Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SAVAŞTAN YÜRÜYEREK KAÇAN AFGANLAR, YARDIM BEKLİYOR

SAVAŞTAN YÜRÜYEREK KAÇAN AFGANLAR, YARDIM BEKLİYOR

Yakacak ve yiyecek sıkıntısı çeken aileler, vatandaşların yardımları ile hayata tutunmaya çalışıyor!


Afganistan’daki savaştan kaçarak Zonguldak’ın Alaplı ilçesine gelen 50 kişilik aile, hayırseverlerden yardım bekliyor.
Ülkelerindeki savaştan ’yürüyerek’ kaçan ve yaklaşık 5 ay önce Karşıyaka Fatih Mahallesi’ne gelen 50 kişiden oluşan 5 Afgan aile, yaşam mücadelesi veriyor. Mahalle sakinlerinin kendi imkanları ile destek verdiği aileler, yaklaşan kış mevsimi öncesinde kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Aileler adına gazetecilere konuşan Abdul Zada, savaştan kaçarak Türkiye’ye yürüyerek geldiklerini söyledi. Türkiye’ye sığınmak sorunda kaldıklarını, Alaplı’da yaşamaya çalıştıklarını anlatan Zada, şöyle dedi:
"Ülkemizdeki savaş halkımızı çok etkiledi. Zor günler geçirdik. Bu nedenle Türkiyeye gelmeye karar verdik. Afganistan da asker olan 2 ağabeyim şehit oldu. Yürüyerek günlerce yol katederek geldiğimiz Türkiye’de ne yapacağımız bilmiyorduk. Alaplı ilçesine gelerek burada bir binada ikamet etmeye başladık. Geçimimizi gündelik işler yaparak sağlıyoruz. Ama oldukça kalabalık bir aile olduğumuz için çok zor geçiniyoruz. Küçük bebeği olan ailelerimiz var. Evlerimizde sobamız yok, önümüz kış, hayırseverlerden yardım bekliyoruz.”
DEVLETTEN YARDIM İSTEDİ
Afganlı ailelere sahip çıkan mahalle sakinlerinde Melike Gökay ise şu sözlerle konuştu: “Biz birkaç hayırsever arkadaşla, onlara elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerin akla gelebilecek ne varsa her şeye ihtiyaçları var. Önümüz malum kış ayı, bizler kışa hazırız ama onlar değil, Her bir ailenin de ne bir sobası ne de sobaya yakacak bir şeyleri yok maalesef, Hepimiz Müslüman’ız onlar bizim kanayan yaramız herkesin yapacak bir şeyleri vardır diye düşünüyoruz. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yapmaya çalışsak da yetemiyoruz. Biz bu ailelerin burada olduklarını ve yardım beklediklerini herkese duyurmak istedik. Lütfen bu ailelere devletimiz yetkilerinin ve hayırsever işadamlarımızın ve vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını bekliyoruz.”

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

üzgün1
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo