Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ZABITA FİYAT DENETİMİ BAŞLATTI

ZABITA FÄ°YAT DENETÄ°MÄ° BAÅžLATTI

Karadeniz Ereğli’de, perakende ve toptan halka ürün satışı yapan tüm işyerlerinde fiyat denetimi başlatıldığı bildirildi.


Yapılan yazılı açıklamaya göre, EreÄŸli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın talimatıyla döviz kurlarında yaÅŸanan geliÅŸmeler üzerine ‘fırsatçılık’ yaparak fahiÅŸ fiyat artışı yapanlara göz açtırmamak için ilçe genelinde fiyat denetimi baÅŸlattı.
Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Uysal’ın talimatıyla 3 ayrı denetim ekibi oluÅŸturduklarını ve Cuma gününden itibaren denetimlere baÅŸladıklarını belirterek ÅŸunları kaydetti:
“Belediye BaÅŸkanımız Sayın Hüseyin Uysal’ın talimatıyla perakende ve toptan satış yapan tüm iÅŸyerlerinde Fiyat denetimi ve Fiyat Etiketinde Yerli Ãœretim Logosu denetimine baÅŸladık. Denetimlerde, ürünün üretim yeri, birim fiyatı, vergiler dahil satış fiyatı, ürünün ayırıcı özelliÄŸi, üretim yeri Türkiye olan ürünler için yerli Ãœretim logosunun kullanılıp kullanılmadığı, açıkta ve ambalajda satılan ürünlerdeki birim fiyatları ve satış fiyatlarını kontrol ediyoruz. Cuma gününden itibaren yaptığımız denetimlerde bir ulusal markette eksiklikler tespit ettik ve gerekli tutanağımızı tuttuk. Denetimlerimizi oluÅŸturduÄŸumuz 3 ayrı ekiple sürdüreceÄŸiz."
Dursun ayrıca, vatandaÅŸlardan gelen ÅŸikayetleri de dikkate aldıklarını belirterek; “vatandaÅŸlarımız 0552 067 0 153 WhatSapp ihbar hattı ile Alo 153 hattına ihbarda bulunabilirler. Gelen ÅŸikayetleri dikkate alarak deÄŸerlendiriyoruz” dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
üzgün1
kızgın1
hayran0
şaşkın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo