Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

TURPÇU: AKP-MHP YA DA AKP-CHP KOALİSYON OLABİLİR

TURPÇU: AKP-MHP YA DA AKP-CHP KOALİSYON OLABİLİR

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, katıldığı radyo programında, Hükümet kurulabilmesine yönelik açıklamada bulundu.

Radyomuz Ereğli FM’de hazırladığı “Fikri Kapan’la Burada Konuşalım” isimli programda gazeteciler Fikri Kapan ve Doğan Gönüllü’nün, Türkiye’deki ulusal ve yerel siyaset üzerine konuştukları programa katılan Milletvekili Turpcu, Hükümet kurma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Turpcu, CHP’nin tavrının belli olduğunu belirterek, ’satırbaşları’ ile şunları kaydetti:

NORMALLEŞME VURGUSU…
“Biz hiçbir partiye ambargo koymuyoruz, her partiye açığız. İşin zorluğu şu; AK Parti, tek başına iktidar kurumaz duruma geldi. MHP ve HDP arasında bir araya gelinemiyor.
Erken seçimin ülkeye bir faydası dokunmayacağını düşündüğümüz için sivri çıkışlar yapmıyoruz. AKP-MHP yada AKP-CHP koalisyonu olabilir. Bunlar olmazsa, maalesef erken seçime gidilebilir.
13 yıllık bir AKP var. Onlarla ilgili ciddi iddialar vardı. Bunlar çok ayrı bir şey. Bunlar yargıya gitmesi lazım ki bizde yeniden bunları açmayalım. 
Belli ilkeler etrafından, CHP’nin seçimler öncesinde verdiği beklentiler başta olmak üzere, bunları karşıladıktan sonra; varsa bir suç affedilmeyeceğine göre bir koalisyon görüşmesi yapılabilir. Toplumları normalleştirmeye yönelik politikaya ihtiyaç var.”

Milletvekili Şerafettin Turpcu, bugün yapılacak ’Meclis Başkanlığı’ seçimine ilişkin de, “umarım Deniz Baykal üzerinde birleşme sağlanır ve rahatlama oluşur” dedi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo