Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’İdam İçin Referandum Yolu Açabiliriz’

’Ä°dam İçin Referandum Yolu Açabiliriz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam talebinin parlamentodan geçmesi durumunda onaylayacağını belirterek, "Gerekirse bunun için de bir referandum yolu açabiliriz." dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenindeki konuÅŸmasında, Türkiye’nin 16 Nisan’da sandığa giderek, önemli bir tercihte bulunacağını anımsattı.

"CumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemini ülkemizin ve milletimizin geleceÄŸi için istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz." diyen ErdoÄŸan, "EÄŸer mevcut sistemle Türkiye’nin hedefine ulaÅŸabileceÄŸine, eskiden beri yaÅŸadığı sorunları çözebileceÄŸine inansaydık emin olun anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi konusunda en küçük bir adım atmazdık. Birileri diyor ki ’Türkiye’nin bu kadar sorunu var, bunları çözmek için uÄŸraÅŸmak yerine niçin yönetim sistemini deÄŸiÅŸtiriyorsunuz?’ Ä°ÅŸte tam da bu sebeple deÄŸiÅŸtiriyoruz. Türkiye’nin sorunlarının çözümü, ÅŸahısların inisiyatiflerine kalmasın diye yönetim sistemini deÄŸiÅŸtiriyoruz. Ä°stikrarın ve güvenin teminatı ÅŸu veya bu kiÅŸi deÄŸil, bizzat sistemin kendisi olsun diye anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu sistemi sadece ve sadece milletimiz için istiyoruz"

Mevcut sistemin dünkü Türkiye’nin dahi ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyleyen ErdoÄŸan, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir sistemle devam etmek göz göre göre ülkeyi krizlerin, çekiÅŸmelerin, kavgaların pençesine terk etmek demektir. Åžimdi birileri diyor ki ’Ä°ÅŸte 10 yıldır iÅŸler tıkır tıkır yürüyor, sorun çıkmıyor.’ Ä°yi de bunun kerameti sistemden kaynaklanmıyor ki. Son deÄŸiÅŸikliÄŸi ÅŸahsıma baÄŸlayanlar var. Åžahsi fedakarlıklarla yürüyen bir sistemde ısrar ederek kendi kendileriyle çeliÅŸiyorlar. Biz bu sistemi sadece ve sadece milletimiz için istiyoruz. Türkiye hedeflerine daha kolay ulaÅŸabilsin diye istiyoruz."

"Yine millete gideriz"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, idam talebinin parlamentodan geçmesi durumunda onaylayacağını belirterek, "Fakat bir sıkıntı, anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi gerektiriyor. Ä°ÅŸte ayın 16’sı aynı zamanda bunun da bir cevabı olacak. Gerekirse, ÅŸimdiden bir ÅŸey daha söylüyorum, bunun için de bir referandum yolu açabiliriz. EÄŸer parlamentodan bu çıkmıyorsa anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi için bir referandum talebini ÅŸimdiden hatırlatıyorum. Ä°nÅŸallah onun için de ne yaparız, yine millete gideriz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo