Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

SEN NE GÜZELSİN EREĞLİM...

SEN NE GÜZELSİN EREĞLİM...

95 yıldır tam yol ilerleyen Türkiye’nin Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe 10 binden fazla yurttaş katıldı.


Cumhuriyet’in ilan edilişinin yıl dönümü dolayısıyla yurt genelinde yaşanılan coşku, Karadeniz Ereğli’de de sokaklara taştı. İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesince organize edilen yürüyüşün adresi değişmedi. Eski adı ile Eski Bağlık Karakol olan Çocuk Güvenlik Büro önünde toplanan kalabalık, 18.30’da yürümeye başladı. Motorize polis birimleri, yürüyüşe kortej etti. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Cemal Özden Yazıcıoğlu ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, diğer guruplar ile birlikte halka selamladı.
İlçenin STK’ları da kortejdeki yerlerini aldı. Dev Türk Bayrakları açıldı, Atatürk resimleri gösterildi. Her guruptan pek çok kişi, sloganlarda söyledi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırdı.
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Genel Müdürü Salih Cem Oral’da kortejin ön sıralarındaydı. Oral, tuttuğu Türk Bayrağı’nı yukarılara tutarak salladı.
Takım taraftar dernek ve gurupları, renklerini temsil eder formalar giydi, flama açtı. Bina ve işyerleri ve kaldırımda bekleyenlerde korteji alkışlardı, hatıra fotoğrafları çekti.  Vatandaşlar, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerlere ilgi gösterdi. 10 bin kişiden fazla kişinin katıldığı yürüyüş Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı’nda son buldu.

ANIT ÖNÜNDE TÖREN
Coşku burada da sürdü. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyetin 95. yıldönümünü büyük bir coşku ve gurur ile kutladıklarını belirtti, bir ve beraber oldukça Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmaya kararlı olduklarını bildirdi. Güne sebep havai fişekler atıldı, coşku, bir süre daha devam etti.

 

SEN NE GÜZELSİN EREĞLİM...

95 yıldır tam yol ilerleyen Türkiye’nin Zonguldak ili Ereğli ilçesinde de Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe 10 binden fazla yurttaş katıldı.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük4
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo