Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Belediyede kemer sıkma dönemi

Belediyede kemer sıkma dönemi

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Düzce’de, Belediye BaÅŸkanı Faruk Özlü tarafından Düzce Belediyesinin mali durumunu düzeltmek için alınan Mali Disiplin tedbirleri belli oldu.  Özlü “Yapılan deÄŸerlendirmeler sonucunda, belediyemiz tüzel kiÅŸiliÄŸine ait varlık ve kaynakları etkin ve verimli kullanılması, giderlerde tasarruf saÄŸlanması halkımıza sunulan hizmetlerin nitelik ve nicelik olarak kalitesinin attırılması amacı bazı kararlar aldık” ifadelerini kullandı. 
Düzce Belediyesinin 3 yıllık gelir gider bütçe dengesini oluÅŸturmak için çeÅŸitli kararlar aldıklarını söyleyen Özlü, baÅŸkan ve baÅŸkan yardımcılarının onayı olmadan hiçbir harcama yapılmayacağını söyledi. 
Mali Disiplin tedbirleri hakkında bilgi veren BaÅŸkan Özlü “Her türlü ihtiyaçların karşılanmasında ihaleye çıkılmadan ya da satın alma iÅŸlemi yapılmadan önce mevcut imkanlar sonuna kadar kullanılacak. Ä°ÅŸ yükü-iÅŸ gücü analizi yapılarak ihtiyaca göre birimler arası personel kaydırması yapılacak. Hizmetlerin mesai saatleri içerisinde görülmesi saÄŸlanacak ve zorunlu olmadıkça fazla mesai yaptırılmayacak” dedi. 
“Açığa çıkan araçlar iade edilecek” 
Havuz sisteminin devam edeceÄŸini, YEYPAÅž ve Ä°NTAÅž’ın daha profesyonel ÅŸekilde yönetileceÄŸini söyleyen Özlü “Tüm araçlarda havuz sistemine geçilecek. Açığa çıkan araçlar iade edilecek. Bakım onarım masrafı yüksek olan araçlar tespit edilerek satılacak ve envanterden düşürülecek. Belediyenin mülkiyetinde bulunan gayrimenkuller tespit edilerek bunların envanteri çıkarılacak ve deÄŸerlendirilecek. Belediyemizin sahip olduÄŸu emlak envanteri içinde diÄŸer kamu kurum ve kuruluÅŸlarınca kullanılan gayrimenkullerin Sosyal Güvenlik Kurumu ve Maliye Bakanlığı’na olan borçlarımıza karşılık takası yapılarak borçların azaltılması saÄŸlanacak. Belediyenin su ve vergi alacakları en yüksekten aÅŸağıya doÄŸru tahsil edilme yoluna gidilecek. Su ve emlak vergilerinin kredi kartı ile taksitlendirilerek ödenmesi imkanı saÄŸlanacak. Otobüslerin gelir gider analizi yapılacak ve verimlilik arttırıcı önlemler alınacak” diye konuÅŸtu. 
“Ramazan eÄŸlencesi yok” 
BaÅŸkan Özlü her yıl yapılan Ramazan eÄŸlencelerini düzenlenmeyeceÄŸini bildirerek “Mevcut aÅŸevi beledi baÅŸkanlığı tarafından iÅŸletilecek. KamulaÅŸtırma iÅŸlemleri asgari seviyeye indirilecek ve 5 yıllık imar programında yer almayan herhangi bir kamulaÅŸtırma iÅŸlemi yapılmayacak. Belediye ÅŸirketlerimiz olan YEYPAÅž ve Ä°NTAÅž gelir getirecek ÅŸekilde yönetimsel ve iÅŸlevsel olarak yeniden yapılandırılacak ve profesyonel bir yönetim yapısına kavuÅŸturulacak” ifadelerini kullandı. 
Özlü, Mali Disiplin Tedbirlerine belediyenin tüm birimlerinin uyacağını ve hiçbir ÅŸekilde esneme olmayacağının altını çizerek “Düzce Belediyesini hep birlikte ayaÄŸa kaldırarak, baÅŸarı hikayesi yazacağız” ifadelerini kullandı. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
üzgün1
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Sedat Toprak

03 Mayıs 2019 - 09:37

3-5 Ekmekle yemekle tatlıyla kimse iflas etmez, bütçesinde de bereket olur ramazan ayı bereket ayıdır.

Bülent Atalay

03 Mayıs 2019 - 09:36

Aslında gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilse gerekirse evine kadar bırakılsa daha iyi olur, yemekleri dağıtan çalışan arkadaşlar gariban ihtiyaç sahibi gelmiyor gelen kişilerde başkalarına yer tutuyor ve de doğru düzgün gariban yemeğini yiyemiyor diyor

Hülya Şafak

03 Mayıs 2019 - 09:35

Uzun lafın kısası bekleyin gõrún, ondan sonra içinizi dõkún Dúzce Akp de.

Burak Mete Ä°nce

03 Mayıs 2019 - 09:34

Umut fakirin ekmeÄŸidir

Gülsen Onat

03 Mayıs 2019 - 09:33

İnsanın içi fesat olunca okumaya gerek yok, Allah affetsin.

Eren Çayırlı

03 Mayıs 2019 - 09:32

Aydın Danışmaz aynen abi çok dindar bir halk. Bazen gözlerim yaşarıyor.

Aydın Danışmaz

03 Mayıs 2019 - 09:31

Eren Çayırlı abisi olsun festivale Tarkan gelecek bütçeyi ramazanda kısıtlamamak lazım gerçi Ereğli halkı dindardır bu konudaki gereken tepkiyi gösterecektir..

Eren Çayırlı

03 Mayıs 2019 - 09:30

Festival yaparken paraları saçarlar, Sahile çicek ekerken paraları saçarlar ama konu din olunca hiç bir şey olmuyor..

Yorum Yazın

Canlı Radyo