Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

El ele vererek öğrencilerine ev yaptırdılar

El ele vererek öğrencilerine ev yaptırdılar

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesi Ormanlı beldesinde bulunan Sinitli Ä°lkokulunun öğretmenleri, derme çatma bir binada yaÅŸayan öğrencileri için el ele verip yeni ev yaptırdı. 
Edinilen bilgiye göre Sinitli İlkokulu Müdürü Ömer Altunbaş ve okul öncesi öğretmeni İbrahim Aslankaya, öğrencileri Gülsüm ve Güven Özen kardeşlerin ailesini ziyaret ettiklerinde harabeye dönen bir evde yaşadıklarını gördü. Gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü yaşayan Altunbaş ve Aslankaya, okuldaki diğer öğretmenlerle durumu paylaştı. Öğretmenler ortak bir karar alarak Özen ailesini bu durumdan kurtarmaya karar verdi. El ele verip köylülerle birlikte harabeye dönen evi yıkıp yenisini yapmaya başlayan öğretmenler, yaklaşık 6 ay gibi bir sürede kaba inşaatı tamamladı.
Aileyi geçici olarak köyde kullanılmayan eski bir kahvehaneye yerleÅŸtiren Okul Müdürü AltunbaÅŸ, Özen ailesi için yapımına baÅŸladıkları evin yüzde 70 oranında tamamlandığını, geri kalan kısmının tamamlanması için ise desteÄŸe ihtiyaçları olduÄŸunu söyledi. AltunbaÅŸ, “Biz her sene baÅŸlarında öğretmen arkadaÅŸlarımız ile birlikte velilerimizin ailelerini ziyaret ediyoruz. Nasıl bir durumda olduklarını, ev ortamlarını görmek için ziyaretlerde bulunuyoruz.
Yine geçen yıl eÄŸitim öğretim yılında öğretmen arkadaÅŸlarımız ile birlikte ziyaret ettiÄŸimizde Mustafa Özel ailesi ile karşılaÅŸtık. 1. sınıfa yeni kayıt olmuÅŸtu öğrencimiz. Yalnız bulundukları ev çok eski yapım, ahÅŸap. Ä°ÅŸte çatısı başı olmayan, muÅŸambalarla etrafı kapatılmış, baya vahim durumdaydı. Bir çatı yapmayı düşündük kendilerine ancak araÅŸtırdığımızda o evin çatıyı çekmeyeceÄŸini anladık. Öğretmenlerimizden ‘bu evi yıkıp tekrar yeni bir ev yapalım, yeniden bu aileyi sıcak bir yuvaya kavuÅŸturalım’ fikri çıktı. Evi biz karar verdik yıktık. Öğretmenlerimiz köyümüzden ikamet eden bir abimizin evini buldular. Eskiden kahve olan bir evi geçici bir süreliÄŸine burada ikamet ettiriyoruz kendilerini. Çevre halkından, iÅŸ adamlarından, köy halkımızdan, muhtarımızdan da çevredeki öğretmenlerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde yapımına baÅŸladık evin. Kısa bir süre içerisinde de bayağı bir yol aldık, hızlandık. Kış gelmeden de ailemizi sıcak yuvasına kavuÅŸturmak istiyoruz. Mustafa Özer’in eÅŸinin yüzde 80 engeli var, o da çok kendileri bayağı muhtaç durumdalar. Ama öğretmenlerimiz kol kanat gerdi onlara, her türlü maddi manevi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Büyük destek yapıyorlar. Bu desteÄŸimizi gören iÅŸ adamları, esnaflarımız bizi yalnız bırakmadılar. Onlar da elinden geldiÄŸince bizlere yardım etti. Kendilerine buradan teÅŸekkür ediyorum, kendileri isimlerini açıklamak istemediler zaten. Böyle mutfağından yatak odasına her türlü ihtiyaçlarını karşıladılar ama tabii ufak tefek ihtiyaçlarımız devam etmekte. Yaptığımız iÅŸlerden dolayı ustalara bir miktar borçlarımız bulunmakta. Ailemizin her türlü giyim kuÅŸam ihtiyaçlarını karşıladık. Ama ÅŸuanda ikamet ettikleri yer kış ayına uygun bir yer deÄŸil. Biran önce geçirmek istiyoruz” dedi. 

Baba Özel: “Öğretmenlerimizden Allah razı olsun” 
Tarım emeklisi 56 yaşındaki Mustafa Özel, eski evde kışın soÄŸukta duramadıklarını belirterek, ellerinden tutan okul yönetimi ve öğretmenlere teÅŸekkür etti. Yüzde 80 engelli eÅŸi Aysel, çocukları Gülsüm (9), Güven (8) ve Gülay (5) ile geçici olarak kullanılmayan bir kahvehanede yaÅŸayan Özel, evin geri kalan eksiklerinin giderilmesi için hayırseverlerden yardım istedi. Özel, “YaÄŸmurdan durulmuyor. Her tarafa leÄŸen, tencere koyuyorduk. Arada tamir etsek bile yaÄŸmur gene etrafı kötü ediyordu. Kışın soÄŸuktan duramıyorduk. Tahtalar çürüyordu, yapabilecek bir durumumuz yoktu. Sayın öğretmenlerimizden, müdürlerimizden Allah razı olsun. Onların sayesinde yapılmaya baÅŸlandı. Çocuklarımın iki tanesi okula gidiyor. Ev inÅŸaatının yüzde 70’i bitti, yüzde 30 kaldı, onun için yardım bekliyoruz. Yardımcı olmak isteyenden de, olanlardan da Allah razı olsun” diye konuÅŸtu. 
Ä°lkokul öğrencisi 8 yaşındaki Güven ise, eski evin her tarafından yaÄŸmur sularının aktığını belirterek, yeni eve kavuÅŸacak olmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadığını anlattı. Güven, “Eskiydi evimiz, her taraftan yaÄŸmur damlıyordu. Bir tane yedek odamız vardı, orada yaşıyorduk. Ablam okula baÅŸlayınca ev yapılmaya baÅŸlandı. Yeni ev yapılmasından çok mutlu oldum. Öğretmenlerimi çok seviyorum, onlara teÅŸekkür ediyorum” dedi. 

“Evin A’dan Z’ye her ÅŸeyiyle öğretmenlerimiz ilgilendi” 
Saltuklu Köyü Muhtarlığı Azası Kasım Arslan da 5 kiÅŸilik Özel ailesini sıcak yuvaya kavuÅŸturmak için çalışan Sinitli Ä°lkokulu idareci ve öğretmenlerine teÅŸekkür etti. Arslan açıklamasında, “Öğretmenlerimiz, Aile BirliÄŸi buraya gelmiÅŸler. Bizde gittik buradan Mustafa’yla beraber. Hocamızla görüştük hocamız dedi ki ‘yıkılmasına karar verelim, yani burası çok eski bir evdi. Hatta Mustafa’nın eÅŸi eski evden düştüğünde söylemiÅŸti. Oturulamayacak durumdaydı. Şükür Allah’a bu günlere geldik. BaÅŸta Ömer hocamızın çok emeÄŸi geçti. A’dan Z’ye her ÅŸeyiyle ilgilendi burada. Tabi ki biz elimizden geldiÄŸi kadar hem maddi hem manevi desteÄŸimizi yaptık. Åžimdi boyamız kaldı, kapılar, pencereler takılacak. Hocamız öyle söyledi. Tabi çatı yapılacak Allah’ın izniyle inÅŸallah. Ä°ÅŸverenlerimizin yardımlarını da bekliyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

“Çocuklar soÄŸuktan hep hasta oluyor” 
Saltuklu Köyü Muhtarı Bayram GündoÄŸan, Özel ailesini ÅŸu an yaÅŸadıkları evden kurtarıp kış gelmeden sıcak yuvalarına kavuÅŸturmak için yardıma ihtiyaçları olduÄŸunu söyledi. GündoÄŸan, “Müdürüm çok yardımcı oldu, onun sayesinde buralara kadar geldik. Yani biraz burada sıkıştık. Hayırseverlerden yardım bekliyorum ben. Boyası var, tuvalet, banyo takılacak, çatısı var. Yardıma ihtiyacımız var yani. Müdürümüz çok yardımcı oldu, bizde destek verdik. Buralara kadar geldik. Önümüz kış, oradan kurtarmak istiyorum, çocuklar orada hasta oluyor. Hayırseverlerden yardım bekliyorum. Orada da zorlanıyorlar, hasta oluyorlar. Geçenlerde hepsi hastaneye düştü rahatsız oldular” dedi. 
Sinitli İlkokulu öğretmenlerinin köylülerle el ele vererek yaptıkları bu örnek davranış ilçede her kesimin takdirini kazanıyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo