Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

SON 10 YILIN EN SOĞUK KIŞI GELİYOR!

SON 10 YILIN EN SOÄžUK KIÅžI GELÄ°YOR!

El Nino doğa olayı nedeniyle, önümüzdeki kış mevsiminde dünyanın kuzey bölgelerinde rekor düzeyde kar yağışının görüleceği, özellikle ocak ve şubat ayında dondurucu soğukların yaşanacağı tahmin ediliyor.

 

TÃœRKÄ°YE’YE SEL UYARISI

ABD’nin Ulusal Okyanus ve Atmosfer Ajansı (NOAA), okyanus sularının ısınmasına bakılarak yapılan kıyıslamada en son 1997-98 yıllarında görülen ’Süper El Nino’nun benzerinin önümüzdeki kış yaÅŸanacağı uyarısı yapıldı. Öte yandan suların ısınmasıyla El Nino’nun kutuplardaki bazı buzulları erittiÄŸi, eriyen parçaların kutup rüzgârının da etkisiyle dünyanın diÄŸer bölgelerinde sel ve benzeri felaketlere yol açabileceÄŸi öngörüldü.

 

TÃœRKÄ°YE’YE ISLAK KIÅž UYARISI

Ä°ngiliz meteoroloji uzmanları bu yıl ABD ve Avrupa’nın kuzeyinde aşırı soÄŸukların etkili olacağını bildirdi. ABD’nin güneyi ve Güney Avrupa ülkeleri ile aralarında Türkeye’nin de bulunduÄŸu Akdeniz ülkelerinde ise daha ılık ancak fırtına, kasırga , hortum gibi doÄŸa olaylarının ve sel felaketlerinin daha sık gerçekleÅŸeceÄŸi ’ıslak’ bir kış mevsimi yaÅŸanacak. Süper El Nino son 30 yılda 1982 ve 1997’de olmak üzere iki kez etkili olmuÅŸtu.

 

habertürk

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo