Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

TÜKETİCİLERE UYARI!...

TÃœKETÄ°CÄ°LERE UYARI!...

SaÄŸlık Bakanlığı, Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TÄ°TCK) güneÅŸten koruyucu kozmetik ürünlere iliÅŸkin hazırlanan kılavuzda, güneÅŸten korunmada yetiÅŸkin bir insan vücudu için "en az 6 çay kaşığı" koruyucu kreme ihtiyaç olduÄŸu belirtildi.

"Güneşten Koruyucu Kozmetik Ürünler Kılavuzu"nda, güneş koruyucuları üretenlerin uyması gereken kurallarla tüketicilere yönelik uyarılar yer aldı.

Güneşten koruyucu ürünlerin hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı koruma sağlaması gerektiği belirtilen kılavuzda, güneş ürünlerinin, üzerindeki etikette belirtilen miktarda kullanılması gerektiği belirtilerek, aksi takdirde ürünün güneşe karşı etkili koruma sağlamadığı uyarısında bulunuldu.

 "GüneÅŸten yüzde 100 korur" ifadesi yer alamayacak’’

Kılavuzda, ürünlerin üzerinde bulunmaması gereken ifadelere de yer verildi. "UV ışınlarından yüzde 100 korur", "Hiçbir koÅŸulda ürünü tekrar uygulamaya gerek yoktur", "Tüm gün koruma saÄŸlar" gibi ifadelerin güneÅŸ koruyucu ürünler üzerinde yer almaması istendi. Söz konusu ürünlerin üzerinde, bebeklerde ve çocuklarda yeterli koruma saÄŸladığına dair ibarelere de kesinlikle yer verilmemesi uyarısında bulunuldu. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo