Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AK PARTİ’NİN ADAY ADAYI KONUŞTU!

AK PARTÄ°’NÄ°N ADAY ADAYI KONUÅžTU!

Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’nde, katıldığı radyo programında gazeteci Fikri Kapan’ın soruluranı yanıtlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Nevzat ÇimenoÄŸlu, 2014 yerel seçimlerinde Alapıl’da belediye baÅŸkanlığını kaybetmesinde, Fethullah Gülen himayesindeki oyların verilmemesinin etken olduÄŸunu söyledi.

Gazeteci Fikri Kapan’ın, 91.7 frekansından yayın yapan EreÄŸli FM’de hazırladığı “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programının bu haftaki konuÄŸu, eski Alaplı Belediye BaÅŸkanı Özel Echomar Hastanesi BaÅŸhekimi ve Milletvekili Aday Adayı Nevzat ÇimenoÄŸlu oldu.

GÜLEN CEMAATİ DESTEĞİNİ ÇEKTİĞİ İÇİN!
Son yapılan yerel seçimlerde, Alaplı Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmesini ulusal ve yerel nedenlere bağlayan Çimenoğlu, bahane göstermeksizin alınan sonucun, kendi başarısızlığı olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:
“2009’da, Demokrat Parti’den aday olduÄŸumuzda 3 bin 700 oy aldım, 130 oy farkıyla seçimi kazandık. 2014’deise oy oranını 5 bin 200’e çıkarttık ama kaybettik. Bunu çeÅŸitli nedenleri var, Türkiye genelinde nedenleri var. AK Parti’ye karşı genel bir cephe oluÅŸmuÅŸtu. Bu cepheleÅŸme Alaplı’ya da yansıdı.
Ä°kinci ise bu cemaat ile oluÅŸan sorun yine Alaplı’ya yansıdı. Oradan da çok kaybımız oldu. Çünkü Alaplı’da cemaat, kuvvetli bir yapıya sahiptir. Seçim zamanı, Fethullah Gülen cemaati desteÄŸini çektiler kaybımız oldu.
Yerel nedenlerde de, ilçe baÅŸkanımız Sayın Faruk ÇaturoÄŸlu, seçime 3 ay kala görevinden istifa etti belediye baÅŸkanı adayı oldu. Yeni bir yönetim kuruldu, belediye meclisine müracaatlar çoÄŸaldı derken bu parti içinde kırgınlara neden oldu. Seçimi çok küçük farkla kaybettik ama hiçbir zaman bunlar bahane deÄŸildir. Kurumun başında iseniz baÅŸarısızlıkta size aittir. Hiç bahane yok, ben kaybettim.”

ÇİMENOÄžLU: “BASKI GÖRDÃœM”
Aday adaylığı kararında ise böyle bir beklentisi olmadığını ancak aile, partililer ve yakın çevresinden olumlu baskılar gördüğünü, bu sebepten aday adayı olduÄŸunu anlatan Nevzat ÇimenoÄŸlu, bir süre kamuoyunu da gözlediÄŸini belirtti. ÇimenoÄŸlu, “aktif siyaseti bıraktığımı da söylemiÅŸtim, düşünmüyordum. Ä°sim vermeyim ama teÅŸkilatlardan, partililerden ve bana güvenen dostlarımdan çok baskı geldi. Sanki aday olmasam, onları yarı yolda bırakacakmışım gibi, onları satmış gibi düşüncesi içerisine de girdim. Sonra kamuoyunu gözlemlemeye çalıştım. Aldığım duyumlarla böyle bir talep olduÄŸunu da hissettim, kısmet” dedi 

KISMETSE OLUR!
Adeta ’aday adayı patlaması’ yaÅŸanan AK Parti’de, Zonguldak’da 30 aday adayı olduÄŸu hatırlatılan ÇimenoÄŸlu, aday gösterilmesini ’kısmet’ olarak deÄŸerlendirerek, “30 adayımızda bu iÅŸi layıkıyla yapacak kiÅŸiler. Bu kiÅŸilerin arasında çıkabilecek miyim? Buda kısmet iÅŸi. Bugune kadar edindiÄŸim bilgiyi ve tecrübeleri, aday olursam, düşüncelerimi hayata geçirebilirmiyim diye aday adayı oldum” diye konuÅŸtu.
Aday adaylığı tanıtım toplantılarında, pek çok aday adayının, bir yandan mevcut vekillerinin baÅŸarılı olduÄŸu ancak diÄŸer yandan da ’Zonguldak’ta çok büyük sorunların’ var denilmesinin tezat oluÅŸturup oluÅŸturulmadığına yönelik sorulan soruyu yanıtladı.
Çimenoğlu, şunları söyledi:
“Vekillerimiz, o sorunları çözmek için uÄŸraşıyorlar. Ä°nanın canla-baÅŸla uÄŸraşıyorlar. Bizde onlardan farklı olmayacağız. EreÄŸli’de bir çok sorun çözüldü. Ama sorunları gruplandırmak lazım. Alt ve üst yapı sorunları var birde ekonomik sorunlarımız var. EreÄŸli’de okullaÅŸtırmadan tutun adli ve vergi dairesi binası, fen lisesi, fakültelerin açılması, köprü ile duble yollar ve tünellerin yapılmasına kadar bir sürü ÅŸeÅŸ yapıldı EreÄŸli’de. Bunları yapılmadı denilemez. Bunlar vekillerimiz aracılığı ile oldu. Ä°ÅŸsizlik, tersanelerin durumu gibi birde ekonomik sorunlar var. Vekillerimiz, bu sorunları çözmek için çok uÄŸraÅŸtı. Bu demek deÄŸildir ki bu vekiller çalışmıyor, baÅŸarısızlar ve bizde bunun için adayız. Hayır, öyle bir ÅŸey yok. Biz olursak, bizde çalışıp uÄŸraÅŸacağız.”

LÄ°MAN… MARÄ°NA… KAMPÃœS…
EreÄŸli’de öncelikli olarak belirlediÄŸi yatırım ve sorunları gazeteci Kapan’a anlatan Nevzat ÇimenoÄŸlu, Bozhane mevkisinde yapılacak marina sayesinde, yatırımcının da EreÄŸli’ye çekileceÄŸini savundu.
Milletvekili Aday adayı Çimenoğlu, programda şöyle konuştu:
EreÄŸli’de ilk yapılması gereken ve ısrarla üzerinde durulması gereken eski hastane binasının Bülent Ecevit Ãœniversitesi’ne verilip, oranın fakülteler kampüsü olması gerekiyor. Sayın milletvekilimiz baÅŸlattı, ama kısmet olup da bize gelirse kesinlikle takip edilmesi gerekiyor. Erdemir konusu, teÅŸvik, Organize Sanayi ve liman konuları çok önemli. EreÄŸli’de liman konusunun çözülmesi gerektiÄŸini düşünüyorum. Bunlar önemi ÅŸeyler ve bunların dışında, marina konusunda (EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı) Hüseyin (Uysal) baÅŸkanıma da buradan rica ediyorum. Bozhane bölgesinde yapılacak bir marina, EreÄŸli içini çok önemli olur. Yatları olan insanlar zengin, fabrikatör insanlar. Onları buruya gelmesi, yeni yatırımlar anlamına da geleceÄŸi için marina yapılması çok önemli.”

-Haberin İçinden-

*Çimenoğlu, programın akışı içinde, sorulan soru üzerine neden parti değiştirdiğini kısa başlıklarla anlattı.
Süleyman Soylu ve ardından Hüsamettin Cindoruk genel baÅŸkanlıkların sonrası Demokrat Parti yapısının deÄŸiÅŸtiÄŸini  anlattı.
Mücadele ettiÄŸini belirten ÇimenoÄŸlu, savunduÄŸu demokratik ilkeleri, AK Parti’nin hayata geçirdiÄŸini gördüğünü, bu nedenle AK Parti’ye geçtiÄŸini bildirdi.

*Belediyecilik yaparken de partiyi değil hizmetin öne çıkartılması gerektiğini ifade eden Çimenoğlu, belediye başkanı iken, Alaplı ile ilgili hayallerinin olduğunu, bununda Ak Parti saflarına geçmesinde etken olduğunu söyledi.

*Nevzat ÇimenoÄŸlu, Alapıl ilçesinde önemli hizmetler yaptığını savundu. En büyük yaptığı hizmetler olarak ise Derin Deniz DeÅŸarj Hizmetini ve 5 milyon liralık arıtma tesisi olduÄŸunu hatırlattı. *2009 yılındaki belediye baÅŸkanlığı döneminde de, terminal, ÅŸehrin ışıklandırması, ilçe giriÅŸinin geniÅŸletilmesi, çevre düzenlemeleri gibi Alaplı’da yapılan icraatlardan bahsedildi.

*AK Parti Zonguldak Belediye BaÅŸkan Aday Adayı Nevzat ÇimenoÄŸlu’nun, artık Zonguldak’ta “abi” konumda milletvekili belirlemesi yerine, “ortak akılla hizmet üreten milletvekilleri” anlayışının öne çıkması gerektiÄŸini savunması dikkat çekti.

*Program boyunca Milletvekili Candan’ın yanı sıra, 22-23. Dönem Milletvekili Fazlı ErdoÄŸan’ın hizmetlerinden de bahsetmeyi ihmal etmeyen ÇimenoÄŸlu, bu iki isimle birlikte partide MKYK üyeliÄŸi yapan Emine Çift’in güçlü rakip aday adayları arasında olduÄŸunu da gizlemedi.

*Rahat, sakin ve kararlı tavırlarıyla dikkat çeken ÇimenoÄŸlu, program boyunca her soruya açık yüreklilikle yanıt vermesi de dikkatlerden kaçmadı. ÇimenoÄŸlu’nun, EreÄŸli ve Alaplı’nın genel sorunları yanı sıra gizli kalan sorunlarını da masaya yatırdığı izlendi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo