Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ALPAGO, MAKAMA OTURDUĞUN İLK OLARAK BAKIN NE YAPACAK?

ALPAGO, MAKAMA OTURDUÄžUN Ä°LK OLARAK BAKIN NE YAPACAK?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


(Haber önü)
‘Hanım AÄŸa’ olarak ta anılan Esra Alpago ile (satır baÅŸları):

* “Herkes bir ÅŸeyler yapmak istiyor ama biz deÄŸil ben olarak yapmak istiyor. Buda kazanmayı engelliyor”
* “4 buçuk yıldır belediye baÅŸkan yardımcılığı yapıyorum. Bu saatten sonra belediye meclis üyesi olarak ne yapacağım? Ben, baÅŸkan olmak için ortaya koydum kendimi.”
* “Bence Devlet Bahçeli, yaÅŸadığımız o sıkıntılı dönemde göstermiÅŸ olduÄŸu duruÅŸ ile gerçekten bir devlet adamıdır.”
* “20 aday adayının, adayın açıklanmasından önce, bir kiÅŸi etrafında birleÅŸiyoruz diyerek geri çekilirlerse…”
* "‘Aday adayları çok’ deniliyor. Olsun, niye olmasın? Ona bakarsan diÄŸer partilerden aday adayı bile yok."
* “Belediye su konuÅŸunda eleÅŸtirildi bunu bir kenara bırakalım. Kent Meydanı Projesi eleÅŸtiri alıyor bunu da bir kenara bırakalım. Niye bunları bırakalım diyorum biliyor musunuz…”
* “…su, yeraltı otoparkı, Atatürk Kültür Merkezi, yüzme havuzu, yol, su, elektrik, asfalt, beton bunlar belediyenin asli görevleridir. Biz bunları yapmak ile vatandaÅŸa bir lütufta bulunmuyoruz”
* “Aday adaylarının eÄŸitimleri olsun, anlayışları olsun, bakış açıları olsun farklı mizaçlara sahibiz. Birbirlerine benzeyen tipler deÄŸiliz”
* “Alttaki ekibin ne kadar güçlü ise proje uygulanır. Projelerde zaman için sıkıntılar yaÅŸanabilir ve fikirler deÄŸiÅŸebilir ama 4 buçuk yıldır belediye baÅŸkan yardımcılığında öğrendiÄŸim çok önemli bir ÅŸey…”
*“Biz diye ürettiÄŸim projelerin hiçbir tanesinde problem yaÅŸamadım. Ama ne zaman ‘ben yapacağım’ dediÄŸiniz an o iÅŸ sizi sıkıntıya sokuyor”

* “Ben, makama oturduÄŸumda ilk olarak…”
 

Mahalli Seçimlerde Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanlığını isteyen AK Parti’nin Aday Adayı Esra Alpago, EreÄŸli FM’i ziyaret etti.
Alpago, belediye meclis üyeleri Fevzi Ekşi ve Hasan Pınarcık ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarete yaptığı konuşmada, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Belediye BaÅŸkanı Uysal’ın dışında AK Partili 20+1 aday adayının sayısı hatırlatılarak, ‘bu bir plan mı? Aday adayları geri çekilerek bir kiÅŸi etrafında mı birleÅŸecek?” sorusu üzerine konuÅŸan Alpago, “dürüst ve net olarak söylüyorum. Sonuçta bende belli bir isim gücü olan bir aday adayıyım. Bana, kimse ‘biz birleÅŸelim’ diye böyle bir teklif ya da plan ile gelmedi. Ki gelse de ben 2005’ten beri bu partide çalışıyorum. Ä°ki dönem yönetim kurulu üyeliÄŸi, iki dönem belediye meclis üyeliÄŸi, 4 buçuk yıldır belediye baÅŸkan yardımcılığı yapıyorum. Yaşım 43 ve bu saatten sonra belediye meclis üyesi olarak ne yapacağım? Ben, baÅŸkan olmak için ortaya koydum kendimi. Cenabı Allah nasip ederse, ben bu yende hareket edeceÄŸim. Ama birleÅŸme yönünde (20 aday adayının bir kiÅŸi etrafında) bana kimse gelmedi” dedi.

“DÄ°ÄžER PARTÄ°LERDEN ADAY ADAYI BÄ°LE YOK”
Alpago, şekli sohbet niteliğindeki ziyarette sözlerinde, özetli şu ifadeleri kullandı:
“Bu 20 aday adayı arkadaÅŸlar ile hep bir adayız, dünde bir aradaydık. BirleÅŸme yönünde söylemler olmadı. Böyle bir talep konuÅŸulmadı. ‘Aday adayları çok’ deniliyor. Olsun, niye olmasın? Ona bakarsan diÄŸer partilerden aday adayı bile yok. Buda kötü bir ÅŸey.  CHP’de aday adayları var. Saadet Partisi’nde benim bildiÄŸim bir kiÅŸi yok. Ä°YÄ° Parti’de baÅŸvuru yapan bir kiÅŸi yok. Yani kimse ÅŸunu demiyor; ‘benim için fark etmez. KardeÅŸim ben Ä°YÄ° Parti’nin teÅŸkilat anlayışına uygun birisiyim. Bu savaÅŸta mücadeleye varım’ demiyorlar. Herkes ne bekliyor ise bir ÅŸey bekliyor.

MHP-AK PARTİ ORTAK BİR ADAY GÖSTERİRSE!.
“Başımızın tacıdır, peÅŸin peÅŸin bunu söyleyeyim. Bence Devlet Bahçeli, yaÅŸadığımız o sıkıntılı dönemde göstermiÅŸ olduÄŸu duruÅŸ ile gerçekten bir devlet adamıdır. Seçimlere iliÅŸkinse partisinin ne düşündüğünü bilemiyorum. Ancak benim için başımın tacıdırlar, hiçbir problemim olmaz. Çok aday olması bana göre çok iyi bir ÅŸeydir. Aday adaylarının eÄŸitimleri olsun, anlayışları olsun, bakış açıları olsun farklı mizaçlara sahibiz. Birbirlerine benzeyen tipler deÄŸiliz. Ben kendimden ve kendi düşüncelerimden mesulüm.
Aday adayı olan arkadaÅŸların birkaç tanesi hariç, bütün seçimlerde beraber çalıştık. Onlar benim için kıymetli insanlar. Sonuçta bir kiÅŸi aday olacak ve diÄŸer 20 kiÅŸi, onun etrafında birleÅŸmesi gerekecek. Ancak, 20 aday adayının, adayın açıklanmasından önce, bir kiÅŸi etrafında birleÅŸiyoruz diyerek geri çekilirler ise bu hiç hoÅŸ olmaz, etik bir ÅŸey de deÄŸildir. Sonuçta bir yere, ‘ben bu iÅŸi yapmaya haizim’ diyerek aday olunur. Bu yarışta bir arkadaşımız kazanacak ve belediyemizi AK Partili belediye yapmak için mücadelemizi vereceÄŸiz.

SEÇİLİRSENİZ İLK NE YAPACAKSANIZ?
Belediye su konuşunda eleştirildi bunu bir kenara bırakalım. Kent Meydanı Projesi eleştiri alıyor bunu da bir kenara bırakalım. Niye bunları bırakalım diyorum biliyor musunuz? Bahsedilen şey su, yeraltı otoparkı, Atatürk Kültür Merkezi, yüzme havuzu, yol, su, elektrik, asfalt, beton bunlar belediyenin asli görevleridir. Biz bunları yapmak ile vatandaşa bir lütufta bulunmuyoruz. Bir haftadır insanımız geziyor sohbetler ediyoruz. İnsanlar inan ne istiyor biliyor musun sıcak bir dokunuş. Dinlenilmek istiyor. Benden çok bir şey beklemiyorlar. Bekledikleri güzel yüz, sıcaklık bekliyorlar ve güvenmek istiyorlar.
Ben, koltuÄŸa oturduÄŸumda ilk olarak; bir kere ben bir kadım ve bir ayrı özelliÄŸim var. Ben birleÅŸtirici olacağım. Ben zaten projeciyim, iÅŸim proje üretmektir.  Alttaki ekibin ne kadar güçlü ise proje uygulanır. Projelerde zaman için sıkıntılar yaÅŸanabilir ve fikirler deÄŸiÅŸebilir ama 4 buçuk yıldır belediye baÅŸkan yardımcılığında öğrendiÄŸim çok önemli bir ÅŸey var. Her ne yapıyor olursan ol, halkın kabul etmediÄŸi veya anlamadığı bir ÅŸey üzerinde ısrarcı olursan, istersen o proje EreÄŸli’yi 10 kat ileri götürecek olsun yine de eksi de kalırsın. Birbirimiz ile konuÅŸsak aslında böyle ÅŸeylerin hiç biri olmayacak.

“HERKES BÄ°R ÅžEYLER YAPMAK Ä°STÄ°YOR AMA”
Önyargılı olmamayı, bir ÅŸeyi ortaya koyarken ben deÄŸil de biz diye hareket ederek ortaya koyduÄŸunuzda çok daha büyük bir avantaja geçildiÄŸini öğrendim. ‘Biz’ diye ürettiÄŸim projelerin hiçbir tanesinde problem yaÅŸamadım. Ama ne zaman ben yapacağım dediÄŸiniz an o iÅŸ sizi sıkıntıya sokuyor. EreÄŸli’nin böyle bir yapısı var maalesef. Herkes bir ÅŸeyler yapmak istiyor ama biz deÄŸil ben olarak yapmak istiyor. Buda kazanmayı engelliyor. Ben, makama oturduÄŸumda biz olmayı saÄŸlayacağım.” 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Has Kemerli

20 Kasım 2018 - 13:49

Biri şaka falan mı yapıyor, kim bu kadın? 4,5 Yıl Ereğli Belediye Başkan yardımcılığı yapmış Düzceli bir kadın, Ereğliliyim adını kullanma artık, siz yola çıktığınız adamı sattınız, bu ereğli halkı size gereken dersi öyle bir verecek ki, bir de çıkmış aday adayıyım diyor, güçlü aile mi, emin misin ya gerçekten şaka gibi ya

Ereğlülü ereğlüüü

20 Kasım 2018 - 12:01

Gelen cebini doldurmaya geliyor biraz daha soyulacaz verin soygunculara oy

VatandaÅŸ azmi tikler

19 Kasım 2018 - 19:13

4.5 senede hangi projenizi gerçekleştirdiniz hangi projenizi bitirdiniz de şu an tekrar aday adayı oluyorsunuz anlayamadık.

Yorum Yazın

Canlı Radyo