Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YİNE YAĞMUR… YİNE SEL VE EZİYET…

YİNE YAĞMUR… YİNE SEL VE EZİYET…

Zonguldak ili Ereğli ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Delihakkı ve Süleymanbeyler köylerinde taşan dere baskına neden oldu. Birçok işyeri sular altında kalırken, 6 kişi ise mahsur kaldı. Çaylıoğlu köyünde de birçok ev ve bir cami sular altında kaldı.


Edinilen bilgiye göre, akşam başlayan gece saatlerinde de şiddetini arttıran sağanak yağmur, özellikle köylerde etkili oldu. Delihakkı köyünde bir evin giriş karını su basarken, ev halkı, civciv ve diğer hayvanları son anda kurtardı.
Süleymanbeyler köyünde piknik alanı olarak hizmet veren işyeri sular altında kaldı. Buradaki at, tavuk, köpek ve diğer hayvanlar Ereğli Belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri ve işyeri çalışanları tarafından kurtarıldı.
Köyün Göleviç mahallesinde ise taşan dereden dolayı yolun karşısında bulunan keçi ve büyük baş hayvan çiftliğinde bulunan 6 kişi mahsur kaldı. Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ereğli belediyesi İtfaiye müdürlüğü ekipleri ZODYAK bot ile olay yerine geldi.
Gazetecilere açıklamada bulunan Ereğli Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol, sağanak yağmur dolayısıyla toplam 6 kişinin mahsur kaldığını belirterek şöyle dedi:
“Bize düşen ihbarda karşıda keçi çiftliÄŸi ve büyükbaÅŸ hayvan çiftliÄŸi olduÄŸu söylendi. Keçi çiftliÄŸinde 4 kiÅŸi, diÄŸer çiftlikte ise 2 kiÅŸi olduÄŸu ifade edildi. BüyükbaÅŸ hayvan çiftliÄŸinin olduÄŸu seviye sudan biraz daha yüksekte. Ancak diÄŸer binada su bir ya da bir buçuk metre kadar yükselmiÅŸ. Durum itibari ile hava karanlık ve akıntı var. Bizim karşıya ulaÅŸma imkânımız yok. Ama ArkadaÅŸlar ÅŸu an için güvendeler. Sular çekildiÄŸinde karşıdan tahliyelerini saÄŸlayacağız.”
Diğer yandan ilçeye bağlı Çaylıoğlu köyünde de su baskını yaşandı. Taşan dere birçok yeri su altında bıraktı. Bir cami de sel suları altında kaldı. Yaşana olaylarda herhangi bir can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Ekipler bölgede olası bir duruma karşı hazır olarak bekletiliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın3
kızgın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo