Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILINIYOR

YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILINIYOR

Dalgalar sahili ‘adeta’ yıktı geçti. İş yerlerini su batı, balıkçı tekneleri ters-düz odu. Hasar büyük…


Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtınanın yarattığı tahribat, sabah saatlerinde gün yüzüne çıktı.

Atatürk Bulvarı sahil mevkisindeki elişi ürünlerin satışının yapıldığı mekanda yaralar sarılmaya başlandı. Çekek yeri sahipleri ise oluşan hasar sonrası temizlik çalışmalarına başladı. Hasar gören onlarca tekne, vinç yardımı ile sahil yürüme yoluna alındı.
Karadeniz Ereğli Amatör Olta ve Çapari Balıkçıları Derneği Başkanı Abdurrahman Tünel, yaşanan olayda zarar gören üyelerine ve tekne sahiplerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Fırtına nedeniyle Batı Karadeniz’in birçok yerinde benzer durumun yaşandığını anlatan Tünel, şöyle dedi:
“Allah bu duruma maruz kalanlara yardım etsin. Çok büyük bir tufan atlattık. 50 yaşımdaşım, 25 yıldır bu işle uğraşıyorum, böyle bir şey görmedim. 15-20 yıl önce yaşadığımız benzer durumda Askeri bölgedeki mendireğin bir kısmı parçalanmıştı. O günlerde 7-8 arkadaşımızın teknesi batmıştı. Fakat dün akşam yaşadığımız olay sonrası ilk gözlemlerime göre 15-20 adet tekne çekek yeri tamamen gitmiş vaziyette. 20-25 arkadaşımızın da ufak tefek hasarları var. Batan teknelerimiz var. Allah bütün arkadaşlara yardım etsin. Zonguldak Valimizden, Ereğli Kaymakamımızdan Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz. Dernek olarak da girişimlerde bulunacağız. Durum çok zor, arkadaşlarımızın kayıklarını çekecekleri yerleri kalmadı. Bir an önce yardım bekliyoruz.”
Çekek yeri ve tekne sahiplerinden Soykan Öztürk ise gündüz saatlerinde çalıştığı için hava şartlarından haberdar olamadığını belirterek, “dün akşam saatlerinde ne var, ne yok diye geldiğimde burada bir kalabalık vardı. Buradaki arkadaşların teknemi kurtarma çalıştıklarını gördüm. Ancak kurtarma şansları yoktu ki bıraktılar. Teknemin denizde kaybolmasına üzüldüm, çünkü manevi değeri vardı” dedi.

YARALAR SARILMAYA ÇALIŞILINIYOR

Dalgalar sahili ‘adeta’ yıktı geçti. İş yerlerini su batı, balıkçı tekneleri ters-düz odu. Hasar büyük…

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
şaşkın1
üzgün1
hayran0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo