Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ÇÖPLÜK ALAN MEYVE BAHÇESİNE ÇEVRİLİYOR

ÇÖPLÜK ALAN MEYVE BAHÇESİNE ÇEVRİLİYOR

Alaplı Ziraat Odası Başkanlığı ve Çevre Koruma Derneği, ıslah ettikleri 20 dönümlük çöp alanını, meyve bahçesine dönüştürecek.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yıl önce 20 yıllığına kiraladıkları 20 dönümlük çöp alanını 1 aylık bir çalışmalıyla temizlediklerini söyledi.

Türkoğlu, 20 dönümlük alanın çilek ve çeşitli meyve fidanları dikeceklerini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi:

"Bu alan daha önce çöplük alanıydı. Biz bu alanı kiralayarak çöplüğünü temizledik ve toprak doldurarak etrafını çitle çevirdik. ÇevirdiÄŸimiz alanın etrafına da Çevre Koruma DerneÄŸimiz ile birlikte 250 adet çeÅŸitli meyve fidanları dikiyoruz. Bu alanı fındığa alternatif ürünler yetiÅŸtirmek istiyoruz. 20 dönümlük arazinin 15 dönümünde Ã§ilek yetiÅŸtirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgi çalışmalara baÅŸladık. Fındıktan sonra alternatif olarak en güzel ürün çilek olarak düşünüyoruz. ÇileÄŸin satışı çok kolay ve fındıktan daha çok para kazandırıyor. Çilekten baÅŸka sebze ve meyveler yetiÅŸtirmek istiyoruz. Uygulama alanları oluÅŸturarak çiftçilerimiz burada eÄŸitim vereceÄŸiz. Meyve aşılama burada çiftçilerimize öğreteceÄŸiz. Fındıktan sonra Ä°lçemizde alternatif ürünler oluÅŸturmak istiyoruz. Bu alan gerçekten çöplüktü, biz çöplüğü cennete çevirerek çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Biz bu alana daha önceki yıllarda organik fındık fabrikası kurmak istiyorduk ancak ruhsat alamadığımız için biz de böyle deÄŸerlendirmeye karar verdik. Önümüzdeki aylarda çilek dikimine baÅŸlayacağız."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo