Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN...

SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN...

Beyinde bulunan insular korteks’in sigara bağımlılığını arttıran bölge olduÄŸu tespit edildi. Sigara tiryakilerine sigarayı bırakmanın yeni yöntemi bulundu.

Beyninde bu bölümün zarar gördüğü hastaların sigarayı bırakması uzmanları harekete geçirdi. ABD’de yapılan araÅŸtırmaların sonucu ilginç. Felç geçiren hastalarda insular korteksi hasara uÄŸrayan kiÅŸiler tiryakilikten kurtulduÄŸu görüldü.

Araştırmaları yapan bilim adamları beynin bu bölümü hedef alınarak daha fazla inceleme yapılırsa tiryakiliğin sona ermesine yardımı olacağını söylüyor. Uzmanlar derin beyin stimülasyonu ve transkranyal manyetik stimülasyon adı verilen bu çalışmaların tedavi edici özelliklerinin araştırılması gerektiğini savunuyor.

Güney Kaliforniya Ãœniversitesi’nde de benzer bir araÅŸtırma ile insular korteksi hasar gören hastaların sigarayı bıraktığını açıklaması araÅŸtırmaların bu yönde yoÄŸunlaÅŸacağını gösteriyor. Beynin bu bölgesinin duygularla iliÅŸkisi olduÄŸuna inanan doktorlar beyin taraması yapılan felç geçirmiÅŸ hastaların %70’inin sigarayı bıraktığını açıkladı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo