Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Barzani’nin gelişi olayını hatırlarsınız! İşte öyle..!

Barzani’nin geliÅŸi olayını hatırlarsınız! Ä°ÅŸte öyle..!

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi (ADD) eski Genel Yönetim Kurulu Ãœyesi Emin Semih Özkök, Barzani’nin Türkiye’ye geliÅŸinde hava limanlarında sözde Kürt bayrağı asılmasına yönelik yaptığı suç duyurusuna olumsuz yanıt geldiÄŸini söyledi.


Edinilen bilgiye göre, aynı zamanda 2004 yerel seçimlerinde CHP’den EreÄŸli Belediye BaÅŸkan Adayı olan Özkök, Karadeniz EreÄŸli Adliye Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, gelen sonuca temyiz hakkını kullanacağını belirtti.
Yapacağı itirazın, Barzani’nin Kürt devleti kurabilmek amacıyla referanduma gitmek istediÄŸi günlere denk gelmesinin de anlamlı olduÄŸunu ifade eden Özkök, şöyle dedi:
’Bayrak’ tepkisi!
“27 Åžubat 2017’de, Barzani’nin Türkiye’ye geliÅŸi esnasında, Ankara EsanboÄŸa Hava Limanı ve Ä°stanbul Atatürk Hava Limanı’nda göndere çekilen sözde Kürdistan bayraklarının, Türk Bayrakları ile eÅŸit mesafede çekilmesinin yasaya, kanuna, ülkemizin geleneklerine ve uluslararası iliÅŸkilere aykırı olduÄŸu konusunda bir suç duyurusunda bulunmuÅŸtum.  Yaptığım bu suç duyurusuna iliÅŸkin ise olumsuz yanıt aldım. Gelen bu olumsuz yanıta karşı ise 15 günlük süre içerisinde, ilgili mahkemelere itiraz süresi vardı, bugün de sürenin son günü. Tam da Barzani’nin, Irak topraklarından ayrılmak üzere bir referandum hazırlığında olduÄŸu bir dönemde bizim, bu referandum sonuçlanmadan önce böyle bir devleti tanımış olmak gibi bir hataya düşmemizin önünü kapatmak üzere bir yurttaÅŸlık görevi yapacağım. Bu doÄŸrultuda temyiz hakkımı kullanacağım dilekçemi de ilgili mahkemeye teslim edeceÄŸim.”
Özkök, daha sonra dilekçesini vermek üzere Adliye Sarayı’na girdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo