Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

YALNIZLIK HASTALIK SEBEBİ !.

YALNIZLIK HASTALIK SEBEBÄ° !.

Yalnızlık, sadece yaşlılıkta değil, gençlikte de sağlığı olumsuz etkiliyor. Amerikalı araştırmacılar yalnızlığın; gençlikte hareketsizlik, yaşlılıkta ise diyabet kadar kötü olduğunu söylüyor.

Yalnızlık; kalp hastalığı, felç ve hatta kanser riskini artırıyor. Aile baÄŸlarının zayıf olması ya da arkadaÅŸsızlık, yaÅŸlılıkta olduÄŸu kadar gençlikte de saÄŸlığı olumsuz etkiliyor.
Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin Kuzey Carolina Ãœniversitesinde yapılan araÅŸtırmaya göre yalnızlık, gençlikte hareketsizlik; yaÅŸlılıkta ise diyabet kadar olumsuz sonuçlar doÄŸuruyor. 

SEVGÄ°YÄ° HÄ°SSEDENLER DAHA AZ HASTALANIYOR 

Araştırmacılar, hayatın farklı evrelerinde, ilişkilerin sağlığa etkisini inceledi. Buna göre, geniş bir sosyal ağa sahip olmamak, ergenlikte iltihaplanma ve obezite riskini artırıyor. Yaşlılıkta ise yüksek tansiyona davetiye çıkarıyor.

Sevdiklerinin desteğini hissedenlerse daha az hastalanıyor ve daha uzun yaşıyor.

AraÅŸtırmaya göre, erken ve ileri yaÅŸta geniÅŸ bir sosyal aÄŸa sahip olmak önemli. Orta yaÅŸta ise durum deÄŸiÅŸiyor. Bu dönemde nicelik deÄŸil nitelik ön planda. 

Genç ve yetiÅŸkinleri sosyal iliÅŸki geliÅŸtirmeye teÅŸvik etmenin, saÄŸlıklı beslenme ve egezersiz kadar gerekli olduÄŸu vurgulanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo