Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

AK PARTİLİ KALAY: RENCİDE OLDUK

AK PARTÄ°LÄ° KALAY: RENCÄ°DE OLDUK

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, seçim çalışması yürüten AK Parti kanadınca yapılan “Çalmayacağız, çırpmayacağız” açıklaması sonrası AK Partili Fevzi EkÅŸi'nin ardından Yusuf Kalay’da deÄŸerlendirmede bulundu. Kalay, “bazıları bir yerlerde ‘soymayacağız’, ‘çalmayacağız’, ‘çırpmayacağız’ diyorlar, talihsiz açıklamalarda bulunuyorlar. Bunlar bizi rencide ediyorlar” dedi.
Kalay, Hüseyin Uysal BaÅŸkanlığı’nda gerçekleÅŸtirilen EreÄŸli Belediyesi Åžubat Ayı OlaÄŸan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuÅŸmada, seçim propagandası sırasında söylenen sözler üzerine araÅŸtırma yaptığını, Belediye Meclisi’nin 2014-2019 arası aldığı kararları incelediÄŸini söyledi. 139 yıllık belediyecilik tarihinde en çalışkan Meclis’in kendisinin içinde bulunduÄŸu Meclis olduÄŸunu ifade eden Kalay, ÅŸunları söyledi:  
“BAÅžKA PLATFORMLARDA
 MUTLAKA CEVABINI VERECEĞİZ”

“AK Partili Meclis Ãœyesi Yusuf Kalay, belediye meclisinin 2014-2019 yılları arasında aldığı kararlara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu, meclis üyelerine düşen sorumlulukları yerine getirdiÄŸine deÄŸindi. Mecliste toplam bin 552 oylama yapıldığını anlatan Kalay, "Bu maddelerin bin 449 tanesi oy birliÄŸi ile geçmiÅŸ 95 tane oy çokluÄŸu, 8 tane red var. Sene 1880, Müftüzade Halil Kaptan baÅŸkanlığında kurulmuÅŸ bir EreÄŸli Belediyesi. 139 yıldır 34 tane belediye baÅŸkanı gördü, bütün zamanların en yoÄŸun gündem maddesi olan meclis bu dönemdir.
1552 maddeden 1449 tanesi, CHP ve AK Partili arkadaÅŸlarının tamamının ‘evet’ demesi ile oy birliÄŸiyle geçmiÅŸ. Bu, yüzde 94 orana tekâmül ediyor. 5 yıl içinde 95 tane oy çokluÄŸu var, 8 tane red var.
1880 tarihinde Müftüzade Halil Kaptan baÅŸkanlığında kurulmuÅŸ EreÄŸli Belediyesi 139 yıldır 34 tane belediye baÅŸkanı gördü. Bütün zamanların gündem açısından en yoÄŸun gündem maddesi olan Meclis, bu dönem ki Meclis’ti. Bütün zamanların rekor seviyede oy birliÄŸi ile Meclis’e ve baÅŸkanına destek veren bu Meclis’tir.
Åžimdi birileri bir yerlerden bir ÅŸeyler söylüyor, bin algı yaratılmaya çalışılıyor. Ben böylesi çalışkan bir Meclis’in üyesi olmaktan gurur duyuyorum, gönülden alkışlıyorum. EÄŸer bir baÅŸarısızlık varsa, bunu Meclis’te aramayınız.
Yine bazıları bir yerlerde ‘soymayacağız’, ‘çalmayacağız’, ‘çırpmayacağız’ diyorlar, talihsiz açıklamalarda bulunuyorlar. Bunlar bizi rencide ediyorlar. Bunlara cevap vermek istemiyorum ama yeri burası deÄŸildir. BaÅŸka platformlarda mutlaka cevabını vereceÄŸiz.

UYSAL’DAN TARÄ°HÄ° SÖZLER!!
Sözlerin üzerine konuÅŸan Karadeniz EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ise önemli olanın halka kazandırılan olduÄŸunu ifade ederek, “arkadaşımız güzel özet geçti. Her devrin kendine ait sorunları vardır. Her devrin, meclis üyelerine gelen önerge durumu farklıdır ama çağımız hem sorun tespiti hem de sorunların çözümünde, karşılaşılan talep ve isteklerde biraz daha arttığı için gelecek günlerde de Meclis, belki de önerge sayıları artacak. Asıl gurur duymamız gereken nereler yaptıklarımızdır. 10 bin önerge bile olur ama biz halka ne verdik? Ne kazandırdık? Önemli olan budur” diye konuÅŸtu.

EKŞİ NE DEMÄ°ÅžTÄ°…
Karadeniz EreÄŸli Belediyesi’ne talip AK Partili Erol Åžahin’in “çalmadan, çırpmadan, rüşvet almadan ve aldırmadan yöneteceÄŸiz” sözlerini eleÅŸtiren Belediye Meclis Ãœyesi Meclis Ãœyesi Fevzi EkÅŸi, kısa süre önce yaptığı yazılı açıklamasında, partinin ilçe BaÅŸkanı Fatih Çakır’ın da ‘siyasi ikbal’ peÅŸinde olduÄŸunu iddia etmiÅŸti. EkÅŸi, özetle ÅŸunları söylemiÅŸti:
“Bu meclis listesini her yerde ben yazdım diyen ilçe baÅŸkanı, baÅŸarısız bir meclis listesi yapmıştır. BaÅŸarısız bir liste yapan bir ilçe baÅŸkanına yeniden bir liste yaptırılmaması gerekir. Bütün meclis üyelerini aynı kefeye koyup ben ve benim gibi meclis üyeliÄŸini layıkıyla yapan bazı meclis üyelerini de “çalmadan, çırpmadan, rüşvet almadan ve aldırmadan” sloganıyla geçmiÅŸ dönemi karalama imasında bulunulmuÅŸtur. Bu ithamda bulunanların ithamlarını saÄŸda solda dedikodu olarak deÄŸil Cumhuriyet Savcılığına elinde belgeleriyle giderek yapmalıdırlar.
Bu gün gerek basında gerek her ortamda seçimi kazanmanın yolunun iyi bir meclis üyesi listesinden geçtiÄŸini söyleyenler, algı yapanlar unutmasınlar ki beÄŸenmedikleri, eleÅŸtirdikleri bu meclis tarih yazarak seçim kazanmış bir AK Parti Belediye Meclisidir.”

 

AK PARTÄ°LÄ° KALAY: RENCÄ°DE OLDUK

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo