Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Sel sonrası 24 köyde ilaçlama!

Sel sonrası 24 köyde ilaçlama!

Düzce`de selde 160 bin 500 tavuk, 59 büyükbaş ve 160 adet küçükbaş hayvan telef oldu


Düzce’de selden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması için çalışmalar devam ederken, Esmahanım, Dilaver ve UÄŸurlu köyleri baÅŸta olmak üzere 24 köyde ilaçlama çalışmaları yapılıp, hayvan zayiat tespiti ve gömülmesi çalışmalarına da baÅŸlanıldı. Yapılan tespitlere göre selde 160 bin 500 tavuk, 59 adet büyükbaÅŸ ve 160 adet küçükbaÅŸ hayvan telef oldu. 
Düzce’de 2 kiÅŸinin cesedinin bulunduÄŸu, kayıp 5 kiÅŸiyi arama çalışmalarının ise sürdüğü sel felaketinde arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra selden etkilenen bölgelerde yaÅŸayan vatandaÅŸların yaraları sarılıyor. Selden etkilenen ve afet bölgesi ilan edilen Akçakoca ilçesine baÄŸlı UÄŸurlu ve Esmahanım köylerinde Kızılay, AFAD, Ä°l SaÄŸlık Müdürlüğü, Ä°l Özel Ä°daresi ekipleri selin etkilerini ortadan kaldırmak için aralıksız çalışıyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 20 Temmuz Cumartesi gününden itibaren Esmahanım, Dilaver ve UÄŸurlu köyleri baÅŸta olmak üzere 24 köyde ilaçlama çalışmaları yapılmaya baÅŸlanılıp, hayvan zayiat tespiti ve gömülmesi çalışmalarına da baÅŸlanıldı. Tespitlere göre 160 bin 500 tavuk, 59 adet büyükbaÅŸ ve 160 küçükbaÅŸ hayvan telef oldu. Ä°laçlama çalışmalarına 2 çamur vidanjör ve 2 ilaçlama aracı ile UÄŸurlu köyünde devam ediliyor. 
Bölgede bir yandan da Çevre SaÄŸlık Ä°l Müdürlüğü teknikerleri tarafından düzenli olarak su örneÄŸi alınarak Tarım ve Orman Müdürlüğü ile koordineli bir ÅŸekilde ilaçlama ve ölen hayvan tespitine de devam ediliyor. Etrafa koku veren sel suları ve balçık altında telef olan tavuk vb. küçükbaÅŸ hayvanların tespiti ve kaldırılmasına yönelik çalışmalar da sürüyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

üzgün2
gülücük0
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo