Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SÖZLER İĞNELEYİCİYDİ

SÖZLER İĞNELEYİCİYDİ

CHP Zonguldak Milletvekili Ãœnal DemirtaÅŸ, “Genel BaÅŸkanımız (Kemal KılıçdaroÄŸlu), birlik ve bütünlük içinde sorunları çözmek istiyor, siyasi hesap yapmak istemiyor” dedi.

 

Aynı zamanda 1 Kasım seçimlerinde yeniden CHP Zonguldak Milletvekili Adayı gösterilen DemirtaÅŸ, Zonguldak’ın EreÄŸli Ä°lçesi’nde, EreÄŸli FM’de Fikri Kapan’ın hazırlayıp sunduÄŸu “Fikri Kapan’la Burada KonuÅŸalım” programına konuk oldu.

Canlı yayınlanan program’da Kapan’ın sorularını yanıtlayan DemirtaÅŸ, Türkiye’nin OrtadoÄŸu’ya bakışı, ve dış politikasını eleÅŸtirdi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, 2009’da BaÅŸbakanlığı döneminde eÅŸi Emine ErdoÄŸan ile birlikte BeÅŸer Esad ile Bodrum’da tatil yaptığını hatırlatan DemirtaÅŸ, ÅŸunları kaydetti:

“Birbirlerine ’kardeÅŸim’ dediler. Suriye’liler ülkemize geldi, biz de oraya gittik. Ä°ki ülke arasındaki ticaret hacmi çok yükseldi. Peki, ne oldu ÅŸimdi? 4 buçuk yıl önce ülkede (Suriye’de) kargaÅŸa bir çıktı. BaÅŸbakanımız, (Ahmet DavutoÄŸlu) o zaman DışiÅŸleri Bakanımızdı; hemen yangından mal kaçırır gibi yanlış bir strateji çizdi. ’Biz 15 günde, Åžam’da Cuma namazı kılacağız’ dediler. Bir baÅŸka ülkenin egemenliÄŸi altında olduÄŸu bir yerde, siz nasıl giriyorsunuz? Mustafa Kemal Atatürk, ’yurtta sulh, cihanda sulh’ diyor. Siz o ülkeyi çiÄŸniyorsunuz ve Cuma namazı kılacağız diyorsunuz.

 

“YANGINA BENZÄ°N DÖKTÃœNÃœZ”

KomÅŸuda yangın varken, orada muhalifleri desteklediniz o yangına benzin döktünüz. Türk insanının doÄŸansında, insanları barıştırmak yatar. KomÅŸusunda yangın çıktığında oraya su döker. Yolda iki kiÅŸi kafa ederken gördüğünde onları ayırmaya çalışır. Türk insanını doÄŸasında bu var. Bunların bir adım ötesini göremedikleri için; ’biz muhalifleri destekleriz, gerekirse silah veririz ve Esat’ı deviririz’ diye hareket ettiler. Esat’ı devirsen ne olur devirmesen ne olur. Elbette ki orada zulme uÄŸrayan insanlara yardım etmemiz, insanlık borcumuzdur. Orada akrabalarımız var, onlara yardım etmeliyiz. Onların can güvenliÄŸini saÄŸlayacak baÅŸka tedbirler almalıyız. Ama AKP orada ’rejimi devireceÄŸiz’ derken, Suriye sınırı kevgire döndü. PKK uzantısı PYD çıktı, IŞİD çıktı, Hizbullah çıktı. Ä°steyen, istediÄŸi ÅŸekilde Suriye’den girdi ve çıktı. Suriye politikasıyla dış politika iflas etti.”

 

“NEDEN 4 YILLIK DEĞİL DE 2 AYLIK?!”

Demirtaş, 7 Haziran sonrası kurulamayan koalisyon hükümetinin kurulamayışına yönelik süreci de hatırlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye sorunlarını en iyi bilen Sayın Genel BaÅŸkanım, yalnızca AKP’ye deÄŸil MHP ve HDP ile de görüşmek istedi. Genel BaÅŸkanımız, birlik ve bütünlük içinde bu sorunları çözmek istiyor. Siyasi hesap yapmak istemiyor. Türkiye, 7 Haziran’dan sonra kan gölüne döndü. Her gün ÅŸehit düşüyor, her gün yeni bir olay patlak veriyor. Cumartesi günü (Ankara’daki) olan olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kara günüdür. Bu, bizim ne kadar hatalı bir yönetim tarafından yönetildiÄŸimizi ortaya koyuyor. Sayın DavutoÄŸlu’na ÅŸunu sormak lazım; Siz, niye 2 aylık seçim hükümeti istediniz? 4 yıllık olsaydı. Türkiye’nin, emeklinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, iÅŸadamının sorunları duruyor. Siz, Türkiye’yi neden yeniden seçim atmosferine soktunuz? Neden koalisyona yanaÅŸmadınız da masadan kaçtınız? Sayın CumhurbaÅŸkanı; 45 günlük anayasal süre dolmamış ve DavutoÄŸlu görevi iade etmemiÅŸken neden KılıçdaroÄŸlu’na görev vermediniz? Çünkü korkuyor. ’Ola ki bir hükümet kurulurda bakanlıkları ele geçirirler, yolsuzluklarımızı ve hatalı iÅŸlerimizi ortaya çıkartırlar’ diye korkuyor.”

 

’MHP’LÄ°LERDEN BÄ°R OY…

Programı yürüten Kapan’ın, koalisyon süresinde tavır takınan MHP’nin seçmene olan etkisi ve 1 Kasım’da MHP tabanını ne yapabileceÄŸine iliÅŸkin sorduÄŸu soruyu da yanıtlayan CHP Zonguldak Milletvekili DemitaÅŸ, bir baÅŸka partinin iç meselesi ile ilgili görüş bildirmesinin yanlış olacağını belirterek, “Sadece ÅŸunu söylüyorum; bütün vatandaÅŸlarımız, 7 Haziran’dan kime oy vermiÅŸlerse hiç önemli deÄŸil. VatandaÅŸlarımızın bir oyuna talibiz. MHP’lilerden de bir oy istiyorum” diye konuÅŸtu.

 

“KILIÇDAROÄžLU HALK ADAMIDIR”

DemirtaÅŸ, CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu’nun Zonguldak’a geliÅŸini de deÄŸerlendirerek, ÅŸunları kaydetti:

“Genel baÅŸkanımız, halkın içinde olan gerçek bir halk adamıdır. Hiçbir genel baÅŸkanın gelmediÄŸi Alaplı’ya ikinci kez geldi. Gülüç’e, hiç biri gelmemiÅŸ buraya da geldi. EreÄŸli’de 6’ncı geliÅŸi. Unutulmaya yüz tutmuÅŸ madenci kentimiz Kandilli’ye geldi, madencilerle buluÅŸtu. Zonguldak’ta iÅŸadamları ve esnafımızla buluÅŸtu. Zonguldak’ın sorunlarını ve çözüm yollarını en iyi bilen bizim genel baÅŸkanımızdır. Çünkü defalarca geldi, defalarca buranın sorunları ile ilgili bizden bilgiler aldı. Tersanelerdeki sorunu ve Türkiye TaÅŸ Kömürü Kurumu’ndaki (TTK) işçi açığı çok iyi biliyor. AKP’nin, 13 yılda EreÄŸli-Devrek yolunu bitiremediÄŸini söyledik. ’Ben bir yılda bitireceÄŸim. Söz veriyorum’ dedi. Bu sözü tutacağız. Bunlar büyük vaatler deÄŸil, yapılabilir ÅŸeyler. Biz ’Zonguldak’a 2’nci boÄŸaz köprüsünü getireceÄŸiz’ demiyoruz ki. Tersaneleri canlandırmak zor bir ÅŸey mi? Veya, iktidar, TTK’ya 5 bin işçi alamaz mı?”

 

PARTİ İÇİ KIRGINLIKLAR

Kapan’ın, CHP içindeki kırgınlıklara yönelik sorusunu da yanıtlayan DemirtaÅŸ, bu tür kırgınlıkların her partide oluÅŸabildiÄŸine dikkat çekerken, partilerinde ise bir araya gelerek bunu aÅŸmayı baÅŸardıklarını, kurulan ekiplerle ağırlıklı olarak köy ziyaretlerine gidildiÄŸini sözlerine ekledi.

Kapan, hasta olmasına raÄŸmen programa katılması dolayısıyla DemirtaÅŸ’a teÅŸekkür etti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo