Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’SÜREÇ YAKLAŞIK 5 AYI BULACAK’

’SÃœREÇ YAKLAÅžIK 5 AYI BULACAK’

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY)" yönelik soruÅŸturma kapsamında, örgüte finansal destek saÄŸlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden ÅŸirketinde çalışan ve ocaktan çıkmama eylemini sürdüren işçilerin yanı sıra diÄŸer maden ÅŸirketinde çalışan toplam 21 işçi, Ä°l Emniyet Müdürü Osman Ak’la görüştü. 

Basına kapalı gerçekleÅŸtirilen toplantıya, Ak, işçiler ve Deka Madencilik’e atanan mevcut kayyumların yanı sıra Zonguldak Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla ÅŸirkete atanan 5 kayyumdan yeni atanan 2 kayyum katıldı.

Toplantıda, işçilerin kalan alacakları, işsizlik maaşı ve iş bulma konusundaki talepler ve yapılabilecekler görüşüldü.

İşçi temsilcisi Cemal Akın, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiğini ve yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

Yeni bir yol haritasının belirleneceğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Åžirkete atanan mevcut üç kayyumun yanı sıra 2 kayyum daha atandı. Bu kayyumlarla Deka ve Balçınlar Madencilik’te çalışan işçilerden temsilciler oluÅŸturulup beraber hareket edeceÄŸiz. Süreç yaklaşık 5 ayı bulacak. Ama bundan sonra önümüzü daha iyi göreceÄŸiz. Cuma günü yapılacak toplantıda ilk adım olarak mevcut kömürün elden çıkarılıp bir an önce işçiye maaÅŸ olarak döndürülmesi görüşülecek. Bu ocakları sonuçta birileri çalıştıracak. Bu işçilerin de burada çalışma ihtimalleri, bir daha iÅŸe dönme ihtimalimiz yüksek. O sürece kadar iÅŸsizlik maaşı alma konusunda gerekli kolaylıkların saÄŸlanacağı önceden ifade edilmiÅŸti."

Maden işçisi Yüksel Etcik de sürecin başından beri emniyet görevlilerinin kendilerine yardımcı olduklarını ifade ederek, "Önemli bir yol katetsek de sürecin sonucuna bakacağız. Sonucu iyi olursa bizim için en iyisi odur. Herkes işine döndüğü, ekmeğine tekrar devam ettiği, herkesin mutlu ve huzurlu yaşantısına döndüğünde bizim için sonuç odur. Bu noktada cuma günü yapacağımız toplantı önemli." diye konuştu.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde FETÖ/PDY’ye yönelik soruÅŸturma kapsamında, örgüte finansal destek saÄŸlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden ÅŸirketinde çalışan yaklaşık 100 işçi, kayyum atanmadan önceki dönemden kalan maaÅŸları yatırılmadığı gerekçesiyle, 18 Mayıs’ta ocaktan çıkmama eylemi baÅŸlatmıştı.

Maden ocağında bulunan 19 işçi, önceki gün eyleme son vermiÅŸti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo