Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

VATANDAŞIN TEPKİSİ, TOPLANTIYI İPTAL ETTİRDİ

VATANDAÅžIN TEPKÄ°SÄ°, TOPLANTIYI Ä°PTAL ETTÄ°RDÄ°

Vatandaşların tepkisi MARZİNC’in ÇED raporu toplantısını iptal ettirdi


Karabük’te, kısa adı MARZÄ°NC olan Marmara Geri Kazanım Tesisi, kapasite artırım çalışmaları öncesi Çevresel Etki DeÄŸerlendirme (ÇED) raporu almak için yapacağı toplantı vatandaÅŸların yoÄŸun tepkisi nedeniyle iptal edildi. 
Edinilen bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesinde kurulan MARZÄ°NC kapasite artırımı çalışmaları öncesi ÇED raporu almak için resmi baÅŸvurularını yaparak halkı bilgilendirmek için toplantı yapmaya karar verdi. KuruluÅŸ aÅŸamasında ve daha sonrasında doÄŸayı kirlettiÄŸi için tepkilere maruz kalan MARZÄ°NC gerçekleÅŸtirmek istediÄŸi toplantı öncesi önünde geniÅŸ güvenlik önlemleri alındı. 
Önce salona girmek istemediler 
Okul bahçesinde toplanan kalabalık MARZÄ°NC’in kapasite artırma için ÇED raporu almak için baÅŸvuruyu yaptıktan sonraki toplantısını protesto etmek istedi. Salona girmeyerek tepkilerini gösteren kalabalık “Karabük sahipsiz deÄŸildir”, “Zehir solumak istemiyoruz” gibi sloganlar attı. Toplantının gerçekleÅŸmemesi için salona girmeme kararı alan kabalık daha sonra salonda iki kiÅŸi dahi olsa toplantının yapılacağını öğrenince içerideki yerini aldı. 
Polis kontrolünde salona alınan kalabalık içeride de tepki göstermeye devam etti. MARZÄ°NC çalışanlarının üzerine yürümeye çalışan vatandaÅŸları polisler engelledi. Tepkilerin devam etmesi üzerine gerçekleÅŸtirilmesi planlanan toplantı iptal edildi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo