Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

10 balıkçı teknesi çayda mahsur kaldı

10 balıkçı teknesi çayda mahsur kaldı

Balıkçı teknelerinin zor anları


Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki Çay içinde mahsur kalan balıkçıların olduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezinden geçen Çayın Karadeniz'e döküldüğü bölgenin çakıl taÅŸları ile dolduruldu. Çay içinde mahsur kalan balıkçıların kendi imkanları ile Çay aÄŸzını geniÅŸleterek denize açılabildiklerini belirten Balıkçı Tekne sahibi Ä°lhami Kara, ilçe merkezindeki derenin Karadeniz’e birleÅŸtiÄŸi mendireÄŸin bulunduÄŸu alanın çakıl ve çöplerle dolması sonucu tıkanmasının olası sel felaketlerine davetiye çıkarttığını söyledi.
Yetkililerin bu alanda çalışma başlatması ve Çay ağzının temizlenmesi gerektiğini belirten Kara, şöyle dedi:
“Ä°lçe merkezimizden geçen Çayın Karadeniz’le birleÅŸtiÄŸi alan ÅŸu anda çöplerle ve çakıl taÅŸları ile dolmuÅŸ durumda yaz aylarında saÄŸanak yağışların meydana geldiÄŸi bölgemizde olası sel felaketlerine davetiye çıkartan bu alanın temizlenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra Çayın denizle birleÅŸtiÄŸi alanın dar olması ve dalgaların kıyıya çarpması su akımını da olumsuz etkilemektedir.
Sağanak yağışların olduğu zaman da bu dere boğazı suyun geri tepmesi ile deredeki su seviyesinin yükselmesine neden olmakta bu da olası sel felaketlerine davetiye çıkartmaktadır. Biz yetkilerden bu alanın temizlenmesini, sel felaketlerine karşı önlem alınmasını bekliyoruz.
Bunun yanı sıra Çay kenarında ve köprünün bulunduğu yerdeki balıkçılarımız derenin denize bağlantısının çakıl taşları ile dolması nedeniyle denize çıkamıyor.
Denize çıkmak isteyen balıkçı arkadaÅŸlarımız Çayın aÄŸzını kendi imkanları ya da işçi tutarak temizlemek suretiyle zor zahmet bir ÅŸekilde denize çıkabiliyorlar. Yetkililerimiz ise bu konuda duyarsız konu ile ilgili olarak balıkçılarımızla defalarca Ä°lçe Kaymakamlığına ve Belediyeye dilekçe verdik. Onlarda DSÄ°’ye yazı gönderdiklerini belirttiler. Biz bir an önce derenin temizlenmesini bekliyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük9
şaşkın2
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Sinan KORKMAZ

25 Ekim 2019 - 18:26

Dere ıslahı önemli bir konudur. Dere yatakları sonbahara doğru kontrol edilmeli ve dolan malzeme oradan alınmalıdır. Daha önceki sel felaketlerinde de yukarında gelip temizlenmeyen malzemeler zarara sebep olmuştur. Kod ne kadar aşağıda olursa olası sel ve taşkınlar aynı ölçüde yok denecek kadar azalır ve bu tip afetler zararsız atlatılır. Gün gelir mutlaka o dere de aşırı yağış sonrası suya maruz kalır. Döngüdür bu. Su akar ve yolunu bulur derler. Çok doğru.

Yorum Yazın

Canlı Radyo