Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

İlk ders zili, böyle çalındı

İlk ders zili, böyle çalındı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören gerçekleştirildi.


Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kepez İlkokulu’nda programda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, toplum geleceğinin eğitime ve öğretmenlere bağlı olduğunu söyledi. Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın yolunun Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi çalışmaktan gececiğini ifade eden Madenoğlu, şöyle dedi:
“İkili eğitimden tekli eğitime geçeceğiz”
“Biz muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak hatta onu geçmek zorundayız. Bugün çağdaş uluslararasında Türk milleti yerini almıştır. Gelişmiş bir ülke olma yolunda hızla ilerliyoruz.
Eğitime olan yatırımlar, gerçekten her türlü takdirin üzerindedir. Bugün biz ilçemize baktığımızda altyapı olarak, fiziki kapasite olarak birkaç okulumuzun dışında tekli eğitime geçmiş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Önümüzdeki kısa zaman içerisinde de fiziki kapasitemizi arttırarak tamamen ikili eğitimden tekli eğitime geçeceğiz. Ayrıca eğitim ve öğretimde ulaştığımız kaliteyi memnuniyet verici olarak bulmakla beraber yeterli olarak gördüğümüzü de söyleyemeyiz. O itibarla bütün öğretmen arkadaşlarımdan toplumumuzun kendilerinden beklediği o tarihi fonksiyonu yerine getirmelerini istemek gibi bir hakkımız olduğunu düşünüyorum.”
Uysal: Belediye olarak yanlarındayız
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler, veliler ve öğrenciler için hayırlar getirmesini temenni ederek, “çocuklarımızı yarınlara hazırlamak için büyük gayret içindesiniz. Her şeyden vazgeçebiliriz ancak eğitim ihmal etmemiz lazım. Bu yüzden belediye olarak eğitim kurumlarımızın yanındayız” diye konuştu.
34 bin öğrenci ile…
Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ise ilçedeki 138 okulda 2 bin 300 öğretmen ve 34 bin öğrenci ile yeni eğitim öğretim yılına başlanıldığını hatırlatarak şu sözlerle konuştu: “Yüreği ilk kez okulla buluşma heyecanıyla çarpan minik yavrularımıza, öğretmenlerine, arkadaşlarına ve okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan sevgili çocuklarımız ve bu kutsal mesleği seçen değerli öğretmenlerimize 2017-2018 eğitim öğretim yılının başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum.”
Programda, konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Kafkas Halkoyunları performansı sergilendi. Daha sonra ise protokol üyeleri birlikte ilk ders zilini çaldı ve 4-A sınıfında öğrencilere kitap dağıtımı gerçekleştirdi.
Programa Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, AK Parti reğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Serkan Keleş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo