Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ALPAGO, MAKAMA OTURDUĞUN İLK OLARAK BAKIN NE YAPACAK?

ALPAGO, MAKAMA OTURDUĞUN İLK OLARAK BAKIN NE YAPACAK?

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


(Haber önü)
‘Hanım Ağa’ olarak ta anılan Esra Alpago ile (satır başları):

* “Herkes bir şeyler yapmak istiyor ama biz değil ben olarak yapmak istiyor. Buda kazanmayı engelliyor”
* “4 buçuk yıldır belediye başkan yardımcılığı yapıyorum. Bu saatten sonra belediye meclis üyesi olarak ne yapacağım? Ben, başkan olmak için ortaya koydum kendimi.”
* “Bence Devlet Bahçeli, yaşadığımız o sıkıntılı dönemde göstermiş olduğu duruş ile gerçekten bir devlet adamıdır.”
* “20 aday adayının, adayın açıklanmasından önce, bir kişi etrafında birleşiyoruz diyerek geri çekilirlerse…”
* "‘Aday adayları çok’ deniliyor. Olsun, niye olmasın? Ona bakarsan diğer partilerden aday adayı bile yok."
* “Belediye su konuşunda eleştirildi bunu bir kenara bırakalım. Kent Meydanı Projesi eleştiri alıyor bunu da bir kenara bırakalım. Niye bunları bırakalım diyorum biliyor musunuz…”
* “…su, yeraltı otoparkı, Atatürk Kültür Merkezi, yüzme havuzu, yol, su, elektrik, asfalt, beton bunlar belediyenin asli görevleridir. Biz bunları yapmak ile vatandaşa bir lütufta bulunmuyoruz”
* “Aday adaylarının eğitimleri olsun, anlayışları olsun, bakış açıları olsun farklı mizaçlara sahibiz. Birbirlerine benzeyen tipler değiliz”
* “Alttaki ekibin ne kadar güçlü ise proje uygulanır. Projelerde zaman için sıkıntılar yaşanabilir ve fikirler değişebilir ama 4 buçuk yıldır belediye başkan yardımcılığında öğrendiğim çok önemli bir şey…”
*“Biz diye ürettiğim projelerin hiçbir tanesinde problem yaşamadım. Ama ne zaman ‘ben yapacağım’ dediğiniz an o iş sizi sıkıntıya sokuyor”

* “Ben, makama oturduğumda ilk olarak…”
 

Mahalli Seçimlerde Karadeniz Ereğli Belediye Başkanlığını isteyen AK Parti’nin Aday Adayı Esra Alpago, Ereğli FM’i ziyaret etti.
Alpago, belediye meclis üyeleri Fevzi Ekşi ve Hasan Pınarcık ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarete yaptığı konuşmada, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
Belediye Başkanı Uysal’ın dışında AK Partili 20+1 aday adayının sayısı hatırlatılarak, ‘bu bir plan mı? Aday adayları geri çekilerek bir kişi etrafında mı birleşecek?” sorusu üzerine konuşan Alpago, “dürüst ve net olarak söylüyorum. Sonuçta bende belli bir isim gücü olan bir aday adayıyım. Bana, kimse ‘biz birleşelim’ diye böyle bir teklif ya da plan ile gelmedi. Ki gelse de ben 2005’ten beri bu partide çalışıyorum. İki dönem yönetim kurulu üyeliği, iki dönem belediye meclis üyeliği, 4 buçuk yıldır belediye başkan yardımcılığı yapıyorum. Yaşım 43 ve bu saatten sonra belediye meclis üyesi olarak ne yapacağım? Ben, başkan olmak için ortaya koydum kendimi. Cenabı Allah nasip ederse, ben bu yende hareket edeceğim. Ama birleşme yönünde (20 aday adayının bir kişi etrafında) bana kimse gelmedi” dedi.

“DİĞER PARTİLERDEN ADAY ADAYI BİLE YOK”
Alpago, şekli sohbet niteliğindeki ziyarette sözlerinde, özetli şu ifadeleri kullandı:
“Bu 20 aday adayı arkadaşlar ile hep bir adayız, dünde bir aradaydık. Birleşme yönünde söylemler olmadı. Böyle bir talep konuşulmadı. ‘Aday adayları çok’ deniliyor. Olsun, niye olmasın? Ona bakarsan diğer partilerden aday adayı bile yok. Buda kötü bir şey.  CHP’de aday adayları var. Saadet Partisi’nde benim bildiğim bir kişi yok. İYİ Parti’de başvuru yapan bir kişi yok. Yani kimse şunu demiyor; ‘benim için fark etmez. Kardeşim ben İYİ Parti’nin teşkilat anlayışına uygun birisiyim. Bu savaşta mücadeleye varım’ demiyorlar. Herkes ne bekliyor ise bir şey bekliyor.

MHP-AK PARTİ ORTAK BİR ADAY GÖSTERİRSE!.
“Başımızın tacıdır, peşin peşin bunu söyleyeyim. Bence Devlet Bahçeli, yaşadığımız o sıkıntılı dönemde göstermiş olduğu duruş ile gerçekten bir devlet adamıdır. Seçimlere ilişkinse partisinin ne düşündüğünü bilemiyorum. Ancak benim için başımın tacıdırlar, hiçbir problemim olmaz. Çok aday olması bana göre çok iyi bir şeydir. Aday adaylarının eğitimleri olsun, anlayışları olsun, bakış açıları olsun farklı mizaçlara sahibiz. Birbirlerine benzeyen tipler değiliz. Ben kendimden ve kendi düşüncelerimden mesulüm.
Aday adayı olan arkadaşların birkaç tanesi hariç, bütün seçimlerde beraber çalıştık. Onlar benim için kıymetli insanlar. Sonuçta bir kişi aday olacak ve diğer 20 kişi, onun etrafında birleşmesi gerekecek. Ancak, 20 aday adayının, adayın açıklanmasından önce, bir kişi etrafında birleşiyoruz diyerek geri çekilirler ise bu hiç hoş olmaz, etik bir şey de değildir. Sonuçta bir yere, ‘ben bu işi yapmaya haizim’ diyerek aday olunur. Bu yarışta bir arkadaşımız kazanacak ve belediyemizi AK Partili belediye yapmak için mücadelemizi vereceğiz.

SEÇİLİRSENİZ İLK NE YAPACAKSANIZ?
Belediye su konuşunda eleştirildi bunu bir kenara bırakalım. Kent Meydanı Projesi eleştiri alıyor bunu da bir kenara bırakalım. Niye bunları bırakalım diyorum biliyor musunuz? Bahsedilen şey su, yeraltı otoparkı, Atatürk Kültür Merkezi, yüzme havuzu, yol, su, elektrik, asfalt, beton bunlar belediyenin asli görevleridir. Biz bunları yapmak ile vatandaşa bir lütufta bulunmuyoruz. Bir haftadır insanımız geziyor sohbetler ediyoruz. İnsanlar inan ne istiyor biliyor musun sıcak bir dokunuş. Dinlenilmek istiyor. Benden çok bir şey beklemiyorlar. Bekledikleri güzel yüz, sıcaklık bekliyorlar ve güvenmek istiyorlar.
Ben, koltuğa oturduğumda ilk olarak; bir kere ben bir kadım ve bir ayrı özelliğim var. Ben birleştirici olacağım. Ben zaten projeciyim, işim proje üretmektir.  Alttaki ekibin ne kadar güçlü ise proje uygulanır. Projelerde zaman için sıkıntılar yaşanabilir ve fikirler değişebilir ama 4 buçuk yıldır belediye başkan yardımcılığında öğrendiğim çok önemli bir şey var. Her ne yapıyor olursan ol, halkın kabul etmediği veya anlamadığı bir şey üzerinde ısrarcı olursan, istersen o proje Ereğli’yi 10 kat ileri götürecek olsun yine de eksi de kalırsın. Birbirimiz ile konuşsak aslında böyle şeylerin hiç biri olmayacak.

“HERKES BİR ŞEYLER YAPMAK İSTİYOR AMA”
Önyargılı olmamayı, bir şeyi ortaya koyarken ben değil de biz diye hareket ederek ortaya koyduğunuzda çok daha büyük bir avantaja geçildiğini öğrendim. ‘Biz’ diye ürettiğim projelerin hiçbir tanesinde problem yaşamadım. Ama ne zaman ben yapacağım dediğiniz an o iş sizi sıkıntıya sokuyor. Ereğli’nin böyle bir yapısı var maalesef. Herkes bir şeyler yapmak istiyor ama biz değil ben olarak yapmak istiyor. Buda kazanmayı engelliyor. Ben, makama oturduğumda biz olmayı sağlayacağım.” 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran1
şaşkın1
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Has Kemerli

20 Kasım 2018 - 13:49

Biri şaka falan mı yapıyor, kim bu kadın? 4,5 Yıl Ereğli Belediye Başkan yardımcılığı yapmış Düzceli bir kadın, Ereğliliyim adını kullanma artık, siz yola çıktığınız adamı sattınız, bu ereğli halkı size gereken dersi öyle bir verecek ki, bir de çıkmış aday adayıyım diyor, güçlü aile mi, emin misin ya gerçekten şaka gibi ya

Ereğlülü ereğlüüü

20 Kasım 2018 - 12:01

Gelen cebini doldurmaya geliyor biraz daha soyulacaz verin soygunculara oy

Vatandaş azmi tikler

19 Kasım 2018 - 19:13

4.5 senede hangi projenizi gerçekleştirdiniz hangi projenizi bitirdiniz de şu an tekrar aday adayı oluyorsunuz anlayamadık.

Yorum Yazın

Canlı Radyo