Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BEKLENEN O MÜJDE SONUÇLANDI

BEKLENEN O MÜJDE SONUÇLANDI

EreÄŸli’de, eski Devlet Hastanesi binalarının bulunduÄŸu Süleymanlar Mahallesi’ndeki arazinin Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne (BEÃœ) devrinin onaylandığı bildirildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, partisinin EreÄŸli Ä°lçe TeÅŸkilatı’nda Gülüç Beldesi’ndeki Büyük Anadolu EreÄŸli Otel’de düzenlenen iftarda yaptığı konuÅŸmada, aday adaylığı döneminde Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ile birlikte BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nan konuÅŸla ilgili dosya verdiklerini hatırlattı.

Milletvekili seçildikten sonra da AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ile birlikte dosyanın takibini yaptıklarını belirten ÇaturoÄŸlu, “bunun sonucunda, SaÄŸlık Bakanlığı’nın muvaffakiyeti,  Maliye Bakanlığı’nın da olurlarıyla, 3 Temmuz Cuma gününden itibaren eski EreÄŸli Devlet Hastanesi’nin yaklaşık 40 dönüm yeri ve üzerindeki 6 bina, fakülte yapılmak üzere BEÃœ’ye devri uygun görülmüştür. Sanırım bu müjdeden EreÄŸli ve Zonguldak büyük memnunluk duyacaktır. EreÄŸli’mize hayırlı, uÄŸurlu olsun” dedi.

 

UYSAL; ÖNÜMÜZDE KİMSE DURAMAZ

ÇaturoÄŸlu’ndan önce konuÅŸmasını yapan Belediye BaÅŸkanı Uysal’da, milletvekilinin açıklamasının ardından tekrar kürsüye çıktı.

Uysal, alınan karardan dolayı çok heyecanlandığını bunun için tekrar kürsüye çıkmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu ortamda, Sayın vekilimizden sonra konuÅŸmamam gerektiÄŸini biliyorum. Benim heyecanımı mazur görün. Bu neticeyi almalarından dolayı milletvekillerimiz Sayın Hüseyin Özbakır ile Faruk ÇaturoÄŸlu’na, teÅŸekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum. Çünkü çok zor bir iÅŸi baÅŸardılar. Ä°kinci teÅŸekkürümü de bu iÅŸi baÅŸlatan, ÅŸu an aramızda olmayan sayın Prof. Dr. Ercan Candan’a teÅŸekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Üçüncü teÅŸekkürüm ise bu konuda bizleri yalnız bırakmayan EreÄŸli’deki tüm sivil toplum kuruluÅŸlarına, belediye meclis üyelerimiz. Ä°l genel meclis üyelerimiz muhtarlarımız. BaÅŸta Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere tüm esnaf ve iÅŸadamlarımıza…

Åžimdi eski Devlet Hastanesi yerlerinin üniversite olmasıyla birlikte, insanda olması gereken özgüvenimizi kazandık, moral motivasyonumuzu kazandık. GeleceÄŸe ait hayaller kurmaya geleceÄŸe daha güvenli bakmaya baÅŸladık. Bundan sonrası EreÄŸli Belediyesi’ne kalsın. Yine Sayın Milletvekillerimizle uyum ve ahenk içerisinde çalışacağız. Ama bizler artık ab-u hayata ermek için ve halka hizmet yolunda ne gerekiyorsa yapacağız. Artık önümüzde kimse duramaz, bizi kimse tutamaz.”

Hatırlanacağı gibi EreÄŸli belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, 7 Haziran Genel seçimleri öncesi, hükümet kanadında yaptığı görüşmelerde anılan yerlerin fakülte olması amacıyla BEÃœ’ye devredileceÄŸini söylemiÅŸti.

İftara katılanların alkışlarıyla birlikte Uysal, Çaturoğlu ve kürsüye çıkan Milletvekili Özbakır, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır birlikte fotoğraf çektirdi.

İftara, Eski AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, partili ilçe başkanları eski belediye başkanları Aydın Güngör, Bekir Çolak, bazı belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri katıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo