Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Bakan, maden ocağına indi

Bakan, maden ocağına indi

Bakan Fatih Dönmez: “Denetlemeleri de artırdık. Geçtiğimiz yıllara göre iş kaza oranımız düştü”


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak’ta ziyareti kapsamında maden ocağına inerek işçilerin sofrasına konuk oldu. Dönmez, güvenlikle ilgili kuralları arttırdıklarını belirterek, “geçtiğimiz yıllara göre iş kaza oranımız düştü” dedi. 
Bakan Dönmez, beraberinde Vali Ahmet Çınar, AK Parti milletvekilleri ve protokol üyeleri ile birlikte TTK’ya ait Kilimli Müessesesi Gelik İşletme
Müdürlüğü’ndeki maden ocağına indi.
Dönmez, maden ocağı ziyareti öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:
“Ocağa girmeden önce bakan müdür ayrımı yapmaksızın teçhizatını taktılar. Gerekli kullanım eğitimlerini aldık. Bu benim için ilk değil, üniversite yıllarımda da teknik inceleme için girmiştim. Şimdi hep birlikte gireceğiz, aşağıda işçi kardeşlerimizin sofralarına ortak olacağız. Bizim için önce güvenlik. Son dönemde güvenlik ile alakalı kurallar gittikçe mevzuat bazında artırdık. Denetlemeleri de artırdık. Geçtiğimiz yıllara göre iş kaza oranımız düştü. Sayısal rakamlar vermiyoruz nazar değmesin diye. Gönül ister ki sıfır iş kazası ile bu işleri yapabilmek. Bu vesile ile biz madenlerimizde iş kazası dolayısıyla hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Onların yakınlarına da sabırlar diliyoruz.”
Bakan Dönmez, açıklamalarının ardından -150 koduna inerek ayakbaşı bölümünde maden işçilerinin sofrasına konuk oldu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo