Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

MUAYENEDE ’KİLOMETRE’YE DİKKAT

MUAYENEDE ’KÄ°LOMETRE’YE DÄ°KKAT

Tüketici Hakları DerneÄŸi BaÅŸkanı Turhan Çakar, araçların belli periyotlarda girmesi zorunlu tutulan muayenesinin ardından imzalanan kilometrenin yazılı olduÄŸu belgede, kilometre bazen yanlış yazılabildiÄŸini belirterek, "Araç sahiplerinin bu belgeyi çok iyi okuması lazım" dedi.

Çakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de egzoz emisyon ölçümü konusunda birçok firmanın yetki alabildiÄŸini ifade ederek, bu yetkiye sahip en büyük kuruluÅŸun aynı zamanda araç muayenesi için tek yetkili firma olan TÃœVTÃœRK olduÄŸunu söyledi.

Kilometrenin yazılı olduğu belgeyi imzalarken dikkat

Çakar, araçların belli periyotlarda girmesi zorunlu tutulan ve TÃœVTÃœRK tarafından yapılan muayenelerinde, kilometrelerinin yazılı olduÄŸu belgenin araç sahiplerine imzalatıldığını anımsattı. 

Bu belgede, kilometrenin bazen yanlış yazıldığına dikkati çeken Ã‡akar, "Araç sahiplerinin bu belgeyi çok iyi okuması lazım. Çünkü bazen kilometre yanlış yazılabiliyor. Bu durumda araç sahipleri maÄŸdur oluyor" diye konuÅŸtu.

Araçlarını satışa çıkaran kiÅŸilerin, bu durumu fark ettiÄŸini söyleyen Ã‡akar, bu konuda çok sayıda ÅŸikayet aldıklarını kaydetti.

Böyle bir durumda ne yapılır?

Böyle bir durumla karşılaÅŸan araç sahiplerinin ilk olarak yaÅŸadıkları sorunu anlatan dilekçeyi TÃœVTÃœRK’e onaylatmaları gerektiÄŸini belirten Çakar, "Araç sahiplerinin bu maÄŸduriyetlerini kanıtlayan belgeyle bu dilekçeyi Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğüne vermeleri gerekiyor. Daha sonra ilgili daire baÅŸkanlığının yapacağı incelemenin ardından durum düzeltiliyor" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo