Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sigara Türkiye’de Yılda 100 Bin Can Alıyor

Sigara Türkiye’de Yılda 100 Bin Can Alıyor

SaÄŸlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Türkiye’de yılda 100 bin kiÅŸinin sigarayla baÄŸlantılı nedenlerden hayatını kaybettiÄŸi bildirdi.

Dünya SaÄŸlık Örgütü (WHO) tarafından, tütün ürünlerinin zararları hakkında kamuoyunda farkındalık oluÅŸturulması ve toplum bilincinin artırılması amacıyla her yıl 31 Mayıs’ta gerçekleÅŸtirilen Dünya Tütünsüz Günü’nde, Türkiye’de de çeÅŸitli etkinlikler düzenleniyor.

YeÅŸilay, SaÄŸlık Bakanlığı ve WHO iÅŸbirliÄŸiyle Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla bir otelde düzenlenen etkinlikte konuÅŸan SaÄŸlık Bakan Yardımcısı Öğütken, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın dumansız hava sahası konusuna önem vermesiyle Türkiye’de bazı ÅŸeylerin deÄŸiÅŸmeye baÅŸladığını ifade etti.

Öğütken, geçmiÅŸte "Türk gibi sigara içmek" tabirinin literatürlere girdiÄŸini belirterek, "Çok şükür bundan kurtulduk. Yeterli mi, elbette deÄŸil. Biz bu önemli gün itibarıyla bu iÅŸe hiç baÅŸlamamış gibi sıfırdan baÅŸlamak istiyoruz. Türkiye’de, yılda 100 bin kiÅŸi sigara baÄŸlantılı nedenlerden hayatını kaybediyor. Biz hükümet olarak bunların azalması için gerekli tedbirleri alıyoruz, almaya devam edeceÄŸiz." dedi.

YeÅŸilay Genel BaÅŸkanı Mücahit Öztürk, YeÅŸil Dedektör uygulaması ile dumansız hava sahasının korumasına ve denetim etkinliÄŸinin saÄŸlanmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. 

YeÅŸil Dedektör’ün dumansız hava sahasına yönelik kanunların uygulanmasını kolaylaÅŸtıracağını belirten Öztürk, bu çalışmanın tütün bağımlılığı ile mücadelede önemli bir eÅŸik olacağı inancını taşıdıklarını dile getirdi.

KonuÅŸmaların ardından, YeÅŸilay ve SaÄŸlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, sigara yasaklarının ihlaline dair cep telefonlarından bildirimde bulunma imkanı saÄŸlayan "YeÅŸil Dedektör" mobil uygulaması kamuoyuna tanıtıldı. Ortak kullanıma açık alanlarda ve sigara yasaklarının uygulanması gereken yerlerde sigara içildiÄŸini tespit eden vatandaÅŸlar, cep telefonlarına indirecekleri uygulama ile ihlal bildiriminde bulunabilecekler. 

Etkinlikte,"Tütünle Mücadele Gençlik Eylem Planı" hakkında da bilgi verildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo