Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

RADYOMUZA ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!.

RADYOMUZA ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!.

Ereğli’de, CHP İlçe Başkan Adayı Yaşar Balcı, aktif siyaseti 60 yaşına kadar düşündüğünü, daha sonra ise yapmayacağını bildirdi.


Balcı, 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz Ereğli FM’de, Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduğu “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım”da, CHP İlçe delege seçimlerinin demokratik yapılmadığını ileri sürdü.
Hayrettin Kartal’ın Başkanlığı’ndaki ilçe yönetiminin, merkezdeki 31 mahalleden 10’a sandık koyarak gerçekleştirdiklerini, 21’ini ise istedikleri isimleri yazarak delege yaptıklarını anlatarak, şöyle dedi:
“Yıllarla karşılaştırdığımızda delege seçimleri daha iyi daha güzel, daha demokratik olabilirdi. CHP’ye yakışacak şekilde daha iyisi yapılabilirdi. Ancak bu yönetimin bu kadar kapasitesi var diyeceğiz ve bu saatten sonra o yapılanları eleştirmek de doğru değil. Delege seçimleri tamamlanmış, İlçe Seçim Kurulu’na sunulmuş. Dün itibarıyla da 410 delege askıya çıktı. Partililerimizden, parti binamızda askıda bulunan delege listelerinde isimlerinin olup olmadığını öğrenmelerini öneriyorum. Çünkü biz, birçok köy çalışmalarımızda arkadaşlarımızın delege olduğundan bile haberi olmadığını öğrendik. İnşallah 6 Kasım Pazar günü yapılacak ilçe kongresinin katılımı yüksek ve şölen havasında geçmesi için biz, elimizden gelen çaba ve gayreti sarf edeceğiz. Çünkü ülkenin, Ereğli ve Zonguldak’ın içinden geçtiği bu sıkıntılı süreçte parti içerisinde barışı tesis etmek, kenetlenmek, birlik, beraberlik yapmak sadece sözde değil, uygulamayla da gerçekleşmesi lazım. Biz de bu uygulamayla katkı sunmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar yapılmış delege seçimlerinin hiç birine itiraz etmedik. Dolayısıyla yönetimin yaptığı şekliyle delege seçimlerine saygı duyduk. Çünkü kimi delege yaparsa yapsınlar, CHP’nin üyeleri içinden delege olacaktır.

İLÇE YÖNETİMİNİN AYIBI
Uzunmehmet’te iki liste çıktı. Ancak orada arkadaşlar (yönetim) kendilerini daha iyi anlattı. Karşı listede üç de belediye meclis üyesi vardı. Orada 8 delegelik bir listeyi kaybettik ama Bağlık Mahallesi’nde 37 delegelik listede30’un üzerinde bizim istediklerimiz oldu. Aslında bu denge çok önemli değil. Bazı arkadaşlar bunu siyasi olarak kullanıyorlar, buyursunlar, kullansınlar. Bu tür gelişmeleri çok ciddiye almamak lazım.
Kendi mahallemden delege çıkamam benim ayıbım değil. O ayıp ilçeyi yönetenlerindir. Çok detaya girip polemik ve gerginlik yaratmak da istemiyorum ama CHP’nin Ereğli siyasi tarihinde geçmişte bütün mahallelere sandık konularak seçim yapıldı. İlk defe bu yıl farklı ve bize göre demokratik olmayan bir uygulama oldu. 31 mahallenin 10’unda sandık konularak delege seçimi yapıldı, 21’inde ise yönetim istediğini yazdı. Yönetim demek ki barış, uzlaşma dilini uygulamaya dönüştürmediği ve sadece sözde kaldığı zaman olmuyor. Bu mahallelerde istedikleri yazabildiklerine göre barıştan ve kucaklaşmadan yana bir arzuları olsaydı, Uzunmehmet Mahallesi’nde de ’sen ilçe başkanlığı yapmışsın, milletvekili adayı olmuşsun, ön eğilim yoklamasında en çok ayı almışsın. Seni de listeye yazalım’ diyerek uzlaşma yolu seçebilirlerdi. Çok da önemli şeyler değil bunlar. Kaldı ki, kendilerine göre “uzlaşmayla yapıldı” dedikleri sandık koymayarak yaptıkları seçimler demokratik değildir. Buna rağmen itiraz etmedik. Çünkü bunu tüm üyelerimiz de delegeler de biliyorlar.

MİLLETVEKİLLERİ TARAF OLMADILAR
Milletvekillerinin süreçte müdahale veya taraf olduklarını sanmıyorum. Çünkü bu süreçte ortalarda görünmediler. Gözümle görmediğim, kulağımla işitmediğim hiçbir şeyin iddiasını yapmam. Bu konuda benim de kendileriyle bir diyaloğum olmadı. Çünkü onların da seçim sonrası Ankara’da yoğun programları vardı. Milletvekillerinin delege seçimleri, ilçe kongreleri sürecinde duruma müdahil olmaları zaten etik olarak da doğru değil. Bu demokratik bir yarıştır. Kim seçilirse, milletvekilleri onlarla kol kola olacaktır. Aslında belediye başkanları ve meclis üyelerinin de taraf olmaları doğru değil. Taraf olmaları siyasi etik kurallarına uymaz.

HER ÜYEYLE GÖRÜŞÜRÜM
Ben İlçe başkanlığına adayım, dolayısıyla partimin her üyesiyle her an her yerde, her konu hakkında görüşebilecek medeni cesareti olan bir şahısım. Halil (Posbıyık) Bey de, -birileri sever veya sevmez, benim siyasi rakibim olmuştur hiç önemli değil- yarın ilçe başkanı olduğumda, partinin belediye başkanlığını yapmış bir isimle oturup görüşmemden, siyasi değerlendirme yapmamdan doğal bir şey olmaz. Yaşar Balcı olarak, sıradan üyeyle, milletvekiline kadar herkesle görüşürüm. Ünal Bey, Şerafettin Bey, İlçe başkanıyla görüşmeyecek miyim? Bunu küçük kasaba politikacıları farklı yerlere çekebilirler hiç önemli değil. Sosyal medyada, aralarında bazı köşe yazarları ve gazetecilerin de olduğu bazı çevreler, benim açımdan seviyesi düşük değerlendirmelerde bulunanlar oldu. Ama ben, ilçe başkanlığım dönemimde belediye başkan adayı gösterdiğimiz bir isimle görüşür, fikir alışverişi yapabilirim. Kaldı ki ben, Posbıyık ile kendi iradem ve isteğim doğrultusunda görüşmek istedim. Bir saatten fazla görüştük. ’Sayın başkanım tarafsız kalın’ dedim. ’Sizden destek istemiyorum’ diye ekledim. O’da tarafsız kalacağını, destek olamayacağını söyledi. Sertan Ocakçı’nın kendisinin çıkardığı bir adayı olmadığını ifade etti. Yaklaşık bir buçuk saat siyasi sohbet yaptık, iyi de oldu. Ereğli’de, 15 yıldan faza belediye başkanlığı yapmış bir siyasi büyüğümüzün, üyesi olduğu partiden kim seçilirse seçilsin, yarın Yaşar Balcı’yla da Sertan Ocakçı’yla da siyaset yapacaktır. Dolayısıyla, tarafsız kalmasından doğal hiç bir şey olamaz. İlçe başkanı, kongre süresince, ’Sayın Yaşar Balı, görüşebilir miyiz?’ diye talep etti de gitmemiş miyim?

KARTAL’A ALEŞTİRİ
İlçe başkanı, böyle bir hakkı varmış gibi diğer adayı Ankara’ya götürüp tanıştırabiliyor, beldeler ve köylerde dolaşıp diğer adaya destek isteyebiliyorsa…
Süreçte, sıradan üye olan partililerim ya da milletvekillerim, görüşmek istediklerinde görüşmeyecek miyim? Yarın birlikte siyaset yapacağız. CHP Ereğli İlçe Başkanlığı’na aday olan şahıs, her kesle barış içerisinde olmak zorunda. ’Ben onlarla görüşmem’ deme lüksüne hiç kimse sahip değildir. Herhangi birisiyle küs kalacaksan, aday olmaman gerekiyor. Onun için, benim kimseye kin ve nefret duyma lüksüm yoktur. Ben, CHP’nin ilçe başkanı olacağım. Partimin, Ereğli’de başarılı olması için mücadele vereceğim. Önce partililerimle kenetleneceğim, daha sonrada Ereğli halkıyla bütünleşeceğiz.
Üye olduktan sonra 3 ayı dolduran her kişinin her kademeye aday olabilir. İlçe başkanımız, birlik ve beraberlikten bahsediyor, güzel. Bizde aynısını söylüyoruz, partimizde kavgaya izin vermeyeceğiz.

OCAKÇI DEĞERLİ ARKADAŞIMIZ AMA..!
Defalarca dile getirdik, Sertan Ocakçı arkadaşım değerli bir arkadaşımızdır. Halk, onu 5 yıllığına Belediye Meclis Üyesi olarak seçti. İlk önce o görevi başarıyla tamamlayacaksınız. Yaş itibariyle genç, önünde yıllarda var. Mevcut başkanın ’ben aday değilim’ demesini tebrik ediyorum. Ama ’ben aday değilim, yerime şunu bırakıyorum’ tavrı doğru bir tavır değil. Takdiri partililer verecek, sonucu sandıkta göreceğiz. İlçe başkanının bu tavrı doğru ve etik değil. Parti içinde, iki adayın olduğu bir seçimde, ’benim adayım şu, buna oy istiyorum’ demesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

ADAYLIK TALEBİM OLMADI
Beni aday gösterin diye insanlı toplayıp bir talebim olmadı. CHP’de her zaman, ilçe başkanlığı adaylığında, delege ve tabanın isteği üzerine, ihtiyaç üzerine ortaya çıkarsın. CHP’nin, halkla bütünleşen, yoksul kesimin sözcüsü olan, köylü tabanın temsilcisi olan bir adayım. Ben, CHP’nin varoş kesiminin adayıyım. CHP’nin, halka ve seçmene yukarıdan bakan anlayışı ortadan kaldırmak; onlarla aynı seviyede olduğumu, aynı duyguları paylaştığımızı ve aynı frekanslarda olduğumuzu hissettiren bir ilçe başkanı adayıyım. Hedefim, bu kesimlere CHP’ni kapılarını açmak, onlara ulaşabilmektir. Sertan arkadaşımızın şahsıyla ilgili asla ve asla ne ben bir şey söylerim ne de bir başkasına söylettiririm. Kardeşimiz, belediye meclis üyesidir, ilçe başkanı olduğumda beraber çalışacağız. Gurup başkanı olacağım, 14 meclis üyesiyle beraber çok güzel işlere imza atacağız.   

TEKLİFLER GÖTÜRDÜK
Bir şirkete eleman alınırken tecrübe ve kariyer daha ön plana çıkıyor. Siyasette de tecrübe çok önemlidir ama maalesef ilçe başkanlığı yarışlarında bu aleyhte kullanılmaya çalışılınıyor. ’Genç olsun’, ’yeni yüz olsun’ denir. Tercihi, kongre delegesi yapacaktır. Uzlaşma, yeni yüz çıkartma adına Kamuran Ayyıldız’a teklif ettik. Doktor Eylem kardeşimize gittik. Avukat Yakup Okumuşoğlu’na teklifte bulunduk. Yani toplumun yeni yüz anlayışını, iste ve arzulara olan algısına karşılık bulalım diye parti içinde yeni yüzlere teklif götürdük. Ancak, önümüzdeki süreç seçimlerin olmadığı, siyaseten stabil bir dönemdir. Bu dönemde de bu arkadaşlarımız, daha önce partide ilçe başkanlığı görevi almadıklarından dolayı cesaret edipte, üstüne vakitleri de müsait olmadıkları için kabul etmediler. Bizde, arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, ’sen tecrüben, heyecanın ve siyasi birikiminle yeni kadro yaparak, yeni yüzlerle ilçe başkanı adayı olmalısın’ dediler. Bende görevden kaçamazdım. Bu dönemde gerçekten partimizin tekrar yükselişe geçmeye ihtiyacı var. Çünkü tarihimizin en kötü yenilgisini 1 Kasım’da aldık.

YAPTIKLARI YANLIŞI İTİRAF ETMİŞLERDİR
Siyasette, ebedi dostluk da, düşmanlık da olmaz. Bir dönem, Yaşar Balcı’nın başaracağına inanan delegeler, bir dönem de başka bir adayın başaralı olacağını düşünüp ona oy verirler. Ama 2012’deki tercihlerinin yanlış olduğunu, Sayın Posbıyık başkanımız ve Hayrettin Kartal’a destek veren diğer arkadaşlar, bizzat yüzüme karşı ifade etmişlerdir. Bende, değerli delegelere diyorum ki, 2012’de ki hatanın bedeli ağır oldu. Ereğli Belediye Başkanlığı’nı kaybettik. Hedefi, heyecanı olmayan ilçe başkanları başarısız olurlar. Hedefim, 2019 yılında tekrar belediye başkanlığını CHP’ye kazandırmaktır. CHP’yi, Ereğli ve köylerinde tekrar birinci parti yapmaktır. 2012 yılında yapılan hatanın tekrarı yapılmasın.

KARTAL’I AFFETTİM
İlçe Başkanı Kartal’ın, görevde kaldığı sürede iyi işler yapmadığını tekrarlayan CHP Ereğli Balcı, “her şeye rağmen bu kadar süre görev aldılar, bir şeyler yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ben Kartal’ı afettim” diye konuştu.

60’INDAN SONRA SİYASET YOK!
Balcı, 54 yaşında olduğunu, 60 yaşına kadar aktif siyasette yer alacağına ilişkin sözlerini ise “60 yaşına kadar aktif siyasette yer alacağım. Hedefim 2019’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak. Ancak, bu kez ilçe başkanlığına seçilirsem, 2018’de yapılacak olan ilçe kongresinde yeniden ilçe başkanı adayı da olmayacağım, çünkü bu etik olmaz” şeklinde sürdürdü.
CHP Ereğli İlçe Başkan Adayı Yaşar Balcı, 6 Kasım’da Mavi Organizasyon Salonu’nda gerçekleştirilecek kongrenin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunurken, ilçe başkanlığına seçilmesi halinde CHP’de birlik ve beraberliğin sağlanması, partilerinin ilçede ve bölgede yeniden birinci parti olabilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını, partinin eski isimlerinden mutlaka faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

Fikri Kapan’ın programından ayrılan Balcı, daha sonra CHP İlçe Başkanlığı’na geçerek, seçimlerde başkan adaylığını açıkladığı bir de basın toplantısı düzenledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo