Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YÜRÜMEK STRESTEN KORUYOR!..

YÃœRÃœMEK STRESTEN KORUYOR!..

Selçuk Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Ãœyesi Doç. Dr. Yavuz Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, insanların hem bireysel hem de toplumsal pek çok önemli sorunla karşılaÅŸtığını söyledi.

Sorunlarla baÅŸ edebilmenin, saÄŸlam bir ruh saÄŸlığı gerektirdiÄŸini vurgulayan Selvi, ruhsal bozuklukların toplumun büyük bölümünde görülebileceÄŸini dile getirdi.

Olumsuzluklar sonrası vücudun salgıladığı stres hormonlarının, yalnızca bedeni değil, beyni ve psikolojiyi de etkilediğini anlatan Selvi, "Hayatımızdan stresi çıkarmak ve stressiz bir yaşam mümkün değildir ama stresle doğru şekilde mücadele ederek yaşamak mümkündür" dedi.

Yürümenin fiziksel ve psikolojik rahatlama saÄŸladığına iÅŸaret eden Selvi, "Her gün mutlaka güneÅŸe çıkın, ofislerde veya bilgisayar karşısında çalışıyorsanız öğle aralarını parkta, bahçede oturarak geçirin. Her gün mutlaka aynı saatte yatmaya ve uyanmaya çalışın. Mümkünse erken yatıp erken kalkın. Çünkü bu, doÄŸal biyolojik ritme uygun davranmamızı saÄŸlar ve depresyona karşı koruyucudur" dedi.

Selvi, yoruluncaya veya tükenene kadar çalışılmaması, akÅŸam saatlerinde bireysel uÄŸraÅŸlar veya sosyal medya yerine aileye daha fazla zaman ayrılması gerektiÄŸini söyledi.

DoÄŸal beslenmenin önemini vurgulayan Selvi, beslenmede sebze ve meyveye ağırlık verilmesi tavsiyesinde bulundu.

AA

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo