Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YENİ NESİL CORALLA

YENÄ° NESÄ°L CORALLA

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Tanıtımı Dünya ile aynı anda Karadeniz EreÄŸli’de de yapılan Japon otomobil devi Toyota markasının yeni nesil modeli Coralla’nın Türkiye’deki ilk kullanıcılarına teslim edildiÄŸi bildirildi.
Toyota Plaza Göktepe Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Atalay Göktepe, yazılı açıklamasında, 1966’da üretimine baÅŸlanan ve dünyada 46 milyondan fazla tercih edilen Coralla’nın, ilk neslinden bu yana kendine özel bir hayran kitlesi oluÅŸtuÄŸunu söyledi. Yeni Corolla’nın, otomotiv dünyasının her zaman merak ve heyecan uyandıran otomobili olmayı baÅŸardığını anlatan Göktepe, ÅŸunları kaydetti:

Ä°LK COROLLA’LAR SAHÄ°PLERÄ°NÄ° BULDU
“Yeni Corolla’yı ilk sahiplerine ulaÅŸtırmak için ülke genelindeki Toyota Plazalarda olduÄŸu gibi Kdz.EreÄŸli Toyota Plaza Göktepe’de de tören düzenlendi. Hibrit versiyonu, üstün sürüş dinamikleri, lüks ve fonksiyonel kabini, sıra dışı tasarımı, güvenlik özellikleri, üstün teknolojisi ile sedan otomobillerin standartlarını yeniden belirleyen Yeni Corolla, Karadeniz EreÄŸli’deki ilk sahiplerine teslim edildi.
Hibrit versiyonu ile birlikte Türkiye’de üretilen Yeni Corolla’nın teslimat töreninde otomobillerinin anahtarlarını alan Hacı Ä°smail Konak ve Aysel KundakçıoÄŸlu, büyük mutluluk yaÅŸarken, Corolla’nın yeni donanım, konfor, teknoloji ve tasarımı karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Teslim sırasında ise müşterilerimiz kadar bizler de aynı heyecan ve mutluluÄŸu yaÅŸadık. Toyota’nın misyonu her zaman en iyi otomobilleri üretmek ve markamızı Türkiye’nin en sevilen markası yapmaktır. Türkiye’de üretilecek Corolla’nın yükselen bu hedefte kilit rol oynayacağına inanıyorum.”

COROLLA=PRESTÄ°J
Araçlarını teslim alan Konak ve KundakçıoÄŸlu da, Toyota kalitesini yaÅŸayacak olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Yeni Corolla’nın insanı hayran bırakan yeni stili çok etkileyici. Bu yeni tasarıma Corolla’nın tüm dünyada bilinen üstün avantaj ve özellikleri de eklenince ortaya böylesine mükemmel bir otomobil çıkmış. Tüm bu özelliklere sahip mükemmel bir otomobil olan Toyota Corolla’ya sahip olmak çok prestijli olacak” dediler.

YENİ COROLLA'NIN TÜM ÖZELLİKLERİ
Yeni Corolla’daki en büyük yeniliklerden biri de elektrikli açılabilir Sunroof oldu. Corolla tutkunlarının ısrarla dile getirdikleri ve özlemle bekledikleri Sunroof 12’nci nesil Corolla’ya farklı bir hava katıyor.
Yeni güvenlik sistemi ile kaza riski minimuma indi
Yeni Corolla’nın hibritversiyonunda Toyota’nın en geliÅŸmiÅŸ güvenlik donanımları benzersiz Toyota Safety Sense özellikleri ile standart olarak tüm donanım seviyelerinde sunuluyor. Kaza yapma ihtimalini en aza indiren bu yüksek teknolojiye sahip sistem, araç içindekileri olduÄŸu kadar yayalar ve bisikletliler için de güvenveriyor. Ön Çarpışma Önleyici Sistem, hava ne kadar karanlık olursa olsun, yepyeni Gece Algılama özelliÄŸiyle, araç önündeki yayaları algılarken, gerektiÄŸinde otomatik olarak fren yapıyor. Ayrıca Bisikletli Algılama teknolojisiile gündüzleri de bisikletliler algılanarak sürücüyü dikkatli olması için uyarıyor.
Yeni Corolla’daki, yeni aktif güvenlik paketi ÅŸimdi daha yüksek çözünürlüğe sahip kamera ve milimetrik dalga radarına sahip sistemden oluÅŸuyor. Tehlikeyi tespit etme konusunda geliÅŸtirilen ve fonksiyonelliÄŸi artırılan Toyota Safety Sense sisteminde, tüm hızlarda Adaptif Hız Sabitleyici sistem (ACC), otomatik yönlendirme desteÄŸini içeren Akıllı Åžerit Takip Sistemi (LTA) ve Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) teknolojileri de bulunuyor. Bununla birlikte Yeni Corolla’nın donanıma baÄŸlı olarak Geri Manevra Trafik Uyarı özelliÄŸine sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSM) ve Akıllı Radar Tanıma Sistemi (ICS) gibi sistemler de yer alıyor.
Kabinde Kablosuz Åžarj
Yeni Corolla’nın, modern kabini görselliÄŸi ve dokunsal kaliteyi sunuyor. Yeni dokulara, yeni renklere ve yeni döşemelere sahip kabin, geniÅŸlik ve ergonomi açısından daha da ileri seviyeye taşındı. Bunun yanında Yeni Corolla Hybrid’de büyük kolaylık saÄŸlayan kablosuz ÅŸarj ünitesi, çiftbölgeliotomatikklimaveotomatikolarakkatlanılabiliryanaynalar da standart olarak yer alıyor.
Ergonomik olarak mükemmel olan kabin, yeni direksiyon tasarımı, ısıtma özelliÄŸine sahip ve üzerinde kullanım kolaylığı saÄŸlayan birçok fonksiyon barındırıyor. Teknolojik olarak geliÅŸmiÅŸ, premium kaliteye sahip kabinde, ortaya konumlandırılan ve kullanımı son derece kolay olan 8 inç’lik dokunmatik ekran, 7 inç’lik çok fonksiyonlu gösterge ve ön cama bilgi yansıtan 10 inç’lik head up display (ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı) ile birleÅŸtiriliyor.
Sedan dünyasının en prestijlisi
12’nci nesil Corolla’da çarpıcı tampon ve ön alt ızgara tasarımı, yeni “Corolla ailesinin” kendine has tasarım temasını oluÅŸturuyor. Üç boyutlu tasarıma sahip üst ön ızgara ise, keskin far dizaynıyla birbirini tamamlayacak ÅŸekilde oluÅŸturuldu. Arka tasarımda da, ön taraftaki dinamik tarz devam ediyor. Sedana özgü stop grubu ve farlarla buluÅŸturulan krom detaylar, modelin güçlü duruÅŸunun altını çiziyor. Ayrıca Corolla’nın ön ve arka LED farları yeni modelin anında tanınmasını saÄŸlıyor.
Yeni Corolla’da uzunluk 10 mm, geniÅŸliÄŸi 5 mm artırıldı ve yüksekliÄŸi 30 mm azaltıldı. Corolla’da aynı zamanda 2,700 mm’lik geniÅŸletilmiÅŸ aks aralığı kullanıldı. Yeni ölçülerle birlikte 1 cm’lik daha düşük bir ağırlık merkezi elde edildi.
Lansmana Özel Fiyatlar
Yeni Corolla’nın, hibrit versiyonu 137.500 TL’den, benzinli versiyonları ise 95.700 TL’den (Hurda teÅŸvikli)baÅŸlayan özel fiyatlar ile Toyota Plaza Göktepe’de yeni sahiplerini bekliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo