Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Depresyonda Yeni Çözüm

Depresyonda Yeni Çözüm

Depresyon ve anksiyete bozukluğunun kitap okuyarak tedavi edilebileceği kanıtlandı.

Ä°ngiliz doktorlar bundan böyle reçetelerine roman ve ÅŸiirlerden oluÅŸan 30 kitap arasından seçtiklerini yazabilecek. Ä°ngiltere’de Reading Ajansı’ndan Debbie Wick ve ekibi bibliyoterapi denilen bu yöntemle depresyon ile anksiyete bozukluÄŸu olan 6 milyon Ä°ngiliz vatandaşına yardımcı oldu. Terapinin kitaplar yoluyla saÄŸlanmasının tedavide çok etkili olduÄŸu ve bu yöntemin diÄŸer güncel tedavilerden daha ucuza mal olacağı da belirlendi. Bu araÅŸtırmadan bir süre sonra bu kez Ä°skoçya’da yapılan çalışmada da bu sistemin geleneksel tedavi yöntemine göre daha etkili olduÄŸu saptandı.

Prof. Dr. Hikmet Yılmaz (Manisa Celal Bayar Ãœniversitesi): Ä°yimser duyguları tetikleyen, umut veren, farklı bir açıyı gösteren, mesajı doÄŸa olan roman ve ÅŸiirler, insana bir yerde doÄŸayı ve içindeki mucizeyi açığa çıkaran ve motive eden kitaplar okunmalı. AÅŸk romanları gibi kaderci kitaplar insanları duygulara iter. Gülliver gibi maceracı hikâyeler insanın önünü açar. Edip Cansever’in ÅŸiirleri okuduÄŸunuz her mısrada sizi bir yerlere götürür. Klasik romanlar, aÅŸk romanları deÄŸil, insanın kendi içindeki mucizeleri açığa çıkaran kitaplar daha çok seçilmeli. Ä°nsanın romanlardaki kahramanı bulması gerekiyor. 

Doç. Dr. Serdar DaÄŸ (Nörolog): Ä°nsanların, karakterine göre, rahatlatıcı, ruhuna uygun, ilgisini çekecek romanlar okuması gerekir. AÅŸkla ilgili deÄŸil, macera tarzında ÅŸiir ve romanlar tercih edilmelidir. 

 

aktüelpsikoloji

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo