Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ADD’den Yurtseverlere ‘Barzani’ Çağrısı!

ADD’den Yurtseverlere ‘Barzani’ ÇaÄŸrısı!

Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden Irak’ta yapılacak Halk Oylaması konusu, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde protesto edildi.


ADD EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı Fatih Erdem, Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen protesto eyleminde, Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından okuduÄŸu ADD Genel Merkezi ’ortak’ bildirisinde; Irak’ın iÅŸgali, ABD’nin ve Ä°srail’in Kürt yönetimine verdiÄŸi desteÄŸin zaman içinde ivme kazandığını söyledi. Erdem şöyle dedi:
“Kurucularımız, ÅŸehitlerimiz bizi göreve çağırıyor”
“Bu süreci iyi göremeyen ve partisinin kurultayında onur konuÄŸu eden mevcut siyasi iradenin Barzani’ye verdiÄŸi kredi, Barzani ve yandaÅŸlarının halk oylaması kararını almalarında etkili olmuÅŸtur.
Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül 2017 tarihinde bağımsız Kürdistan için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir.
Mevcut siyasi iradenin, bu halk oylamasına karşı olduÄŸunu açıklaması yetmez. Irak’ın kuzeyine yönelik ekonomik, ticari ve siyasi tedbirleri alma imkânı vardır. Bu kararlılığı ortaya koymalı ve halk oylamasının yapılması halinde de en sert tedbirleri yaÅŸama geçirmelidir.
Tüm siyasal partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları, meslek örgütlerini, kısaca kendine ’yurtsever’ diyen herkesi ’Irak’ın Kuzeyinde kukla bir Kürt devleti kurulmasına yol açacak halk oylamasına hayır’ demeye çağırıyoruz. Bu ülke, kurucularımız, ÅŸehitlerimiz bizi göreve çağırıyor.”

ADD’den Yurtseverlere ‘Barzani’ ÇaÄŸrısı!

Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden Irak’ta yapılacak Halk Oylaması konusu, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde protesto edildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo