Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BÜSTÜ YAPTIRILDI

BÜSTÜ YAPTIRILDI

Karadeniz Ereğli’de yetişen, ünü ise Dünya’ya yayılan ressam merhum Osman Zeki Oral’ın büstü yaptırıldı.


Oral, vefatının 6. yılında EreÄŸli Belediyesi tarafından düzenlenen çeÅŸitli etkinliklerle anıldı. EreÄŸli’nin yetiÅŸtirdiÄŸi bir baÅŸka sanatçı olan heykeltıraÅŸ Yaman Civan’a yaptırılan büstünün açılışı gerçekleÅŸtirildi.
Ä°nönü parkına yerleÅŸtirilen Osman Zeki Oral’ın büstünün açılışına Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Belediye BaÅŸkan Yardımcıları Esra Alpago ve Atilla Bulak, sanatçılar ve vatandaÅŸlar katıldı.
Açılışta bir konuÅŸma yapan Osman Zeki Oral’ın öğrencisi Güldane Akbulut, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’a gösterdiÄŸi hassasiyet için teÅŸekkür ederek; “iyi ki onun öğrencisi olmuÅŸum. EreÄŸli Belediyesine ve BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal’ın hassasiyetine teÅŸekkür ediyorum” dedi.

UYSAL: DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Uysal da, yaptığı konuÅŸmada taÅŸkömürünü bulan Uzunmehmet ile Osman Zeki Oral'ı gelecek kuÅŸaklara anlatabilmek için belediyenin tüm sorumluluklarını yerine getirdiÄŸini belirtti. Uysal, “göreve geldiÄŸimiz ilk günden itibaren tarihimize, kültürümüze ve deÄŸerlerimize sahip çıkacağımızı söyledik. Bugün buna muvaffak olmanın bir kez daha mutluluÄŸunu yaşıyorum. Ä°lçemizin bir deÄŸeri olan ressamımız Osman Zeki Oral'ın, yine deÄŸerli bir sanatçımız olan heykeltraÅŸ Yaman Civan'a yaptırdığımız büstünün açılışını gerçekleÅŸtiriyoruz. Bundan sonra Osman Zeki Oral’ı anma etkinliklerini her yıl geleneksel hale getireceÄŸiz” diye konuÅŸtu.
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise ünlü ressamın sadece ilçe için değil Türkiye için onur vesilesi olduğunu belirterek, "Dünyada da ünü yayılmış, eserleri ve resimleri ile hakikaten haklı bir yer etmiş kişidir" dedi.
Heykelin açılışının ardından Kaymakam MadenoÄŸlu ve BaÅŸkan Uysal tarafından heykeltraÅŸ Yaman Civan'a plaket takdim edildi. Osman Zeki Oral’ı anma etkinlikleri kapsamında ayrıca Erdemirli Kadınlar Yardım DerneÄŸi Güldane Akbulut Atölyesi tarafından 50 kadın ressamın yaptığı resimlerin Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Salonu’nda ki açılışı gerçekleÅŸtirildi.

                                                                                                                                                                       

 

BÜSTÜ YAPTIRILDI

Karadeniz Ereğli’de yetişen, ünü ise Dünya’ya yayılan ressam merhum Osman Zeki Oral’ın büstü yaptırıldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo