Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Talimatı Vali Verdi...

Talimatı Vali Verdi...

Habersiz masabaşı deprem tatbikatı yapıldı


Zonguldak’ta, İçiÅŸleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından ‘Afetlere Hazırlık Yılı’ tanıtımında duyurulan habersiz tatbikatlar kapsamında “Habersiz Masabaşı Deprem Tatbikatı” gerçekleÅŸtirildi. 
Bartın merkezli bir deprem senaryosu ile habersiz tatbikatın talimatını veren Zonguldak Valisi ErdoÄŸan BektaÅŸ, talimat sonrası gerçekleÅŸtirilen Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısına da baÅŸkanlık etti. 
Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) il planından sorumlu hizmet gruplarının intikal ve operasyon becerilerinin sınandığı tatbikat çerçevesinde düzenlenen toplantıya Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ’ın yanı sıra; AFAD BaÅŸkan Yardımcısı Hamza TaÅŸdelen ve AFAD Müdahale Dairesi BaÅŸkanı Abdulkadir Tezcan ile koordinasyon üyeleri katıldı. 
Tatbikat da, Zonguldak’ta meydana gelebilecek herhangi bir depreme hazırlıklı olmamız gerektiÄŸini iÅŸaret eden ErdoÄŸan BektaÅŸ “AFAD BaÅŸkan Yardımcısı Hamza TaÅŸdelen ve AFAD Müdahale Dairesi BaÅŸkanı Abdulkadir Tezcan’ında katılımıyla habersiz deprem tatbikatı gerçekleÅŸtirdik. Åžehrin afet müdahalesine hazırlık kapasitesi, yetenekleri ve becerilerinin imtihan edilmesi bakımından bu tatbikat çok büyük bir önem taşımaktadır. Depremin ya da afetin ne zaman geleceÄŸini bilemeyiz. Afet ve acil durumlarda ihtiyaç duyulan hizmetlere göre oluÅŸturulan ve Yerel Düzey Afet Müdahale Planında bulunan Hizmet Gruplarının, görev ve sorumlulukları çerçevesinde afetin yönetileceÄŸi noktaya intikal sürelerini görmüş olduk” dedi. 
Vali ErdoÄŸan BektaÅŸ ayrıca, Zonguldak’ta önümüzdeki dönemlerde il bazında bu tatbikatların devam edeceÄŸini, bu habersiz tatbikatlarla birlikte afetlere daha hızlı ve etkili müdahale edileceÄŸini sözlerine ekledi. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo