Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TUZ YİYEREK DE TEDAVİ OLABİLİRİZ

TUZ YÄ°YEREK DE TEDAVÄ° OLABÄ°LÄ°RÄ°Z

Akdeniz Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. CoÅŸkun Usta, tıpta tuzların tedavi amaçlı kullanıldığını belirterek, iÅŸlemden geçmemiÅŸ deniz ve kaya tuzunun depresyona, kalp ve damar saÄŸlığına iyi geldiÄŸini bildirdi.

Usta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hücrelerin sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve klor gibi önemli elementleri kullanarak, fonksiyonlarını yerine getirdiÄŸini söyledi. 

Bu elementlerin vücuda tuzlar sayesinde alındığını anlatan Usta, piyasada bulunan rafine tuzların, yalnızca sodyum klorür içerdiÄŸini, oysa doÄŸada sodyum klorürün tek başına bulunmadığını ifade etti.

Prof. Dr. Usta, denizler ve kayalarda bulunan tuz türlerinin iÅŸlemlerden geçirilerek sodyum klorür elde edildiÄŸini belirterek, "Kaygan olsun diye de alüminyum ekleyerek insanoÄŸlu için zararlı hale getirilir. Anlayacağınız yanlış tuz yiyerek hasta, doÄŸru tuz yiyerek de tedavi oluruz. Bu nedenle bütün yararlı tuzları içeren ve iÅŸlemden geçmemiÅŸ deniz veya kaya tuzu tüketmeliyiz" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo