Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BALCI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI!..

BALCI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI!..

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’nde, CHP Milletvekili Aday Adayı YaÅŸar Balcı, “Ãœlkemizin içinde bulunduÄŸu ve maalesef her gün daha da kötüleÅŸen sosyal ve ekonomik koÅŸulların tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır” dedi.


Balcı, aday adaylığı gerekçesini anlatmak amacıyla parti binasında üyelere yönelik düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların, AKP iktidarı döneminde çektikleri kredilerle, kullandıkları kredi kartları ile 5-10 yıllarını bankalara ipotek etmek zorunda kaldıklarını iddia etti.
Türkiye’de AKP iktidarından kurtulma zamanı geldiÄŸini, hatta geçtiÄŸini savunan Balcı, şöyle dedi: “Ãœlkemizin içinde bulunduÄŸu ve maalesef her gün daha da kötüleÅŸen sosyal ve ekonomik koÅŸulların tek çaresi Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. AKP’den kurtulmanın zamanı gelmiÅŸ hatta geçmektedir. 
Ä°ÅŸsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, bu iktidar zamanında almış başını yürümüş, Ä°nsanlarımızın can güvenliÄŸi kalmamıştır. Devletimizin bütün kurumları çökertilmiÅŸ ve iÅŸlevsiz hale getirilmiÅŸ. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve bütünlüğünü tartışma cüretini gösteren sözde gazeteciler ve sözde bilim insanları türemiÅŸtir. Ä°nsanların adalete güveni yok olmuÅŸtur. Adaletin terazisi bozulmuÅŸ, yetim hakkını yiyenlerin, hırsızların ve kadınlarımıza ve çocuklarımıza taciz yapanların aklandığı bir sistem haline gelmiÅŸtir. Adalet toplum yararına deÄŸil AKP’lilerin ve iktidarın yararına kullanılmaya devam etmektedir.  Ãœniversitelerde bağımsızlık ve bilimsellik kalmamış, tamamen iktidarın borazancılığını yapar hale gelmiÅŸtir.
AKP iktidarında Basın özgür basın olmaktan çıkmıştır. İktidara karşı muhalefet yapan basın kuruluşu ya ikaz edilerek susturuluyor, yada RTÜK tarafından ağır para ve kapatma cezaları kesiliyor.
Toplumun psikolojisi tamamen çökmüş durumdadır. Gün geçmiyor ki özellikle kadınlarımıza ve yavrularımıza karşı bir şiddet haberi duymayalım.
Ä°ntiharlar, ölümlü iÅŸ kazaları aldı başını yürüdü, onlarca ve hatta  yüzlerce emekçi işçi kardeÅŸimizi  ÅŸehit veriyoruz.”

ARINÇ’IN SÖZLERÄ°NE CEVAP!
BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ’’ Bu memleket eskiden böyle deÄŸildi, sokağın ortasında anlatılamayacak derecede  vahÅŸet iÅŸleyen insanlar yetiÅŸmiyordu, ne oldu bize ,hangi deÄŸerlerimizi yitirdik de bu hale geldik’’ söylemini hatırlatan CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı YaÅŸar Balcı, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:
“Biz size soracağız Bülent Bey, siz bize deÄŸil. Ne yaptınız bu güzel ülkeye, bunların hesabını vereceksiniz. Tek doÄŸru söylediÄŸi ÅŸey var,  bu memleket eskiden böyle deÄŸildi. Siz böyle yaptınız. Ä°nÅŸallah 7 Haziran seçimlerinde CHP iktidar olacak tüm bu yanlışları biz düzelteceÄŸiz. Ne güzel itiraf ediyorlar görüyorsunuz. Bir de çıkıp paralel yapı ÅŸunu yaptı, bunu yaptı diye acındırıyorlar kendilerini.

PARALEL KÄ°MÄ°N Ä°KTÄ°DARINDA…
ArkadaÅŸlar bu paralel yapı devleti ele geçirdi ise kimin iktidarında geçirdi? Kim söylüyordu ’beraber yürüdük biz bu yollarda’ ÅŸarkısını? bu ülkeyi yıllardır kim yönetiyordu? kimin göreviydi Devleti korumak? kim beceremedi bu iÅŸi?

SÃœLEYMANÅžAH TÃœRBESÄ°NÄ° TERK ETTÄ°LER!
Bu beceriksizliÄŸi o hale getirdiler ki Türk Ulusu’nun Anadolu’ya yürüyüşünün en önemli deÄŸeri Süleyman Åžah türbesini terk ettiler, kaçtılar, bunlar vatan toprağını bile koruyamadılar. Utanmadan da piÅŸkin piÅŸkin çok baÅŸarılı operasyon yaptık diye halkın önüne çıkıyorlar. Türk halkı bunların sahtekarlığını artık anlamıştır.”

DUR DEMENÄ°N ZAMANI…
Balcı, “toplumu ve Devleti bu hale getiren beceriksiz yapıya dur demenin zamanı  geldi de geçiyor arkadaÅŸlar” diyerek AKP’yi ÅŸikayet ettiÄŸi partililerine hitabını şöyle sürdürdü:
“Artık, el ele, gönül gönüle vermenin zamanıdır. Bir olmanın, birlik olmanın birbirimize sevgiyle yaklaÅŸmanın, baÅŸkalarına gösterdiÄŸimiz toleransın azıcığını da kendi partililerimize gösterme zamanı dostlar. Partimizin her kademesinde canla baÅŸla çalışırken hep destek oldunuz bana.
Åžimdi EreÄŸli’nin, bu güzel ÅŸehrin bana verdiklerine teÅŸekkür edebilmek için, sizlere hizmet edebilmek için, derdimizin ve sesimizin Ankara’dan duyulabilmesi için, her gün göç veren bu toprakların yeniden  canlanarak bir cazibe merkezi olabilmesi için; en önemlisi, 2 ay önce bugün kaybettiÄŸim rahmetli babama ’ bu topraklar için, bu ülke için hep elimden gelenin fazlasını yapacağıma’ dair verdiÄŸim sözümü tutabilmek için  milletvekilliÄŸi görevine talibim. EÄŸer sizler uygun görürseniz, üyelerimiz ve genel merkezimiz uygun görürse, sizleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil etmek istiyorum.

NEDEN ADAYIM
Hiç bir zaman tersaneleri derhal canlandıracağız deyip ya da baÅŸka yalanlar söyleyip sizin umutlarınızı ya da oylarınızı çalmayacağımı zaten biliyorsunuz. Ancak   bu ÅŸehri bu toprakları yeniden yaÅŸanabilir yapabilmek için, Erdemir’de işçisi Yusuf kardeÅŸimin, özel inÅŸaatlarda soÄŸuk ve sıcak demeden alın teri döken inÅŸaat emekçisi Fahrettin kardeÅŸimin, emekli öğretmen Burhan hocamın ve YaÅŸare öğretmenimin, Maden emeklisi ismet çavuÅŸun, köyde bostanında sebze yetiÅŸtirerek ailesine katkı saÄŸlayan ayÅŸe teyzemin, Subaşında tek derdi bir oÄŸlunu iÅŸe koymaya çalışan simin teyzemin, Dedelerde hayvancılık yaparak yaÅŸamını sürdüren köylü Recep Okur aÄŸabeyimin ve Dikmen Pasajı önünde açık alanda hayatını ayakkabı boyacılığı ile kazanan ReÅŸat aÄŸabeyimin yüzü yeniden gülsün, yarınlara umutla bakabilsinler diye adayım.

SÖZ VERÄ°YORUM…
Habib KiriÅŸ’lerin, Åženol Çatma’ların, Cevat  Günönü’lerin , Nazif Gözalan’ların , Esin Yazıcı’ların, Oktay DemiroÄŸlu’ların Bayram Gürkan’ların, Remzi Koç’ların,Fikri Turan’ların , Avni Çelebi’ler’in, Cevdet Yılmaz’ların, Ä°lker Öncel’lerin, Ä°smail Fota’ların, Kemal Anadol’arın, Ruhi CöbekoÄŸlu’larının, Nihat Özdemir’lerin , Åžefik Balcı’ların, Muhabbet Tezel’lerin, Remzi Yaman’ların, DurmuÅŸ Uzun’ların, Nevzat Erdem’in , Muhammet Aslan’ların, Hasan Sarıkurt’ların, Nizammettin Akkaya’ların ve adını sayamadığım nice büyüklerimin onurla taşıdıkları CHP bayrağını, Karadeniz EreÄŸli’de daha yükseÄŸe çıkarmak için Mustafa Kemal Atatürk’ün tam bağımsız ve aydınlık Türkiye hedefi için bir nefer gibi çalışacağıma Söz veriyorum. Söz veriyorum; Annemi, babamı ailemi ve sizleri hiç bir zaman  mahcup etmeyeceÄŸim.
Milletvekili aday adayı olarak çıktığım bu yolda, Ãœyelerin katılımı ile 7 Mart’ta yapılacak EÄŸilim Yoklaması’nda, kendimi önce Allah’a,  sonra sizlere emanet ediyorum.”
CHP Ä°lçe BaÅŸkanı Hayrettin Kartal, CHP eski Zonguldak Ä°l BaÅŸkanlarından Osman yayla, Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi Genel Yönetim Kuru Ãœyesi Batı Karadeniz Sorumlusu Emin Semih Özkök’ün de izlediÄŸi toplantıda Balcı, parti binasının almadığı kalabalık partililerden, bina dışında kalanlara da kapı önüne çıkarak ayrıca hitap etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo