Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM !

EĞİTİMDE YENİ DÖNEM !

İl genelinde eğitimde yeni dönem hazırlığı tamamlandı.


Zonguldak Ä°l Milli EÄŸi̇ti̇m Müdürü Züleyha AldoÄŸan, “12 Eylül 2022 tarihinde baÅŸlayacak olan 2022-2023 eÄŸirim öğretim yolunda, ilimiz genelinde yaklaşık 7 bin 800 öğretmenimiz ve 105 bin öğrencimizle buluÅŸacağız” dedi.


Müdürü Aldoğan, yaptığı değerlendirmede, yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarını eksiksiz tamamlamak için çalışmaları yaz tatilinin ilk haftasında başlattıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
“2022-2023 eÄŸitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında ilimiz bünyesinde toplam 205 okul ve kurumun büyük onarım ve bakımlarının yapıldı, doÄŸalgaz baÄŸlantısı gelen toplam 46 okulumuzun doÄŸalgaz dönüşüm iÅŸi tamamlandı, ilimizin yatırım programı kapsamında ilimize toplam 26 yeni okul ve kurum kazandırıldı, Bakanlığımızca baÅŸlatılan kullanılmayan köy okullarının eÄŸitime kazandırılması kapsamında ÅŸu ana kadar Zonguldak'ta  ‘Köy YaÅŸam Merkezi’ açıldı, diÄŸer köylerdeki çalışmalar da sürdürülmektedir.’’
“YENÄ°, GÃœVENLÄ° VE MODERN…”

Müdür Aldoğan, il merkezinde bulunan 4 okula yönelik Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen deprem tahkik raporları sonucu Yayla Ortaokulu, Üzülmez İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu için yıkım kararı; Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi için güçlendirme kararı verildiğine dikkati çektiği açıklamasını, şöyle sürdürdü:
“Yine, daha önce yapılan deprem tahkiki sonucunda Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için de güçlendirme kararı verilmiÅŸtir. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin güvenliÄŸinin birinci öncelikleri olduÄŸunu belirtip, maÄŸduriyet oluÅŸturmayacak biçimde gerekli planlamalar yapıldı. Bu kapsamda; Yayla Ortaokulu anasınıfı 5. 6. ve 7. sınıflarının Fener Ä°lkokuluna, 8. sınıflarının tam gün eÄŸitime geçirilerek Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesine, Ãœzülmez Ä°lkokulunun Dilaver Ä°lkokuluna, Cumhuriyet Ortaokulunun RüzgarlımeÅŸe Ä°lkokuluna, Zonguldak Anadolu Ä°mam Hatip Lisesinin Fener Anadolu Lisesine ve Yayla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Karaelmas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine taşınarak eÄŸitim öğretime devam edecek. Taşınan okullarımızın yerine yapılacak yeni okullar ile deprem güçlendirme yapılacak okullar için çalışmalara baÅŸlandı. Okul projeleri hazır ve yeni yapılacak okulların 2022 yatırım programına dahil edilmesi için teklifte bulunuldu. En kısa sürede ihtiyaçları giderilmiÅŸ, depreme karşı güvenli, teknolojiye uyumlu, çevre dostu, modern mimaride yapılacak okullarda öğrencilerimizi karşılamak için Ä°l Millî EÄŸitim Müdürlüğü olarak tüm imkanlar seferber edildi.

2022-2023  eÄŸitim öğretim yılında Zonguldak’ımızın eÄŸitim alanında hiçbir sorunu kalmayacak. 12 Eylül 2022 tarihinde baÅŸlayacak olan 2022-2023 eÄŸirim öğretim yolunda, ilimiz genelinde yaklaşık 7 bin 800 öğretmenimiz ve 105 bin öğrencimizle buluÅŸacağız.
Bu vesileyle Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Zonguldak eÄŸitim ailesi olarak, şükranlarımızı arz ediyoruz.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo