Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALCI: “KAMUOYUNU YANILTIYORLAR”

BALCI: “KAMUOYUNU YANILTIYORLAR”

Gazeteci Fikri Kapan’ın radyomuz EreÄŸli FM’de ’Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım’ programına konuÅŸan CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı YaÅŸar Balcı, “kamuoyunu yanıltıyorlar. Herkes bilsin, sandıktan gelen Adil AteÅŸ’in bile YaÅŸar Balcı, kontenjan adayları Ãœnal DemirtaÅŸ ve Halil Posbıyık kadar, 2’inci sarada EreÄŸli’yi temsil etme ÅŸansı var” dedi

Milletvekili Aday adayı YaÅŸar Balcı, gazeteci Fikri Kapan’ın radyomuz EreÄŸli FM’de hazırladığı ’Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım’ programına katıldı.
Balcı, geride bırakılan Ön Eğilim Yoklaması, seçim sonrası elde edilen sonuçlar, kamuoyuna yansılamaları ve daha pek çok konuda değerlendirmede bulundu.

“…BÄ°ZE OY VERDÄ°RTMEDÄ°LER…”
Ön EÄŸilim Yoklaması sonrası, bölgesinde baÅŸarıyla çıktığını savunarak mutlu olduÄŸnu söyleyen Balcı, “bizim gücümüzü ve EreÄŸli’nin güçlü olduÄŸunu gören diÄŸer adaylar, bize, bölgelerinde oy verdirtmediler. Buda doÄŸaldır, ön seçimin droÄŸal sürecidir. Bunu eleÅŸtirerek söylemiyorum. Amaç liste başı olmamazıdı ve amaçlarına ulaÅŸtılar. Bu konuÅŸla ilgili ciddi çalışma vardı. Bunun sonucundu, diÄŸer bölgelerden beklediÄŸimiz sözlü destek sandığa yansımadı. Çalışmamazıdan ürken kafaya oynayan insanlar, bize oy verdirtmediler” dedi.

’KAMYANYA’ Ä°DDÄ°ASI!
Ä°sim vermeden CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Hayrettin Kartal’ı eleÅŸtiren Balcı, EreÄŸli adaylarına sahip çıkılmadığını ortaya attı. Sonuçların, Zonguldak’taki yansılamarını antalan Balcı, ÅŸunları kaydetti:
“Zonguldak’ta bir kampanya baÅŸlatılıyor. Bence bu yanlış. ’Bu ön seçim sonuçlarına dokunulmasın, olduÄŸu gibi liste olsun’ deniliyor. Böyle saçmalık olur mu? EreÄŸli’nin ilk 3’te yer almadığı bir listenin Zonguldak’ta baÅŸarı elde etme ÅŸansı var mı? Bence yok.
Mevcut ilçe baÅŸkanım ve yönetimim, kontenjan adayımız ile birlikte, maalesef kendi öz evlatlarına sahip çıkmadılar. Liste başı ve 2’inci olan arkadaÅŸlara çalıştılar. Bunu herkes biliyor. Bunun takdirini ben EreÄŸli kamuoyu ve partililerime bırakıyorum. Ãœzülmedim deÄŸil. Yıllarca bu örgütte hizmet ediyorsunuz, ’EreÄŸliliyim’ diyorsunuz  ve çıkıp EreÄŸli’nin hakkını arayan insanlar olarak, önce EreÄŸli’de ki adaylarınaza sahip çıkacaksınız. Ben, arkamdan gelen Adil AteÅŸ’e sahip çıktım. ’EreÄŸli çocuklarına oy verin’ diye nefesim tükendi. Dikkat edin ben 5, Adil 7 oldu. Ben 1 olsaydım Adil 3’te olacaktı. Elimizde fırsat varken, kontenjan adayını nÅŸansını yükseltmek adına bu haksızlığı yaptılar. Onların deÄŸerlendirmesini zamanı geldiÄŸinde yapacağız.”

SEÇİM GÜNÜ YAŞANAN BALCI & KARTAL TARTIŞMASI!!
Programcı Fikri Kapan, ön eğilim yoklamasının yapıldığı gün, ilçe başkanı Hayrettin Kartal ile yaşandğı öne sürülen tartışmayı sordu. Partililerden özür dileyen Yar Balcı ise şöyle konuştu:
“EreÄŸli’nin ilçe baÅŸkanı, ama maalesef, EreÄŸli adaylarına sahip çıkmayıp diÄŸer adaylara oy istemeye kalkınca bende sigorta attı. Partililerimden özür diliyorum ama bizde insanız yani. EreÄŸli ilçe teÅŸkilatının baÅŸka adaylara çalışmasını bazen tahammül edemiyorsunuz. Bende o tepki koydum orada.  Ãœzgünüm ama yapacak bir ÅŸey yok. 1 ve 2’deki arkadaÅŸlarımızın aldığı oyları, kendi bölgelerinden alamadılar. Özellikle seçim günü sandık başında, EreÄŸli’nin ilçe baÅŸkanı (Hayrettin Kartal) EreÄŸli adaylarına sahip çıkmadı. Åžerafettin Bey’in oy istemesi kadar doÄŸal bir ÅŸey yoktur. Ama maalesef salonda, ön seçime girme cesareti gösteremeyen kontenjan adayları, eÅŸi, çocuÄŸu, sülalesi salonda muhalefet yaptılar. Bunun için EreÄŸli bir yerlere gelemiyor.”

ANKARA, MESAJI ALDI MI?
Yoklamadan çıkan sonuçta, alıncak mesajların olduÄŸunu ifade eden Balcı, bin 200 civarında oy beklediÄŸini belirterek, “tatılımı biraz daha yüksek tutabilseydik bin 400 kadar oy alacaktık. Ben rüştümü ıspatladım. Ãœye-delege her türlü baskıya raÄŸmen, ’Karadeniz EreÄŸli’de bir gerçek var, bu gerçeÄŸin adı YaÅŸar Balcı’dır. Biz YaÅŸar Salcı’yı milletvekili görmek istiyoruz’ dediler. Bu mesaj, Ankara’ya gidecek. Ankara, gerekli deÄŸerlendirmeleri yapacaktır” dedi.

BALCI: “…7 NÄ°SAN’A KADAR…”
Balcı, radyo konuÅŸlasında, rekabetin baÅŸarıyı getireceÄŸini devurgulayarak, henüz hiç bir ÅŸeyin belli olmadığına dikkat çekerek ÅŸunları söyledi:  
“7 Nisan tarihine kadar kimin o sırayı alacağı belli deÄŸil. Adil arkadaşımın bile ÅŸansı, Halil Bey’lede iÅŸit, benimle de eÅŸit. Siyasetlerde, kongrelerde, milletvekili aday adaylıklarında parti içinde birbirimize rapi olabiliriz. Bu doÄŸaldır, siyasi partilerin iç tüzükleridir. Biz düşman deÄŸiliz. Aynı masada oturmayacak insanlar deÄŸiliz. Cumhuriyet Halk Partililerin, birbirlerine küs olma lüksü yoktur. Ãœlkenin geleceÄŸi tehlikede. Ben CHP’nin neferiyim, sırada olurum olmam. Partim için, görev verilen her yerde görev yapmaya hazırım. Diyelim ki EreÄŸli’de aday Halil Bey oldu, bana ’yanımda gel, köye gideceÄŸi’ derse, gece yarısı bile partimin baÅŸarısı için kalkar giderim. Benim için adayın ismi önemli deÄŸil. Ben çocuklarım için, mutlu bir Türkiye için siyaset yapıyorum.”

BALCI, KARTAL’A TEÅžEKKÃœR ETTÄ°!
CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Hayrettin Kartal’ın, bazı basın kuruluÅŸlarına beyanet verdiÄŸi, berdiÄŸi beyanda ise milletvekili tarafini yaptığını anlatan Balcı, yapılan tarifin, kendi için yapıldığını idda etti. Bugüne kadar, EreÄŸli’nin hakkının yenildiÄŸini de söyleyen Balcı, “dün, ilçe baÅŸkanımızın basına verdiÄŸi açıklamayı okuduÄŸumuzda, hangi özellikte bir milletvekili istediÄŸini yazmış. Okuyun Sayın Hayrettin baÅŸkanımın beyanatı. Çok mükemmel olmuÅŸ, çok teÅŸekkür ediyorum kendisine. Gerçekten güzel bir profil çizmiÅŸ. O profilinin yüzde 100’ünü uyan aday çıkmayabilir. 
Ama tarif edilen özelliklerin yüzde 70’ini sandıktan çıkan aday adaylarına baksınlar. Kimin adını söylemeye çalışmış halk karar versin.  Ben, bu yönde, yönetim kurulumun ve baÅŸkanımın basına verdiÄŸi açıklamalardan dolayı kutluyorum. 
EreÄŸli’nin olmazsa olmaz koÅŸulu 2’dir. Bu, merkez yoklaması seçimidir. Hakim huzurnda yapılan ön aday seçimi deÄŸildir. Bugüne kadar EreÄŸli’nin hakkı yenmiÅŸtir. Bugün, EreÄŸli’nin hakkı 2’nci sıradır. Genel merkez, bu tabloyu deÄŸerlendirecek. 2’nci saraya EreÄŸli’li bir adayı koymak zorundadır. Bende bu konuda, ilçe baÅŸkanımı destekliyorum. Allah yukarıda, Hayrettin Kartal, oraya yakışan milletvekili tarifini yaparken, beni düşünerek yapmıştır” diye konuÅŸtu.

BALCI’NIN ’ÇOK ÖNEMLÄ°’ DEDİĞİ KONU..!
Parti tüzünün 58’inci maddesinden alıntılar yapan Balcı, muhtemel seneryolar ile kamuoyunda konuÅŸulanların birbirinden farklı olduÄŸunu ortaya attı. Ön EÄŸitim Yoklaması sonucu oluÅŸan sılamada, 7’inci sırada yer alan Adil AteÅŸ ve diÄŸer aday aday ile kontenjan adaylarının 2’nci sıra milletvekilliÄŸi verilebileceÄŸini iddia eden Balcı, ÅŸunları aktardı:
“CHP’de milletvekil aday belirlemenin 3 yöntemi var. Tüzüğümüzün 58’inci maddesinde ön seçim, aday yoklaması ve merkez yoklamasıdır. Yani ön seçim ve aday yoklaması öncelikli yöntemlerdir diyor. Yöntemin belirlenmesinde ise aday saptamada hangi seçim çevresinde hangi yöntemin uygulanacağına parti meclisi karar verir. 
Parti meclisi, ön seçim yada aday yoklaması yapılan seçim yapılan aday listesinde, yeteri kadar sıra ayırabilir. Burada, Parti Meclis’i karar verir. Zonguldak’la birlikte 10 ilde merkez yoklaması belirlemiÅŸtir. Ön seçim, partiye yazılı üyelerin katılımı ile yapılır. Aday yoklaması, partide belirli görevlere seçilmiÅŸ olan delegelerdir. Merkez yoklamasında adaylar, parti meclisince saptanır. 58’nci maddenin C bendenin 4’üncü fıkrası derki; ön seçim veya aday yoklaması, yargı yönetimi ve denetiminde yapılır. Yani üç yöntemden iki tanesi ön seçim veya aday yoklaması, yargı yönetimi ve denetiminde yapılır. Karadeniz EreÄŸli’de yapılan ön seçim eÄŸilim yoklaması, yargı önünde yapılmayan bir yoklama.

YARGIÇ ÖNÃœNDE YAPILSAYDI…
6’ıncı farkasında ise yargı huzurunda yapılan ön seçim  veya aday yoklamasına katılanlar, merkez adaylığı için baÅŸ vuramaz. Åžunu anlıyoruz; Zonguldak’ta, yargıç önünde bir ön seçim yapılsaydı, katılanlar, kontenjan deÄŸerlendirmesinde merkez yoklamasında dikkate alınmayacaklardı. Bizim burası, zaten merkez yoklamasıyla oluyor.

KARARA IÅžIK TUTACAK…
Tüzümümüzde de bu ne ÅŸekilde yapılacağı açıklanmış ve merkez yoklasanını en verimli ÅŸekilde uygulanabilmesini saÄŸlamak ve parti meclisinin kararına kaynak oluÅŸturmak üzere merkez yönetim kurulu ÅŸeklini ve zamanlamasını belirleyecek ÅŸekilde çeÅŸitli eÄŸilim yoklamarı uygulayabilir. Yani Zonguldak’ta yapılan, parti meclisinin vereceÄŸi karara ışık tutacakbir ankettir.

KAMUOYUNU YANILTIYORLAR..!
Åžimdi biz aslanlar gibi sandığa girdik, yüzde 60 oyunu aldık ve bölgemde birinci olduk. Harın Akın, Zonguldak’ta birinci oldu. Åžerafettin totalde fazla aldığı için liste başında birinci oldu. Deniz arkadaşım ikinci oldu. Harun ortamada 3 oldu, Ali Ä°hsan genel sıralamada 4 ve YaÅŸar Balcı 5 oldu. Hata Adil AteÅŸ’te, benim arkamdan geldi. Genel merkez bu sonuçları alacak. Kararını vermeden önce EreÄŸli’ye, Çaycuma’ya, Merkez’e bakacak. Kendi bölgelerinde kim güçülü olan adaylar var, kim toplamda ne almış. 
Bu sıralamada, 2’inci sırada kontenjana ayrılmış. Kamuoyunu yanıltıyorlar, herkes bilsin sandıktan gelen Adil AteÅŸ’in bile YaÅŸar Balcı, kontenjan adayları Ãœnel DemirtaÅŸ ve Halil Posbıyık kadar, 2’inci sarada EreÄŸli’yi temsil etme ÅŸansı var. Bunu herkes bilsin.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo