Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Belediye Meclisi’nde 3. Oturum…

Belediye Meclisi’nde 3. Oturum…

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Belediyesi Ekim Ayı OlaÄŸan Meclis Toplantısı’nın 3. oturumu Ayhan Atay baÅŸkanlığında gerçekleÅŸtirdi.


Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın ÅŸehir dışında olması nedeniyle Atay’ın baÅŸkanlık yaptığı meclis, “Karadeniz EreÄŸli Belediyesi Tente ve Sundurmalar hakkında usul ve esaslara uygulama yönetmeliÄŸine ait komisyon raporu” gündem maddesi görüşerek oy birliÄŸi ile kabul etti.
Atay, tek maddenin görüşüldüğü Meclis’i, gündemdeki diÄŸer maddelerin görüşülmesi için 9 Ekim Pazartesi gününe erteledi.

                                         -HABERÄ°N İÇİNDEN-

*Merakla beklenen, Kent Meydanı, Otopark ve Cami için Ä°ller Bankası’ndan kredi alınası için Belediye BaÅŸkanı’na yetki verilmesini öngören gündem maddesine iliÅŸkin komisyon raporunun görüşülmesine geçilmedi.

*Kulislerde bazı Ak Partili üyelerinde borçlanmaya sıcak bakmadığı ve aleyhte oy kullanabileceği yönünde yorumlar yapılıyor.

*4 Ekim ÇarÅŸamba günü yapılan ilk oturumda gündeme gelen ve Bütçe komisyonuna gönderilen gündem maddesi komisyonun, “yeterli bilgi verilmediÄŸi” gerekçesiyle görüşülmediÄŸi için 2. oturumda da ele alınamamıştı.

*Toplantıya, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin ÅŸehir dışında olduÄŸu; Ak Partili üyelerden Yusuf Kalay, Eyüp Karaaslan, Halil BozkuÅŸ, CHP’li üyelerden Özkan ÖzyaÄŸcı, Cumhur Nalcı, Osman Yavuz ise mazeret bildirerek katılmadılar.

                    Soru ÅŸu? Sonrasında ne olacak?

*Yasal prosedüre göre kredi için başkana onay verilmesini öngören gündem maddesine ilişkin ilgili komisyon 9 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek 4. oturum öncesinde de rapor sunmasa yasal süre dolmuş olacak.
*Bu durumda, Belediye BaÅŸkanı ilgili maddeyi, tayin edebileceÄŸi bir tarihte yapılacak “olaÄŸanüstü meclis toplantısında” direk olarak mecliste görüşme ve oylamaya sunabilecek.

*9 Ekim gününe kadar ilgili komisyonun rapor hazırlayıp hazırlamayacağı, hazırlamadığı takdirde BaÅŸkan Hüseyin Uysal’ın bu durumda öneriyi meclis gündemine getirip getirmeyeceÄŸi ise merakla bekleniyor. 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo