Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

RADYOMUZA ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!.

RADYOMUZA ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR!.

EreÄŸli’de, CHP Ä°lçe BaÅŸkan Adayı YaÅŸar Balcı, aktif siyaseti 60 yaşına kadar düşündüğünü, daha sonra ise yapmayacağını bildirdi.


Balcı, 91.7 frekansından yayın yapan radyomuz EreÄŸli FM’de, Fikri Kapan’ın hazırlayıp, sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım”da, CHP Ä°lçe delege seçimlerinin demokratik yapılmadığını ileri sürdü.
Hayrettin Kartal’ın BaÅŸkanlığı’ndaki ilçe yönetiminin, merkezdeki 31 mahalleden 10’a sandık koyarak gerçekleÅŸtirdiklerini, 21’ini ise istedikleri isimleri yazarak delege yaptıklarını anlatarak, şöyle dedi:
“Yıllarla karşılaÅŸtırdığımızda delege seçimleri daha iyi daha güzel, daha demokratik olabilirdi. CHP’ye yakışacak ÅŸekilde daha iyisi yapılabilirdi. Ancak bu yönetimin bu kadar kapasitesi var diyeceÄŸiz ve bu saatten sonra o yapılanları eleÅŸtirmek de doÄŸru deÄŸil. Delege seçimleri tamamlanmış, Ä°lçe Seçim Kurulu’na sunulmuÅŸ. Dün itibarıyla da 410 delege askıya çıktı. Partililerimizden, parti binamızda askıda bulunan delege listelerinde isimlerinin olup olmadığını öğrenmelerini öneriyorum. Çünkü biz, birçok köy çalışmalarımızda arkadaÅŸlarımızın delege olduÄŸundan bile haberi olmadığını öğrendik. Ä°nÅŸallah 6 Kasım Pazar günü yapılacak ilçe kongresinin katılımı yüksek ve şölen havasında geçmesi için biz, elimizden gelen çaba ve gayreti sarf edeceÄŸiz. Çünkü ülkenin, EreÄŸli ve Zonguldak’ın içinden geçtiÄŸi bu sıkıntılı süreçte parti içerisinde barışı tesis etmek, kenetlenmek, birlik, beraberlik yapmak sadece sözde deÄŸil, uygulamayla da gerçekleÅŸmesi lazım. Biz de bu uygulamayla katkı sunmaya çalışıyoruz. Åžu ana kadar yapılmış delege seçimlerinin hiç birine itiraz etmedik. Dolayısıyla yönetimin yaptığı ÅŸekliyle delege seçimlerine saygı duyduk. Çünkü kimi delege yaparsa yapsınlar, CHP’nin üyeleri içinden delege olacaktır.

İLÇE YÖNETİMİNİN AYIBI
Uzunmehmet’te iki liste çıktı. Ancak orada arkadaÅŸlar (yönetim) kendilerini daha iyi anlattı. Karşı listede üç de belediye meclis üyesi vardı. Orada 8 delegelik bir listeyi kaybettik ama BaÄŸlık Mahallesi’nde 37 delegelik listede30’un üzerinde bizim istediklerimiz oldu. Aslında bu denge çok önemli deÄŸil. Bazı arkadaÅŸlar bunu siyasi olarak kullanıyorlar, buyursunlar, kullansınlar. Bu tür geliÅŸmeleri çok ciddiye almamak lazım.
Kendi mahallemden delege çıkamam benim ayıbım deÄŸil. O ayıp ilçeyi yönetenlerindir. Çok detaya girip polemik ve gerginlik yaratmak da istemiyorum ama CHP’nin EreÄŸli siyasi tarihinde geçmiÅŸte bütün mahallelere sandık konularak seçim yapıldı. Ä°lk defe bu yıl farklı ve bize göre demokratik olmayan bir uygulama oldu. 31 mahallenin 10’unda sandık konularak delege seçimi yapıldı, 21’inde ise yönetim istediÄŸini yazdı. Yönetim demek ki barış, uzlaÅŸma dilini uygulamaya dönüştürmediÄŸi ve sadece sözde kaldığı zaman olmuyor. Bu mahallelerde istedikleri yazabildiklerine göre barıştan ve kucaklaÅŸmadan yana bir arzuları olsaydı, Uzunmehmet Mahallesi’nde de ’sen ilçe baÅŸkanlığı yapmışsın, milletvekili adayı olmuÅŸsun, ön eÄŸilim yoklamasında en çok ayı almışsın. Seni de listeye yazalım’ diyerek uzlaÅŸma yolu seçebilirlerdi. Çok da önemli ÅŸeyler deÄŸil bunlar. Kaldı ki, kendilerine göre “uzlaÅŸmayla yapıldı” dedikleri sandık koymayarak yaptıkları seçimler demokratik deÄŸildir. Buna raÄŸmen itiraz etmedik. Çünkü bunu tüm üyelerimiz de delegeler de biliyorlar.

MÄ°LLETVEKÄ°LLERÄ° TARAF OLMADILAR
Milletvekillerinin süreçte müdahale veya taraf olduklarını sanmıyorum. Çünkü bu süreçte ortalarda görünmediler. Gözümle görmediÄŸim, kulağımla iÅŸitmediÄŸim hiçbir ÅŸeyin iddiasını yapmam. Bu konuda benim de kendileriyle bir diyaloÄŸum olmadı. Çünkü onların da seçim sonrası Ankara’da yoÄŸun programları vardı. Milletvekillerinin delege seçimleri, ilçe kongreleri sürecinde duruma müdahil olmaları zaten etik olarak da doÄŸru deÄŸil. Bu demokratik bir yarıştır. Kim seçilirse, milletvekilleri onlarla kol kola olacaktır. Aslında belediye baÅŸkanları ve meclis üyelerinin de taraf olmaları doÄŸru deÄŸil. Taraf olmaları siyasi etik kurallarına uymaz.

HER ÜYEYLE GÖRÜŞÜRÜM
Ben Ä°lçe baÅŸkanlığına adayım, dolayısıyla partimin her üyesiyle her an her yerde, her konu hakkında görüşebilecek medeni cesareti olan bir ÅŸahısım. Halil (Posbıyık) Bey de, -birileri sever veya sevmez, benim siyasi rakibim olmuÅŸtur hiç önemli deÄŸil- yarın ilçe baÅŸkanı olduÄŸumda, partinin belediye baÅŸkanlığını yapmış bir isimle oturup görüşmemden, siyasi deÄŸerlendirme yapmamdan doÄŸal bir ÅŸey olmaz. YaÅŸar Balcı olarak, sıradan üyeyle, milletvekiline kadar herkesle görüşürüm. Ãœnal Bey, Åžerafettin Bey, Ä°lçe baÅŸkanıyla görüşmeyecek miyim? Bunu küçük kasaba politikacıları farklı yerlere çekebilirler hiç önemli deÄŸil. Sosyal medyada, aralarında bazı köşe yazarları ve gazetecilerin de olduÄŸu bazı çevreler, benim açımdan seviyesi düşük deÄŸerlendirmelerde bulunanlar oldu. Ama ben, ilçe baÅŸkanlığım dönemimde belediye baÅŸkan adayı gösterdiÄŸimiz bir isimle görüşür, fikir alışveriÅŸi yapabilirim. Kaldı ki ben, Posbıyık ile kendi iradem ve isteÄŸim doÄŸrultusunda görüşmek istedim. Bir saatten fazla görüştük. ’Sayın baÅŸkanım tarafsız kalın’ dedim. ’Sizden destek istemiyorum’ diye ekledim. O’da tarafsız kalacağını, destek olamayacağını söyledi. Sertan Ocakçı’nın kendisinin çıkardığı bir adayı olmadığını ifade etti. Yaklaşık bir buçuk saat siyasi sohbet yaptık, iyi de oldu. EreÄŸli’de, 15 yıldan faza belediye baÅŸkanlığı yapmış bir siyasi büyüğümüzün, üyesi olduÄŸu partiden kim seçilirse seçilsin, yarın YaÅŸar Balcı’yla da Sertan Ocakçı’yla da siyaset yapacaktır. Dolayısıyla, tarafsız kalmasından doÄŸal hiç bir ÅŸey olamaz. Ä°lçe baÅŸkanı, kongre süresince, ’Sayın YaÅŸar Balı, görüşebilir miyiz?’ diye talep etti de gitmemiÅŸ miyim?

KARTAL’A ALEÅžTÄ°RÄ°
Ä°lçe baÅŸkanı, böyle bir hakkı varmış gibi diÄŸer adayı Ankara’ya götürüp tanıştırabiliyor, beldeler ve köylerde dolaşıp diÄŸer adaya destek isteyebiliyorsa…
Süreçte, sıradan üye olan partililerim ya da milletvekillerim, görüşmek istediklerinde görüşmeyecek miyim? Yarın birlikte siyaset yapacağız. CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanlığı’na aday olan ÅŸahıs, her kesle barış içerisinde olmak zorunda. ’Ben onlarla görüşmem’ deme lüksüne hiç kimse sahip deÄŸildir. Herhangi birisiyle küs kalacaksan, aday olmaman gerekiyor. Onun için, benim kimseye kin ve nefret duyma lüksüm yoktur. Ben, CHP’nin ilçe baÅŸkanı olacağım. Partimin, EreÄŸli’de baÅŸarılı olması için mücadele vereceÄŸim. Önce partililerimle kenetleneceÄŸim, daha sonrada EreÄŸli halkıyla bütünleÅŸeceÄŸiz.
Üye olduktan sonra 3 ayı dolduran her kişinin her kademeye aday olabilir. İlçe başkanımız, birlik ve beraberlikten bahsediyor, güzel. Bizde aynısını söylüyoruz, partimizde kavgaya izin vermeyeceğiz.

OCAKÇI DEĞERLİ ARKADAŞIMIZ AMA..!
Defalarca dile getirdik, Sertan Ocakçı arkadaşım deÄŸerli bir arkadaşımızdır. Halk, onu 5 yıllığına Belediye Meclis Ãœyesi olarak seçti. Ä°lk önce o görevi baÅŸarıyla tamamlayacaksınız. YaÅŸ itibariyle genç, önünde yıllarda var. Mevcut baÅŸkanın ’ben aday deÄŸilim’ demesini tebrik ediyorum. Ama ’ben aday deÄŸilim, yerime ÅŸunu bırakıyorum’ tavrı doÄŸru bir tavır deÄŸil. Takdiri partililer verecek, sonucu sandıkta göreceÄŸiz. Ä°lçe baÅŸkanının bu tavrı doÄŸru ve etik deÄŸil. Parti içinde, iki adayın olduÄŸu bir seçimde, ’benim adayım ÅŸu, buna oy istiyorum’ demesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

ADAYLIK TALEBÄ°M OLMADI
Beni aday gösterin diye insanlı toplayıp bir talebim olmadı. CHP’de her zaman, ilçe baÅŸkanlığı adaylığında, delege ve tabanın isteÄŸi üzerine, ihtiyaç üzerine ortaya çıkarsın. CHP’nin, halkla bütünleÅŸen, yoksul kesimin sözcüsü olan, köylü tabanın temsilcisi olan bir adayım. Ben, CHP’nin varoÅŸ kesiminin adayıyım. CHP’nin, halka ve seçmene yukarıdan bakan anlayışı ortadan kaldırmak; onlarla aynı seviyede olduÄŸumu, aynı duyguları paylaÅŸtığımızı ve aynı frekanslarda olduÄŸumuzu hissettiren bir ilçe baÅŸkanı adayıyım. Hedefim, bu kesimlere CHP’ni kapılarını açmak, onlara ulaÅŸabilmektir. Sertan arkadaşımızın ÅŸahsıyla ilgili asla ve asla ne ben bir ÅŸey söylerim ne de bir baÅŸkasına söylettiririm. KardeÅŸimiz, belediye meclis üyesidir, ilçe baÅŸkanı olduÄŸumda beraber çalışacağız. Gurup baÅŸkanı olacağım, 14 meclis üyesiyle beraber çok güzel iÅŸlere imza atacağız.   

TEKLİFLER GÖTÜRDÜK
Bir ÅŸirkete eleman alınırken tecrübe ve kariyer daha ön plana çıkıyor. Siyasette de tecrübe çok önemlidir ama maalesef ilçe baÅŸkanlığı yarışlarında bu aleyhte kullanılmaya çalışılınıyor. ’Genç olsun’, ’yeni yüz olsun’ denir. Tercihi, kongre delegesi yapacaktır. UzlaÅŸma, yeni yüz çıkartma adına Kamuran Ayyıldız’a teklif ettik. Doktor Eylem kardeÅŸimize gittik. Avukat Yakup OkumuÅŸoÄŸlu’na teklifte bulunduk. Yani toplumun yeni yüz anlayışını, iste ve arzulara olan algısına karşılık bulalım diye parti içinde yeni yüzlere teklif götürdük. Ancak, önümüzdeki süreç seçimlerin olmadığı, siyaseten stabil bir dönemdir. Bu dönemde de bu arkadaÅŸlarımız, daha önce partide ilçe baÅŸkanlığı görevi almadıklarından dolayı cesaret edipte, üstüne vakitleri de müsait olmadıkları için kabul etmediler. Bizde, arkadaÅŸlarımızla yaptığımız görüşmelerde, ’sen tecrüben, heyecanın ve siyasi birikiminle yeni kadro yaparak, yeni yüzlerle ilçe baÅŸkanı adayı olmalısın’ dediler. Bende görevden kaçamazdım. Bu dönemde gerçekten partimizin tekrar yükseliÅŸe geçmeye ihtiyacı var. Çünkü tarihimizin en kötü yenilgisini 1 Kasım’da aldık.

YAPTIKLARI YANLIÅžI Ä°TÄ°RAF ETMÄ°ÅžLERDÄ°R
Siyasette, ebedi dostluk da, düşmanlık da olmaz. Bir dönem, YaÅŸar Balcı’nın baÅŸaracağına inanan delegeler, bir dönem de baÅŸka bir adayın baÅŸaralı olacağını düşünüp ona oy verirler. Ama 2012’deki tercihlerinin yanlış olduÄŸunu, Sayın Posbıyık baÅŸkanımız ve Hayrettin Kartal’a destek veren diÄŸer arkadaÅŸlar, bizzat yüzüme karşı ifade etmiÅŸlerdir. Bende, deÄŸerli delegelere diyorum ki, 2012’de ki hatanın bedeli ağır oldu. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanlığı’nı kaybettik. Hedefi, heyecanı olmayan ilçe baÅŸkanları baÅŸarısız olurlar. Hedefim, 2019 yılında tekrar belediye baÅŸkanlığını CHP’ye kazandırmaktır. CHP’yi, EreÄŸli ve köylerinde tekrar birinci parti yapmaktır. 2012 yılında yapılan hatanın tekrarı yapılmasın.

KARTAL’I AFFETTÄ°M
Ä°lçe BaÅŸkanı Kartal’ın, görevde kaldığı sürede iyi iÅŸler yapmadığını tekrarlayan CHP EreÄŸli Balcı, “her ÅŸeye raÄŸmen bu kadar süre görev aldılar, bir ÅŸeyler yaptılar. Kendilerine teÅŸekkür ediyorum. Ben Kartal’ı afettim” diye konuÅŸtu.

60’INDAN SONRA SÄ°YASET YOK!
Balcı, 54 yaşında olduÄŸunu, 60 yaşına kadar aktif siyasette yer alacağına iliÅŸkin sözlerini ise “60 yaşına kadar aktif siyasette yer alacağım. Hedefim 2019’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olmak. Ancak, bu kez ilçe baÅŸkanlığına seçilirsem, 2018’de yapılacak olan ilçe kongresinde yeniden ilçe baÅŸkanı adayı da olmayacağım, çünkü bu etik olmaz” ÅŸeklinde sürdürdü.
CHP EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkan Adayı YaÅŸar Balcı, 6 Kasım’da Mavi Organizasyon Salonu’nda gerçekleÅŸtirilecek kongrenin hayırlı ve uÄŸurlu olması temennisinde bulunurken, ilçe baÅŸkanlığına seçilmesi halinde CHP’de birlik ve beraberliÄŸin saÄŸlanması, partilerinin ilçede ve bölgede yeniden birinci parti olabilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını, partinin eski isimlerinden mutlaka faydalanacaklarını sözlerine ekledi.

Fikri Kapan’ın programından ayrılan Balcı, daha sonra CHP Ä°lçe BaÅŸkanlığı’na geçerek, seçimlerde baÅŸkan adaylığını açıkladığı bir de basın toplantısı düzenledi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo