Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

İktidar, neden ‘Mustafa Kemal’ diyor?

Ä°ktidar, neden ‘Mustafa Kemal’ diyor?

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesindeki söyleÅŸiye konuÅŸmacı olarak katılan Emekli TuÄŸamiral Türker Ertürk, “günümüzde Atatürkçü söylemler artamaya baÅŸladı ve bu 15 yıl süresince Atatürk’e düşmanlık edenlerin bugün Atatürk söylemini geliÅŸtirdiklerini görüyoruz” dedi.


Ä°lçede ÅŸubeleri bulunan Atatürkçü Düşünce DerneÄŸi, ÇaÄŸdaÅŸ YaÅŸamı Destekleme DerneÄŸi, Cumhuriyet Kadınları DerneÄŸi, Alevi Kültür Dernekleri ve EreÄŸli Lisesi Mezunlar DerneÄŸi’nce düzenlenen ’Cumhuriyeti Anlamak’ konulu söyleÅŸi gerçekleÅŸtirildi.
EreÄŸli’de Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev yapan Emekli TuÄŸamiral Türker Ertürk, Gülüç beldesindeki Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleÅŸtirilen söyleÅŸide yaptığı konuÅŸmada, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve iktidar partisi unsurlarının son günlerde dillendirdiÄŸi ’Atatürkçü’ söylemlerin gerçekçi olmadığını belirterek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“EÄŸer sen Türk Milleti diyemiyorsan…”
“Görüyoruz ki günümüzde Atatürkçü söylemler artamaya baÅŸladı ve bu 15 yıl süresince Atatürk’e düşmanlık edenlerin bugün Atatürk söylemini geliÅŸtirdiklerini görüyoruz. Tabi bu bizi hem mutlu ediyor, hem de dikkatli olmamızı bize emrediyor. Niçin? Bir Mustafa Kemal var; bir de Atatürk var. Bugün ülkemizi yöneten iktidar iradesi genel de Mustafa Kemal derdi; Atatürk diyemezdi bugüne kadar. Peki Mustafa Kemal kim? Mustafa Kemal KurtuluÅŸ Savaşı’nı yapan askerin adıdır.
Bugünkü idare Atatürk diyemiyordu niçin biliyor musunuz? Mustafa Kemal’e itirazları yoktu çünkü o askerdi, komutandı, KurtuluÅŸ Savaşı’nı yapmıştı. Ama Atatürk, devrimci olan, bu ülkeyi çaÄŸdaÅŸlaÅŸtırandı. Ä°tirazları gerçekte buna karşı vardı. Ne diyorlar ’biz de Atatürkçüyüz’. Ben de diyorum ki ’siz Atatürkçü deÄŸilsiniz’. Atatürk çaÄŸdaÅŸ bir kimlik ortaya koydu. Nedir o, Türk Milleti. Bakın bugün Türkiye’yi yöneten iktidar iradesi saÄŸda solda millet diyor, peki milletin adını söylüyor mu, hayır. EÄŸer sen Türk Milleti diyemiyorsan, Ulus Devleti diyemiyorsan sen Atatürkçü deÄŸilsin.”
Ertürk, konuşmasında Ergenekon ve Balyoz davaları ile 15 Temmuz Darbe girişimine de değinerek iktidarın bu olaylarda da suçlu olduğunu öne sürdü.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo