Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÖNERGEYİ AKP’LİLER REDDETTİ!.

ÖNERGEYÄ° AKP’LÄ°LER REDDETTÄ°!.

TBMM SaÄŸlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Ä°ÅŸler Komisyonu’nun CHP’li üyesi Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, TBMM Genel Kurulu’nda torba yasa görüşmelerinde CHP grubu adına söz aldı. İçinde Ãœnal DemirtaÅŸ’ın da bulunduÄŸu CHP’lilerin verdiÄŸi önerge görüşmeleri esnasında, önerge lehine konuÅŸma yaptı.

AKP, TERÖRLE MÜCADELEDE GÖMLEĞİ YANLIŞ İLİKLEDİ

AKP iktidarının terörle mücadelede gömleÄŸi yanlış iliklediÄŸini, bu sebeple gömleÄŸin iki yakasının bir araya gelmediÄŸini belirten DemirtaÅŸ, AKP’nin yanlış politikaları sonucu Türkiye’nin dört bir yanındaki evlere ateÅŸ düştüğünü ifade etti. 2002 yılında sıfır terörle teslim aldığı ülkeyi, bugün kan gölüne çevirdiÄŸini iddia eden CHP’li DemirtaÅŸ, bunun faturasını çocukların, eÅŸlerin, annelerin, babaların ve ÅŸehitlerin ödediÄŸini belirtti.

Terör nedeniyle maÄŸdur olan acılı ailelere, sendikaların bağışta bulunması için yapılacak bu düzenlemenin doÄŸru ve yerinde olduÄŸunu aktaran DemirtaÅŸ, bu düzenlemeyi desteklediklerini, ancak yetersiz bulduklarını ifade etti. DemirtaÅŸ, “AKP iktidarının 14 yılda yapmış olduÄŸu yanlışlar ve toplumsal travmalara yol açan bir baÅŸka konusu daha var, o da iÅŸ cinayetleri” dedi.

AKP, İŞÇİLERİ YİNE UNUTTU

Bir işçi sendikasının temel ve asli görevinin, işçi sınıfının kendi arasındaki dayanışmasını saÄŸlamak olduÄŸunu belirten CHP’li DemirtaÅŸ, “Ãœyesi olsun ya da olmasın herhangi bir işçi, bir iÅŸ cinayeti sonucu yaÅŸamını yitirdiÄŸinde ya da meslek hastalığı sonucu yaÅŸamını yitirdiÄŸinde o sendika, o işçinin çocuklarının, eÅŸinin yanında olmalıdır, onlara destek olmalıdır. Ya da bir işçi, iÅŸ kazası sonucu iÅŸ göremez hâle geldiÄŸinde, meslek hastalığına yakalandığında sendika, o işçinin yanında olmalıdır, ona destek olmalıdır. Oysa bu torba yasa tasarısındaki maddeye bakıyoruz, böyle bir konu düzenlenmemiÅŸ. Burada, sendikaların asli görevi olan işçilerin ve ailelerin maÄŸduriyetlerinin giderilmesine yönelik bir hüküm yok” dedi.

AKP’nin her zaman olduÄŸu gibi bu torba yasa tasarısında da işçiyi unuttuÄŸunu anımsatan CHP’li vekil, “Ä°ÅŸ kazası sonucu maÄŸdur olan işçilerin çocuklarının, eÅŸlerinin, ailelerinin unutulmasını biz kabul edemeyiz, etmemeliyiz. Ä°ktidar milletvekilleri, sizlere sesleniyorum: Siz de bu eksikliÄŸi kabul etmeyin” çaÄŸrısında bulundu.

İŞÇİ AİLELERİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİDİR

Terörün olduÄŸu gibi, AKP iktidarı döneminde Türkiye’nin kanayan yaralarından bir diÄŸerinin de iÅŸ cinayetleri olduÄŸunu hatırlatan CHP’li DemirtaÅŸ, 2016 yılının ilk 3,5 ayında 450 işçimizin yaÅŸamını yitirdiÄŸini, 14 yılda 17.000 işçimizin iÅŸ cinayetine kurban gittiÄŸini, 70.000 işçimizin de iÅŸ göremez hale geldiÄŸini belirtti. İç savaÅŸta bile bu kadar çok kiÅŸi ölmüyor diyen Ãœnal DemirtaÅŸ, “işçilerimizin eÅŸleri dul kalıyor, çocukları yetim kalıyor, anneler babalar da evlatsız kalıyor” dedi ve bu sebeple, işçilerin ailelerinin maÄŸduriyetinin giderilebilmesi için önergelerinin kabul edilmesi çaÄŸrısını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin son derece insani ve vicdani olan bu önergesi, içinde AKP Zonguldak Milletvekillerinin de bulunduÄŸu iktidar milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo