Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇAKIR BOMBAYI PATLATTI!..

ÇAKIR BOMBAYI PATLATTI!..

- Çakır, ’’EreÄŸli’nin aÅŸamadığı en önemli sorun iÅŸsizlik’’


Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesinde, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır, “EreÄŸli’nin aÅŸamadığı en önemli sorun iÅŸsizlik. Bu konuyla ilgili günlerdir bir çalışma yapıyorum. Bu çalışma içinde turizmi çok önemsiyorum. Yarından tezi yok, ilçede Turizm Komisyonu kurmamız lazım” dedi.
Çakır, bölgede 91.7 frekansından yayın yapan EreÄŸli FM’de Salı günleri yayınlanan “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programındaki konuÅŸmasında, Ä°lçedeki sorunların çözümüne yönelik geniÅŸ kapsamlı bir komisyon kurulması gerektiÄŸini söyledi.


Kapan’ın, yeniden AK Parti Genel BaÅŸkanlığı’na seçilen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, “partiye kambur olacak teÅŸkilatlar veya belediyeleri yeniden gözden geçireceÄŸiz” ÅŸeklindeki söylemini şöyle yanıtladı:

SKM NE DERSE YAPTIK
“Sayın Genel BaÅŸkanımızın çizdiÄŸi çerçevede hemen Ramazan Bayramı’ndan sonra bazı teÅŸkilatlarda deÄŸiÅŸiklikler bekliyoruz. Yorulan arkadaÅŸlar olabilir, dinlendirilecek, yenilenmesi gerekenler yenilenecek. Biz EreÄŸli teÅŸkilatı olarak hamdolsun, planlanan ÅŸekilde, SKM’den (Seçim Kurulu merkezi) ne söyleniyorsa onu yaptık. Genel Merkezimiz bunların hepsini biliyor, herkesin raporu var. Tabi ki 2002 ruhuna dönmemiz lazım. Türkiye genelinde biz milleti arayandık. Mesela çok daha büyük hizmetler yaptığımız Ä°stanbul, Ankara gibi illerde (referandumda) bu oran olmamalıydı. Åžimdi bunların hepsi deÄŸerlendiriliyor.

BELEDİYEMİZ, PARTİMİZİN KAMBURU DEĞİL
EreÄŸli Belediyemizi de ’partimizin kamburu ’ olarak tabir edemeyiz. Belediye BaÅŸkanımız (Hüseyin Uysal) elinden geleni yapıyor, gayretli çalışmaları var. Ekip arkadaÅŸlarıyla, bizden de istediÄŸi katkıyı her zaman sunmaya çalışıyoruz. Halk oylamasında merkezde, 2014 yerel seçimlerindeki oyumuzu arttırdık. Belediye BaÅŸkanımız da bu sürede belediye çalışmalarından arta kalan zamanlarda SKM’nin belirlediÄŸi programa göre mahallelerde çalışmalarını sürdürdü. Genele baktığınızda, Türkiye’nin çok yerinde geride kalmış belediyelere göre, merkezde biz ise yüksek oy aldık. Bu anlamda ben, Belediye BaÅŸkanımızla, teÅŸkilatlarımızla partimizi baÅŸarılı görüyorum. Bu konuda belediye BaÅŸkanımızı da partimizde bir kambur olduÄŸunu düşünmüyorum.

FETÖ’DE ’BYLOCK’ VURGUSU
FETÖ’de en önemli kanıt ’bylock’ kullanıcılarıdır.. EreÄŸli parti teÅŸkilatımızda FETÖ ile iliÅŸkili kimse yok, çıkmaz da. Biliyor ve öyle öngörüyorum. Ama bunlar öyle bir kripto ki, bazen bilememe ÅŸansınız da var. Özellikle bu byloklar hala geliyor. Tabu bunlar inceleniyor, eÄŸer normal yazışmalar varsa dikkate alınmıyor. Ancak, ’17-25 Aralıkı yeniden getirmemiz lazım’, ’CumhurbaÅŸkanını şöyle yapmamız, böyle yapmamız lazım’ gibi yazışmaların masumiyetinden kimse bahsedemez.”

BÄ°LÄ°YORDUM, KALDIRMADIM
Çakır, Fikri Kapan’ın, ilk CumhurbaÅŸkanlığı seçimi dönemi parti ilçe binasının dış cephesinde giydirilen ve üzerinde ErdoÄŸan’ın fotoÄŸrafı bulunan giydirmeyi kaldırmayışına yönelik sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
“O gün biz size söyleyememiÅŸtik; Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan ileride yeniden partinin başına geçerek genel baÅŸkan olacak. Bu ondan dolayı duruyor. Yoksa o giydirmeyi deÄŸiÅŸtirmek zor bir iÅŸ deÄŸil. Ama bir de gönül bağı var. Sayın CumhurbaÅŸkanımız genel baÅŸkan deÄŸilken bile bizim gözümüz, kulağımız hep ondadır. Yani iÅŸaret ondadır. Toplumları yönetmede, toplumun size olan güveni çok önemlidir. EÄŸer biz o giydirmeyi indirseydik, partililerimizden çok tepki alırdık.

YAPILAN HİZMETLERDEN ÖZETLER
Ereğli-Zonguldak-Ereğli-Devrek yolundaki çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Hastane kavşağındaki işin durmasının nedeni ise 2 arsa sahibi ile olan mahkemelerin henüz çözümlenmemesinden kaynaklanıyor. Sağlık anlamında çok bir sıkıntımız kalmadı. İlçedeki okulların inşaatları kısa sürede tamamlanmalı. Bu konuda okul inşaatlarımız hızla devam ediyor. Sağ olsun Ereğli Belediye Başkanımızın da desteğini görüyoruz.

YGS YAPILACAK, AÖS’YÄ° Ä°STEYECEĞİZ
EreÄŸli’de ilk kez YGS (Yatay GeçiÅŸ Sınavı) yapılacak. Bu konuda saÄŸ olsun Milletvekilimiz Faruk ÇaturoÄŸlu’nun büyük desteÄŸini gördük. Ä°nÅŸallah ileride Açık Öğrenim Sınavlarının da (AÖS) EreÄŸli’de yapılması noktasında çalışmamız var. Bu konuda Anadolu Ãœniversitesi Rektörü ile diyaloÄŸa girdik. Bunu Zonguldak istemeyebilir ama biz EreÄŸlili vatandaÅŸlarımızın isteklerini yapmaya çalışmalıyız.

 

ÇAKIR BOMBAYI PATLATTI!
Programın belki de en can alıcı noktası, AK Parti Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır’ın, ilçede turizm komisyonu kurulmasına yönelik açıklamaları oldu.
EreÄŸli’nin aÅŸamadığı en önemli sorunun iÅŸsizlik olduÄŸunu vurgulayan Çakır, şöyle dedi:
“Bu konuyla ilgili günlerdir bir çalışma yapıyorum. Bu çalışma içinde turizmi çok önemsiyorum. Yarından tezi yok, ilçede Turizm Komisyonu kurmamız lazım. Bunun ’Spor Turizmi’ gibi alt komisyonları oluÅŸturulmalı. GeçtiÄŸimiz günlerde eskrim turnuvası kapsamında EreÄŸli’ye 500 sporcu geldi. Ä°lçedeki otellerde bir kiÅŸilik dahi yer kalmadı. Yine ilçemizde ilk kez Türkiye Liseler arası Voleybol Åžampiyonası düzenlendi. 16 takım geldi, ilçede konakladı. (Kapan da, ÅŸenlikler kapsamında Türkiye Poolmastercap ve 3 bant bilardo turnuvalarının düzenlendiÄŸini, bu vesileyle 200 kadar sporcu ile yakınının ilçeye geldiÄŸini hatırlattı.)

SIRALADIKÇA SIRALADI
Yine saÄŸlık turizmi alt komisyonu kurulmalı. Ä°lçeye bir uzmanlık dalında yapılacak hastane sayesinde dışarıdan insanların gelmesi saÄŸlanabilir. Marina yada yat turizmini de alt komisyona dahil edeceksiniz. DoÄŸar Turizmi olacak. Hepsinde baÅŸarılı olacaksınız diye bir kaide yok ama hepsi ile ilgili uÄŸraÅŸmamız lazım. Zira hepsinin ÅŸehre saÄŸladığı ekonomik ve sosyal katkılar var.  EreÄŸli’de en kısa zamanda Sanayi Turizmi hareketlendirilmeli. Mesela ilçeye bir Erdemir Müzesi yaptıralım. Cevherin saca ve nihai mamule dönüşünü gösteren görseller yapılsın. Gezi amaçlı bin maden müzesi olsun.
Bunların hepsini bir çatıda toplamak lazım. Ben, EreÄŸli için turizm olmazsa olmazımızdır diyorum.  Bugüne kadar yatırım yapılmamış ama bugünden sonra yapılmayacak anlamına gelmez. Çevremizdeki turist çeken yerleri biliyoruz, inanın EreÄŸli’nin 10’da biri deÄŸil.

DAMAK ZEVKÄ°, SOSYAL AKTÄ°VÄ°TELER
İlçeye mutlaka damak zevki yüksek restoranlar getirmemiz lazım. Bana kalsa, Polisevi ile Orduevi arasındaki kör noktaya 4-5 adet balık-et lokantası yaparım.
EreÄŸli’ye bir gösteri ve tiyatro salonu yapmamız lazım. (Kapan; iktidar sizsiniz yapın) Yapacağız inÅŸallah. Sayın Belediye BaÅŸkanımız ile birlikte bunları süratli ÅŸekilde yapacağız. Ãœlke ve bölge genelindeki okullar arası halk oyunları gösterilerini iÅŸte bu tür salon ve sahnelerimizde çok rahatlıkla yapabiliriz. Elbette üniversite çok önemli. Yıllardır ihmal ettiÄŸimiz üniversiteyi hak ettiÄŸi yere taşımamız lazım, öğrenci sayısını artırmamız lazım.

YATIRIMCILARA MEKTUP YAZMIÅžTI
Bu konuda, ilçeye yatırımcı çekebilmek için yaptığım çalışmayı daha önce açıklamıştım. Bu konuda önemli bir firma ile Ramazan ayın içerisinde üst düzey bir görüşme yapacağız. EreÄŸli’de yatırım yapılması için çok avantajlarımız da var. Bunlardan bir tanesi Erdemir Limanıdır. Ä°lçemizde, dayanıklı tüketim malzemeleri üreten fabrikada çalışabilecek çok sayıda kalifiye eleman mevcut. Kaldı ki hammadde burada, sacı insanlar Erdemir veya Tat Metal’den alıyor. Yani yan sanayi için avantajlı bir yeri bugüne kadar biz sunamamışız. EÄŸer EreÄŸli-4-5 bin kadar iÅŸsizlik sorununu çözsün köyleriyle birlikte 180 bin nüfuslu ÅŸehir kalkınır.

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI
EreÄŸli’de en kısa sürede sivil toplum kuruluÅŸlarının, belediyemizin katılımıyla bir komisyon oluÅŸturulmalı. Yukarıda sıraladığımız komisyonlarla ilgili Belediye BaÅŸkanı, Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı, esnaf odaları baÅŸkanları siyasi parti baÅŸkanları hep beraber yoÄŸunlaÅŸmalıyız. Bizim siyasi kimliÄŸimiz var, o nedenle bunu birilerinin önderliÄŸinde bir an önce oluÅŸturmamız lazım.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo