Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI ORUÇ, MEMLEKETİ EREĞLİ’DE KONUŞTU

ERDOĞAN’IN BAŞDANIŞMANI ORUÇ, MEMLEKETİ EREĞLİ’DE KONUŞTU

Karadeniz Ereğli’ye gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, “Cumhurbaşkanımızın 5 Haziran günü buraya geldiği zaman Ereğlililerden çok heyecanlandığını fark etmişsinizdir. Konuşmasını hatırlarsanız, ‘uçsuz bucaksız Kdz. Ereğli’ dedi” dedi.


İlçeye gündüz saatlerde gelen Başdanışman Oruç, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve AK Parti Zonguldak Milletvekili 1. sıra Adayı Polat Türkmen ile birlikte Muhtarlar Derneği’ne ziyarette bulundu. Oruç, burada yaptığı konuşmada, Ereğli’de doğup büyüdüğünü ve Ereğli’nin kendisi için özel bir yer olduğunu dile getirerek,  “2015 yılından bu yana da Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlığını yapıyorum. Dış Basın konularında daha çok çalışıyorum. Ereğli,  gerçekten kendi potansiyeli açısından hem bölgesinde hem Türkiye’de çok değerli yerlere sahip olan bir ilçe. Cumhurbaşkanımızın 5 Haziran günü buraya geldiği zaman Ereğlililerden çok heyecanlandığını fark etmişsinizdir. Konuşmasını hatırlarsanız; ‘uçsuz bucaksız Kdz. Ereğli’ dedi. Orada bir görüntü karesi vardı, gecenin o saatinde o kadar güzel bir görüntüydü ki” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhtarları önemsediğini ve onlarla her hafta Külliye’de toplantı yaptığını hatırlatan Oruç, sözlerine şöyle devam etti:
“Kendisi o kadar toplumun içinden, bütün dertlerini bilen bir siyasetçi ki, mesela dertli kelimesini çok kullanır. Yani toplumun dertleriyle dertlenen insan, toplumun sıkıntılarıyla dertlenen insana önem verir. Çünkü dertlenmek bir anlamda çözüm de bulmaktır. Muhtarlar denince de kendisine muhtar bile olamaz manşetleri atılan bir süreçten önce Başbakanlığa ardından Cumhurbaşkanlığına gelmiş olan bir siyasetçi Cumhurbaşkanımız. Bir lider ve gerçek anlamda Türkiye tarihinde toplumun çok farklı kademeleriyle dokunma anlamında, iletişim kurma anlamında da çok farklı noktada olan bir lider.
Şimdi her hafta Cumhurbaşkanlığı külliyesinde muhtarlar toplantısı olur. Son toplantı 2 bin 500 muhtarla yapıldı ve her masada ya bir danışman, ya bir başdanışman, ya bir vekil mutlaka uyarıları, eleştirileri, sorunları kaydedebilecek bir kişi olur. Örneği ben en son Ankara Kızılcahamam muhtarlarıyla aynı masada oturuyorum. Ve formlar olur, bu formlara herkes; su sorunundan tarla sıkıntısına, kaymakamlıkta yaşadığı bir sorundan başka bir yere kadar bunları yazar. Bu bürokratik oligarşinin kırılması anlamında önemli. Birincisi toplumun farklı birimleriyle devletin en üst kademesi arasında doğrudan bir yol imkanı çiziyor.”

“DESTEK VERECEĞİNİZE EMİNİM”
Oruç, Türkiye’nin yakın coğrafyasında yaşanan sıkıntılara da değinerek, “Türkiye öyle bir dönemden geçiyor ki; işte yakın coğrafyasına bakıyorsunuz Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yi tehdit eden bir süreç var. Dünyanın farklı coğrafyalarında çok farklı çatışma ortamları olurken Türkiye’nin çok güçlü durması gerekiyor. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde; güçlü bir lider, güçlü bir hükümet, güçlü bir parlamento olmazsa Türkiye sendelemek değil çok ağır bir saldırıyla karşı karşıya kalacak. Benzerini 15 Temmuz’da gördük. Şuanda seçim kampanyası oldukça iyi bir şekilde gidiyor. Sizlerin de destek vereceğinize eminim” ifadelerini kullandı.

DESTEK İSTEDİLER
Toplantıda söz alan AK Parti Zonguldak Milletvekili 1. sıra adayı Polat Türkmen, Ak Parti hükümetinin geçmiş dönemde yaptığı hizmetlerin hatırlanmasını isteyerek, 24 Haziran seçimlerinde hem Cumhurbaşkanı Adayları Recep Tayyip Erdoğan’a hem de kendilerine destek istedi.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da Cumhurbaşkanlığı sistemi ile bürokratik, askeri ve elit vesayetin kalkacağını söyleyerek, “24 Haziran’da sizlere büyük görevler düşüyor. İlk defe Cumhurbaşkanı ve Meclis üyesi milletvekillerini birlikte seçeceğiz. Bu nedenle güçlü lidere ihtiyacımız var. O da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır”  diye konuştu. 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük5
hayran2
şaşkın1
kızgın1
üzgün0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Mehmet Ateşoğlu

12 Haziran 2018 - 10:45

KEŞKE BİR VEKİLİMİZ OLSAYDI ÇOK İYİ OLURDU 180 BİN OYDAN İKİ BİLE ÇIKARDI İL OLACAKTI KİM BOZDUYSA OLMADI AYLARCA KONUŞULDU 25 İLÇE İL OLACAK DİYE AMA GENEDE DEVAM EDELİM

Suat Berker

12 Haziran 2018 - 10:44

ereğliye 10 km uzakta,isale hattının geçtiği köyde abdest almaya su bulamıyoruz

Yorum Yazın

Canlı Radyo