Mart seçimlerine kadar olan süreçte tüm teşkilat mensuplarıile birlikte çok çalıştıklarını söyledi. Kendisi ile birlikte çalışan tüm unsurlara teşekkür eden Şahin, şu sözlerle konuştu:
“Zorlu bir süreci yönettik. Ama bilinmesini istiyorum ki bir belediye başkanı adayı için en zor olan ondan önceki bir belediye başkanının yükünü bagajında taşımaktır. Biz bagajımızda bu yükü taşıdık ve bu yük bizi çok ağırlaştırdı, çok zorladı. Yani geçmiş 5 yılın faturasını biz ve arkadaşlarımız ödedik.
Maalesef böyle bir gerçeklikle karşı karşıya kaldık. Çünkü her gittiğimiz sokak ve mahallede bunu açık, net gördük. Bütün eksikliklerin başarısızlıkların faturası bize kesilmiş oldu netice itibariyle. O yüzden 26 bin 500 civarında oy bu seçimde aldık. Takdir milletimizin, sonuç başımızın üstünedir.
POSBIYIK’A BAŞARI DİLEDİ
Biz başaramadık, başaran belediye başkanımız Halil Bey göreve başlayacak yakında, onu tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İnşallah Ereğli’nin hak ettiği hizmetleri Ereğli’ye sunar. İnşallah başarılı olur Ereğli 5 yıl kaybetmez. Tabi biz bu süreçte sokakta caddede gezerken birçok hemşerimizi de rahatız ettik; müzik sesimizle ya da kendimiz ben onlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. Bugüne kadar bizimle beraber gezen mücadele eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halil Bey de biliyorsunuz 1989’da girdiği ilk seçimde Ruhi Cöbekoğlu’na karşı başarılı olamamıştı. İkinci seçimde başarılı olmuştu. Biz artık yeni seçimlere bakacağız, önümüze bakacağız.”
DEVLET ADAMI TERBİYESİ İLE KONUŞTU:
TEBRİK EDİYORUM

Şahin, şuandan itibaren yapılması gerekenin seçilenleri tebrik etmek olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“20 belediye meclis üyesi Cumhuriyet Halk Partisi kazandı, 11 belediye meclis üyesi AK Partili kardeşlerimiz kazandılar. Arkadaşlarımızın tamamını başarılı hizmetlere imza atmalarını temenni ediyoruz. Çünkü onların başarısı ya da yeni seçilen belediye başkanının başarısı Ereğlimiz de hepimizin başarısı olacaktır. Başarısızlıkları da maalesef hepimizin başarısızlığı olacaktır. İnşallah güzel hizmetlere imza atarlar. Ereğli hak ettiği yerlere gelir, duamız odur. Ben de her zaman yardımcı olmaya hazırım. Erol Şahin olarak ben buradayım, hazırım, yardımcı olabileceğim konular varsa, Ereğlimiz için yapılacak ne varsa, ne zaman yapılacaksa ben de burada hazır olduğumu, ihtiyaç duyduklarında yardımcı olabileceğimi ifade ediyorum.”
“İÇİM O KADAR RAHAT Kİ”
Kazanamamanın birçok sonucu olduğunu ancak kendi içinin rahat olduğunu anlatan Şahin, dikkat çeken sözlerini şu cümleler ile sürdürdü:
“Birçok etken bir araya geldi ve zorlu bir seçim dönemi yaşadık. Allah şahit, bana verilen görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. Maddi ve manevi koştum, koşturdum. Elimden geleni yapmaya çalıştım. O yüzden içim o kadar rahat ki, gönlüm o kadar rahat ki; hiçbir art niyet olmaksızın seviyemizi olabildiğince yüksek tuttuk.
Hiç kimseye belden aşağı bir söylemde bulunmadık, saygı sınırını aşan hiçbir ifademiz olmadı. Yani Ereğli bu seçimlerde daha kaliteli, daha seviyeli bir seçim yaşadı. Halkımız sandıklara özgür iradeleri ile gitti. Ne var ki; biz tüm hemşerilerimize ulaşmakta sıkıntı yaşadık. Kendimizi tanıtmakta sıkıntı yaşadık belki. Zaman belki yetmedi ama şimdi önümüzde bir 5 sene daha var. Bu zaman içinde halkımızla hep birlikte olacağız. Geleceğimize hep beraber bakacağız. Seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bizim için çalışan herkes haklarını helal etsinler.”

ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDEKİ ÇAKIR KONUŞTU:
“ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlar ile bazı basın kuruluşlarında yazılan haberler doğrultusunda Ereğli’deki seçimin kaybedilmesinin sebebi olarak gösterilen AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, alınan sonucu “24 Haziran’daki oyumuzu almışız” diye yorumladı.
İstifa etmeyeceğinin sinyallerini veren Çakır, “Kandilli için çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Ereğli için daha fazla üzüldük. En azından Gülüç ve Ormanlı Belediye Başkanımızın mutluluğu bizi mutlu etmiştir. Kandilli için yapılabilecek her şeyi yaptık, Ereğli ile alakalı ise doğru projelerle, doğru isimle, doğru adayla her türlü şeyi yaptık. 24 Haziran’daki oyumuza baktığımız zaman hemen hemen kendi oyumuza yakın bir oy aldık” diye konuştu.
“AYRINTIYA GİRMEYE GEREK YOK”
Başarısızlığı, bin önceki yerel seçimde aday olarak gösterilerek 5 yıl Ereğli Belediyesi’ni yöneten Hüseyin Uysal’ın üzerine yıkan Fatih Çakır, sözlerine şöyle devam etti:
“24 Haziran’daki oyumuzu almışız. Yani biz geçen dönem 30 bin oy çıktığımız zamanki artılar ile değerlendirdiğiniz zaman, yapamadıklarınızdan dolayı yıpranmalar yaşayacaksınız. Hatta yıpranma daha fazla idi Erol başkanın gayreti, çalışması ile üstüne koyarak buraya getirdik. Gayretli çalıştık, üstüne koyduk, buraya kadar getirebildik.
Tabi kolay değil; 5 sene boyunca belediye başkanlığı yapıp ayrı bir partiden aday olanın yorgunlukları... yani ayrıntıya girmeye gerek yok. Yapamadığımız hizmetler yani iktidarın gücünü yansıtmamızdaki büyük projeleri yapmamız gerekirdi. Yani bizim başlamamız gerekenleri söylememize rağmen yapamadıklarımızı, eksiklerimizi vatandaş ta biliyor. ‘Biz AK Partiyiz, yapacağız’ diyoruz ama ‘5 yıl öncede AK Partiydiniz niye yapmadınız?’ diyorlar.
Ama hem doğru parti hem de doğru bir isim ile bütünleşmek gerekiyordu. İkisi aynı anda uyumlu çalıştığı zaman hizmetleri çok daha rahat aşabiliyorsunuz.”
SUÇU ZONGULDAK MEDYASINA ATTI!
Bir gazetecinin ‘eleştirilerin odağı olduğu’ ile ilgisi sözleri üzerin konuşan Çakır, “siyasi hesabı olanlar seçim üzerinden görmek isteyenler olabilir. Yani bizim eksiklerimiz var ise buyursunlar, söylesinler. Ben buna kabulüm ama baktığınızda ilk başta Zonguldak medyasından başlıyor bu olay. Diğer ilçelerde de aynı durumlar yaşanıyor hiçbir tanesinin adı geçmiyor” ifadelerini kullandı.
GÖREVDEN ALININIR MI?
Bir başka gazetecinin, “seçim mağlubiyetinin ağır faturasını bekliyor musunuz?” sorusuna da yanıt veren Çakır, şunları kaydetti:
“Biz, 24 Haziran’daki oyumuzu aldık. Bizim parti olarak ciddi bir erime gibi sıkıntı ile karşı karşıya değiliz. Anketler, çalışmalarımız Genel Merkezimizin elindedir. Buranın geçmiş dönemde nereden nereye geldiğini biliyorlar.”
 

ÇAKIR, GÖREVDEN ALINIR MI?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
üzgün3
hayran1
şaşkın1
kızgın1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Behçet nacar

03 Nisan 2019 - 19:48

Hepsi badem bıyıklı tiplere bak Atatürkçüler kazandı cumhuriyet kazandı Arap hastaları her kötülüğe Allahtan geldi kader deyip iyi olanında biz yaptık diyen bir zihniyet son 4.5 senesine girdi bakanlıkta elinizden gidecek heryer beton hepsi dolarla Sonra dolarınızı bozun düşür enflasyonu doları neyapsın millet

Mustafa KOç

02 Nisan 2019 - 17:35

Ak parti teskilati komple temizlenmeli onlar satin almadi orayi yeniler olmali

Ahmet yalçjn

02 Nisan 2019 - 16:56

Tabi ki fatura çıkacak Fatih bey. Bu kadar başarısız birisinin o koltukta oturması saçma değil mi? Başarısızlıkta Kılıçdaroğlu'nun geçtin ve onun gibi koltuğa yapmıştın. Ereğli'nin kaybedilmesinin yegane sebebi sensin. Uysalı çalıştırmayıp başarısız gösteren de sendin ama kaybeden ak parti oldu. Yazık bırakın artık Parti'nin yakasını. Cimere kadar yazacağım sizin başarısızlığını.

Ali Şen

02 Nisan 2019 - 16:37

Alınmalı...

Caner Şahin Ramses Çetinkaya

02 Nisan 2019 - 16:37

Elbette alınır.rnGenel merkezde dahil bütün teşkilatları tepeden tırnağa yeniler tayyip.

Yorum Yazın

Canlı Radyo